علمی فناوری 16:17 - 08 آذر 1401

شاخص استنادات مرجعیت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، دکتر سید احمد فاضل‌زاده رئیس ISC گفت: موضوع مرجعیت علمی برای اولین بار در بیانات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۴ مطرح شد، بر اساس فرمایشات ایشان هدف پژوهش دو چیز است: «یکی رسیدن به مرجعیّت علمی و حضور در جمع سرآمدان علم و فناوری و دوم حل مسائل کنونی و آینده‌ کشور»

فاضل زاده اظهار داشت: یکی از اصلی ترین راهکارها برای رسیدن به مرجعیت علمی در جامعه دانشگاهیان پیشتازی در عرصه علم و نوآوری است به گونه ای که دنیا از دستاوردها و نوآوری های علمی کشورمان استفاده کند.

وی افزود: استفاده از تولیدات علمی دانشگاهی، غالباً با شاخص های استنادی سنجیده می شود. این شاخص ها به نوعی نشان می دهند که یک اثر علمی تولید شده تا چه اندازه مبنای تولید آثار علمی جدیدتر بوده است و در علم جدید تاثیر گذاشته است. بر این اساس هم کیفیت و هم کمیت تولیدات علمی باید همزمان مورد بررسی و سنجش قرار بگیرند تا هدف پیشتازی در علم میسر شود.

رئیس ISC گفت: شاخص H که تحت عنوان شاخص هرش نیز شناخته می شود، در سال ۲۰۰۵ میلادی توسط J. Hirsch معرفی شد. چنانچه حداقل H تعداد از انتشارات یک پژوهشگر، H تعداد استناد دریافت کرده باشد، آن پژوهشگر دارای شاخص H است. به عنوان مثال، پژوهشگر A اگر حداقل ۱۲ مدرک منتشر کرده باشد که حداقل ۱۲ استناد برای آنها دریافت کرده باشد، آن پژوهشگر H-index=۱۲ دارد.

وی افزود: محبوبیت این شاخص به عنوان یک شاخص علم سنجی از این واقعیت ناشی می شود که بهره وری (تعداد انتشارت) و تأثیر (تعداد استناد دریافتی) را در یک نمایه ترکیب میکند. شاخص H را می توان برای هر سطحی (نویسنده، موسسه، مجله، کشور) اعمال کرد. این شاخص می تواند اطلاعاتی را در مورد نحوه توزیع استنادها در مجموعه ای از انتشارات نشان دهد. شاخص H در سطح نویسنده، به عنوان شاخصی از دستاوردهای علمی یک پژوهشگر در طول زندگی علمی در نظر گرفته می شود.

فاضل زاده اظهار داشت: شاخص H به عنوان شاخصی که به نحوی نشان دهنده کیفیت خروجی های علمی و بهره وری پژوهشی در سطح دانشگاه و مؤسسات پژوهشی و فناوری کشور است در شاخص های رتبه بندی ISC مدنظر قرار می گیرد و در امتیاز نهایی و رتبه دانشگاه محاسبه می شود.

عدد این شاخص برای دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی و فناوری حاضر در رتبه بندی بر اساس پایگاه Web of Science استخراج و در جداول زیر نمایش داده شده است.

شاخص استنادات مرجعیت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی اعلام شد

شاخص استنادات مرجعیت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی اعلام شد

شاخص استنادات مرجعیت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی اعلام شد


11751326
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی مرکز ملی ترجمه و گسترش اندیشه انقلاب اسلامی در جهان گفت: آمادگی داریم تا با همکاری با نهاد‌های مرتبط، زمینه گسترش فرهنگ اسلامی و زبان فارسی را فراهم کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت فعالیت‌های آموزشی و پرورشی در مدارس غیر دولتی گفت: مصوبه ۳۰ ساعته شدن ساعت تدریس معلمان در مدارس غیر دولتی باید اجرایی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پنجاه‌ودومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی با رقابت بیش از ۱۴ هزار داوطلب، به‌صورت همزمان در ۲۹ حوزه امتحانی سراسر کشور برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از ساخت ۱۱۰ مدرسه با حمایت شهرداری تهران در نقاط محروم پایتخت خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از روند برگزاری پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بازدید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: معلمان نمونه شهرستان‌های استان تهران سفیران نهضت مدرسه سازی ایران می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در سالن فناوری‌های نشر سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ۴ نشست تخصصی برگزار می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه‌های اپل برای افزودن گزینه‌های جست‌وجوی مبتنی بر هوش مصنوعی، ضربه بزرگی به گوگل است که کسب و کار پرسود تبلیغاتش، اتکای قابل توجهی به استفاده کاربران از موتور جست‌وجوی این شرکت در آیفون دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یکی از مدیران ارشد اپل این ایده را مطرح می‌کند که تا ۱۰ سال دیگر، آیفون ممکن است دیگر وجود نداشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت اسپارک تکنولوژی از نتایج مثبت آزمایش‌های میدانی پوشش ضدخوردگی تقویت‌شده با اکوسپارک خبر داد که نشان‌دهنده عملکرد برتر این پوشش در برابر خوردگی است، این پوشش که با افزودنی مبتنی بر گرافن تقویت شده، عملکردی معادل پوشش‌های مرجع تجاری از خ...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است