علمی فناوری 12:57 - 16 اردیبهشت 1404
یک تحقیق نشان می‌دهد چت بات‌ها در تشخیص بیماری‌ها به افراد کمکی نمی‌کنند و حتی ممکن است تفسیر پاسخ‌های این ابزار‌ها برای کاربران مشکل باشد.

هوش مصنوعی مشاور پزشکی خوبی نیست!

باشگاه خبرنگاران جوان -  بسیاری از افراد با توجه به فهرست‌های انتظار طولانی پزشکان و هزینه‌های خدمات درمانی سرسام آور سیستم‌های درمانی از چت بات‌هایی مانند چت جی پی تی برای تشخیص‌های پزشکی بیماری‌های خود استفاده می‌کنند.

اما طبق تحقیقی که به رهبری پژوهشگران دانشگاه آکسفورد انجام شده، اعتماد بیش از حد به خروجی چت بات‌ها خطرناک است به خصوص آنکه افراد نمی‌دانند برای دریافت بهترین توصیه‌های سلامتی ممکن چه اطلاعاتی به چت بات بدهند.

طبق گزارش تک کرانچ ،آدم مهدی مدیر تحصیلات تکمیلی در مؤسسه اینترنت آکسفورد و یکی از مولفان پژوهش در این باره می‌گوید: تحقیق ما نشان دهنده یک شکست در ارتباط دو طرفه است. افرادی که از چت بات‌ها استفاده کردند تصمیمات بهتری نسبت به افرادی که روش‌های سنتی مانند جستجوی آنلاین یا قضاوت را به کار بردند، نگرفتند.

مولفان این پژوهش حدود ۱۳۰۰ نفر در انگلیس را جذب کردند و به آنها سناریو‌های پزشکی که توسط گروهی از پزشکان نوشته شده بود را دادند. شرکت کنندگان وظیفه داشتند بیماری‌های موجود در این سناریو‌ها را با استفاده از چت بات‌ها و همچنین روش‌های خود شناسایی کنند تا اقدامات درمانی امکانپذیر را دریافتند.

شرکت کنندگان از مدل هوش مصنوعی چت جی پی تی ۴ o همچنین Command R+ متعلق به کوهر و Llama ۳ متا استفاده کردند. به گفته مولفان چت بات‌ها نه تنها احتمال شناسایی یک وضعیت سلامتی مرتبط توسط شرکت کنندگان را کاهش دادند بلکه احتمال دست پایین گرفتن شدت بیماری‌های شناسایی شده را بیشتر کردند.

به گفته مهدی بیشتر اوقات شرکت کنندگان هنگام جست‌و‌جو با چت بات‌ها جزئیات کلیدی را حذف کردند یا پاسخ‌هایی دریافت کردند که تفسیر آنها مشکل بود.

نتایج این تحقیق در حالی منتشر شده که شرکت‌ها سعی دارند هوش مصنوعی رابه عنوان روشی برای بهبود نتایج سلامتی ترویج کنند.

منبع: مهر


12186774
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر بهداشت گفت: متأسفانه ۵۶ درصد زایمان‌ها در کشور به صورت سزارین انجام می‌شود. در برخی استان‌ها نیز این عدد از ۷۰ درصد عبور کرده که بسیار بالاست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر بهداشت گفت: متأسفانه ۵۶ درصد زایمان‌ها در کشور به صورت سزارین انجام می‌شود. در برخی استان‌ها نیز این عدد از ۷۰ درصد عبور کرده که بسیار بالاست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» باتوجه به تغییر نرخ ارز دولتی تامین اقلام اساسی سازمان انتقال خون ایران با چالش اساسی مواجه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هیچ جراحی قلب باز، بدون توانبخشی معنایی ندارد و هیچ بخش مراقبت ویژه‌ای بدون خدمات توانبخشی کامل نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: ثبت‌سفارش کتاب‌های درسی پایه‌های ورودی از اول تیر انجام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نرخ مرگ و میر مادران در ایران از ۴۳ مرگ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده در سال ۲۰۰۰ به ۱۶ مرگ در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس صندوق رفاه دانشجویان اعلام کرد که با پایان مهلت بیمه حوادث دانشجویی برای بیمه و لپ تاپ در ۱۵ اردیبهشت ماه، ۱۲ هزار نفر نام‌نویسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اجلاسیه بین‌المللی «مجاهدان در غربت» ۱۸ اردیبهشت ماه با حضور جمعی از مسئولان کشوری در دامغان برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرصت رفع نقص مدارک پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی تا ساعت ۲۴ امروز ۱۶ اردیبهشت تمدید شد، داوطلبان تا ساعت ۲۴ فردا ۱۷ اردیبهشت می‌توانند کارت آزمون را دریافت کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اداره کل نظارت بر وکلا، کارشناسان رسمی و خدمات حرفه‌ای قوه قضاییه درخصوص اعلام نتایج آزمون کتبی جذب مترجم رسمی قوه قضاییه سال ۱۴۰۳ اطلاعیه‌ای صادر کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است