غذاهای مضر برای شبکیه

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - دکتر الکسی کازبان، متخصص چشم، خاطرنشان میکند که غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا، التهاب را افزایش میدهند و تغییرات وابسته به سن در شبکیه را تسریع میکنند.
به گفته وی نان سفید، شیرینی، فست فود، چیپس سیبزمینی و سایر غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا و سرشار از چربیهای ترانس، بیشترین تأثیر مضر را بر سلامت شبکیه دارند.
این پزشک ترک سیگار، محافظت از چشم در برابر اشعه ماوراء بنفش، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و انجام معاینات منظم چشم پس از ۴۵ سالگی را توصیه میکند.
او همچنین بر اهمیت گنجاندن غذاهای سالم در رژیم غذایی مانند هویج، کدو تنبل، آجیل، سبزیجات سبز تیره و ماهی چرب تأکید میکند.
نورلانا آسکروا، متخصص چشم، خاطرنشان میکند که کاهش بینایی در پایان روز و ضعف بینایی در تاریکی و هنگام غروب، ممکن است نشانه تغییرات دژنراتیو در شبکیه، بیماریهای التهابی غشاهای عروقی و شبکیه، آتروفی بینایی، گلوکوم و سایر بیماریهای چشمی باشد.
او همچنین تأکید کرد که یکی از دلایل کاهش بینایی در عصر، کار زیاد است، به ویژه کارهایی که نیاز به استفاده از کامپیوتر، تماشای تلویزیون و خیاطی دارند، زیرا این کارها باعث تنش بیش از حد عضلات میشوند و منجر به کاهش بینایی میشوند.
منبع: نووستی
12209239