برنامه چین برای ساخت رآکتور هستهای در ماه

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - بای چاویو، معاون مدیر مرکز اکتشاف ماه و مهندسی فضایی اداره ملی فضایی چین اعلام کرد که طرحهای اولیه این کشور درخصوص ماه، ایجاد یک ایستگاه بینالمللی بر روی سطح ماه شامل ساخت یک رآکتور هستهای به عنوان منبع انرژی است.
این اظهارات در جریان یک کنفرانس بینالمللی که در شهر شانگهای برای بحث در مورد پروژه ایستگاه بینالمللی تحقیقات قمری آینده برگزار شد، بیان گردید. بای توضیح داد که تضمین امنیت انرژی بر روی ماه میتواند از طریق وسایل مختلفی از جمله انرژی خورشیدی، رآکتورهای فضایی و همچنین عناصر سوخت انجام شود.
قرار است ایستگاه تحقیقاتی بینالمللی قمری تا سال ۲۰۳۵ با همکاری چندین کشور ایجاد شود. آژانس فضایی روسیه موسوم به روسکوسموس نیز در دسامبر ۲۰۲۴ از برنامههای خود برای انتقال یک تاسیسات انرژی هستهای به ایستگاه قمری در بازه زمانی ۲۰۳۳ تا ۲۰۳۵ خبر داده بود.
برنامه اکتشاف ماه چین، معروف به چانگای ، یکی از بلندپروازانهترین برنامهها است و شامل چندین مرحله از چرخش به دور ماه تا فرود بر سطح آن و سپس بازگشت به زمین میشود. اولین ماهواره در این برنامه (چانگای-۱) در سال ۲۰۰۷ پرتاب شد و تا سال ۲۰۰۹ ادامه یافت و در تولید اولین نقشه حرارتی از سطح ماه نقش داشت.
پکن همچنین قصد دارد اولین ماموریت سرنشیندار خود به ماه را تا سال ۲۰۳۰ با هدف انجام تحقیقات علمی پیشرفته که زمینه را برای ایجاد یک زیرساخت دائمی بر روی سطح آن فراهم میکند، اعزام کند.
منبع: اسپوتنیک
12183099