سیاسی 14:19 - 17 آذر 1402
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران، گفت: رشد فناوری نوین در ایران مرهون رشد دانشگاه‌هاست.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: رشد فناوری نوین در ایران مرهون رشد دانشگاه‌هاست

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز (۱۷ آذرماه) تهران، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی سه دوره را پشت سر گذاشته و امروز در دوره چهارم به سر می‌برد.

وی افزود: دوره اول طی حکمی توسط حضرت امام خمینی(ره) به عنوان ستاد انقلاب فرهنگی در تاریخ ۲۳ خردادماه سال ۱۳۵۹ متشکل از ۷ نفر آغاز به کار کرد، در هشتم شهریور ۱۳۶۲ هشت نفر به این هفت نفر اضافه شد و جمع ۱۵ نفره این ستاد ترمیم یافت. دوره دوم نیز در ۱۹ آذر ۱۳۶۳ آغاز شد که از ستاد انقلاب فرهنگی به درخواست آیت‌الله خامنه‌ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر یافت.

خسروپناه بیان کرد: از سال 1375 تا 1400 یک دوره طولانی برای نگارش سندهای مختلف را شامل می‌شود. در دوره چهارم که از سال 1400 شروع شد، دوره قرارگاهی شدن شورای عالی انقلاب فرهنگی است. یعنی علاوه بر حوزه دانشگاه‌ها و مدارس، به مسئله نفوذ فرهنگ اسلامی در شئون جامعه با رویکردهای علم، فناوری، فرهنگی و اجتماعی نیز بپردازد.

وی ادامه داد: در یک دوره‌ای شورا نقش هدایت‌گری در حوزه دانشگاه‌ها را داشت، پس از آن، نقش هدایتگری در علم و فناوری و در ادامه فرهنگ عمومی جامعه، و امروز نیز چهار حوزه قلمروی‌ای در اختیار شورا یعنی علم، فناوری، فرهنگی و اجتماعی قرار دارد. مقام معظم رهبری در آخرین حکمی که به اعضا اهدا کردند، آسیب‌های اجتماعی را نیز به شورای عالی انقلاب فرهنگی افزودند.

دبیر شورای عالی انقالب فرهنگی، اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی چند عملکرد داشته که در مرحله اول ساختار سازی است. تاسیس دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علامه طباطبائی، دانشگاه الزهرا، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، نشر دانشگاهی، فرهنگستان علوم، فرهنگستان علوم پزشکی، فرهنگستان هنر و فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی از اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

وی افزود: بخش اول دستاوردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس این ساختارهای مهم است که  این ساختارها را نباید دست‌کم گرفت.

خسروپناه، گفت: دستاورد و عملکرد دوم شورا، سند نگاری بود که اسناد مهمی در شورا تصویب شده است. سند تحول بنیادین آموزش و پورش، نقشه جامع علمی کشور، نقشه مهندسی فرهنگی کشور، سند مهدویت و انتظار،  سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، سند جام توسعه هوا و فضا کشور، سند راهبردی علوم و فناوری های شناختی سند، سند دانشگاه اسلامی و سند امنیت غذایی.

وی با بیان اینکه برخی‌ها اشکال می‌گیرند که فقط شورا سند نویسی کرده و مطرح می‌کنند که چه نیاز است این همه سند، افزود: این بسیار سخن غلطی است؛ حکمرانی علم و فناوری فرهنگی کشور قطعا محتاج سند است و بعضی از کشورهای توسعه یافته بیش از  300 سند در حوزه علم و فناوری نوشته اند. مگر می‌توان حکمرانی علم و فناوری و فرهنگ کشور را بدون سند دنبال کرد؛ آنچه غلط است، بسنده‌کردن به سند است، هر مقوله‌ای را که دست بگذارید باید اول سند آن نوشته شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: عملکرد سوم شورا، تصویب ضوابط است. مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور، دست مافیا کنکور را در کشور قطع کرد. قائل‌شدن نقش برای تاثیر معدل دبیرستان در کنکور و ورود به دانشگاه یک مصوبه تمدنی بود.

وی افزود: در موضوعات دانشگاه فرهنگیان که سال‌ها  نسبت به این دانشگاه مهم بی اعتنایی شد شورا ورود کرد. گرچه برخی دستگاها کوتاهی کردند اما ضوابط حجاب و عفاف در همین شورا مصوب شد و ضوابط و قوانین دقیقی در حوزه عفاف و حجاب نوشته شده است؛ از ضوابط مربوط به زنان و تحکیم خانواده، ضوابط تحول علوم انسانی، تعلیم و تربیت، جمعیت، جذب اساتید دانشگاه تا قوانین و ضوابط دیگری که در چهارچوب قانون در کشور بوده که لازم الاجرا است.

خسروپناه، گفت: طبق اصل 57 قانون اساسی، شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه امامین انقلاب است و باید طبق این قانون، قوانین و مصوبات این شورا ضمانت اجرایی داشته باشند.

وی افزود: چهارمین عملکرد مهمی که شورا انجام داده است مقابله با اسناد انحرافی بود؛ مانند کنوانسیون‌های اومانیستی که بعضی دولت مردان در کشور میخواستند اجرا کنند و سند ۲۰۳۰ که یکی از اسناد بسیار خطرناکی بود که با هدایت مقام معظم رهبری و ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی این سند به انزوا و کنار رفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستاورد مهمی نداشت از سال گذشته تا کنون اتحادیه اروپا، انگلستان و کانادا این شورا را تحریم نمی‌کرد؛ همیشه کشورهای استکباری تحریم را در حوزه هسته‌ای و علمی اعمال می‌کردند ولی از سال گذشته به تحریم شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای آن پرداختند که این نشانگر عملکرد مثبت این شوراست.

وی ادامه داد: تعداد مقالات بین المللی ایران ۷۸ هزار در اسکوپوس است و رتبه علمی ایران با همین اسنادی که در شورا مصوب شد، رتبه پانزدهم است؛ بیش از دو درصد سهم ایران از کل مقالات دنیا است و بیش از دو درصد مقالات پر استناد از مقالات ایران اسلامی است.

خسروپناه عنوان کرد: در سال 2000 میلادی ما 4 ثبت اختراع بین المللی داشتیم، اما اکنون با وجود تحریم‌ها 140 ثبت اختراع بین المللی داریم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در هفت توصیه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، اولین مسئله علم و پژوهش بود؛ قدرت دفاعی کشور، زیر ساخت‌های کشور، سد سازی، نیروگاه‌ها، سیلوها، رشد بهداشت و درمان، سلول های بنیادین، فناوری‌های هسته‌ای، فراورده های بیولوژیک و محصولات نانو در کشور همه برای پیشرفت‌های انقلاب اسلامی است.

خسروپناه با بیان اینکه این رشد فناوری نوین در ایران مرهون رشد دانشگاه‌ها است افزود: نگذارید دشمن چره منفی از دانشگاه های ما به شما نشان دهد، این که یک عده‌ای انگشت شمار بخواهند رفتار غلطی داشته باشند این نماد دانشگاه نیست.

وی افزود: رشد علمی کشور مرهون دانشگاه است و قطعا یکی از عوامل این رشد اسنادی علمی است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رشد فرهنگی کشور، تاکید کرد: ورزشکاران انقلابی مدال دریافت می‌کنند و مدالشان را به ساحت مقدس امام رضا (ع)  تقدیم می‌کنند که این افتخار ما است که ورزشکاران این میهن خود را نماینده ایران اسلامی می‌دانند. همچنین؛ هنرمندان انقلابی فراوان، نگذارید چهره منفی چهار سلبریتی و چهره غرب زده، چهره فرهنگ و هنرمندان کشور را مخدوش کند.

وی ادامه داد: تهاجم فرهنگی، جنگ فرهنگی، ناتوی فرهنگی و جنگ شناختی تبدیل به جنگ ترکیبی شد اما سینمای قرآنی در ایران رشد کرد، سینمای دفاع مقدس شکل گرفت، موسیقی ارزشی در کشور رشد کرد، اعتکاف دانشجویی، راهیان نور و پیشرفت، راهپیمایی غدیر و اربعین و نماز جماعت در دانشگاه‌های کشور صورت گرفت و  این‌ها محصول تلاش فرهنگی است که مسئولان فرهنگی انجام می‌دهند.

خسروپناه با بیان اینکه با همه این دستاوردها، هنوز کاستی وجود دارد، گفت:  آرمانگرایی اسلامی و منظومه فکری مقام معظم رهبری و امامین انقلاب اجازه نمی‌دهد که ما مغرور شویم و قطعاً به این دستاوردها اکتفا نمی‌کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان به پنج مورد از وظایف دوره چهارم این شورا اشاره کرد که عبارتند از؛ اول، رصد خانه علم و فرهنگ شورای عالی باید با قدرت شکل بگیرد و تقویت شود. دوم، ما باید فرهنگی به فرهنگ عمومی، مخصوصا ارزش‌های اخلاقی و دینی به ویژه تحکیم خانواده که قطعا یک راه آن تقویت حجاب و عفاف اشت توجه ویژه داشته باشیم. سوم، بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی و ذهنیت فرهنگ ایران اسلامی. چهارم، شورای عالی انقلاب فرهنگی به مسائل نوین علمی مانند هوش مصنوئی و کوانتوم تا رسیدن به مرجعیت و اقتدار علمی باید ورود اساسی داشته باشد و پنجم، قرارگاهی شدن شورای عالی انقلاب فرهنگی.

پایان پیام/


12013739
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سیاسی سپاه پاسداران گفت: برآورد دشمنان این بود که حتماً پیروز میدان خواهند بود و فکر نمی‌کردند مرحله درخواست آتش‌بس اتفاق بیفتد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز نگرانی شدید نسبت به درگیری‌های رخ داده در جنوب سوریه، حملات نظامی رژیم صهیونیستی علیه سوریه را محکوم‌کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه کشورمان بر آمادگی ایران برای ارتقای مناسبات فی‌مابین با پاکستان در عرصه‌های اقتصادی و تجاری تاکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته براتی مکانیسم ماشه اکنون یکی از واقعیت‌های سیاست خارجه ما است. واقعیتی است که باید با چشمان باز و با دقت و کارشناسی شده آن را بررسی کنیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه در دیدار با همتای روسی خود بر مسئولیت شورای امنیت سازمان ملل و همه دولت‌ها برای عمل به وظایف‌شان در صیانت از صلح و امنیت منطقه و جهان تاکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گزینه‌های پیشنهادی خود در پاسخ به فعال شدن مکانیزم ماشه را تشریح کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دستاورد‌های ارزشمند کشور در جنگ ۱۲ روزه به دلیل پیشرفت‌ها در صنعت موشکی بود تصریح کرد: در صنعت موشکی دست برتر را در جنگ ۱۲ روزه داشتیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» ترکیب هیات رئیسه کمیسیون‌های مجلس دوازدهم در دومین سال فعالیت‌شان مشخص شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان طی دیداری در چین، پیرامون روابط دوجانبه و آخرین تحولات منطقه‌ای پس از تجاوزگری اخیر رژیم صهیونیستی به ایران تبادل نظر کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده فقید نیروی هوافضای سپاه گفته بود: به نظر من این تدابیر رهبری یک سرمایه بزرگ برای ماست، این تدابیرِ این سه دهه را اگر همه بخش‌ها خوب استفاده کنند، فکر می‌کنم کشور، ان‌شاء‌الله نجات پیدا خواهد کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است