سیاسی 19:00 - 29 خرداد 1403
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: کشمکش‌های سیاسی، بازی‌های جناحی و تهمت زدن‌ها سمی هستند.

منافقین ترور فیزیکی می‌کردند و ما ترور شخصیتی می‌کنیم

مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه میزگرد فرهنگی شبکه ۲ سیما حضور یافت. او در این برنامه به سوالات و دغدغه‌های کارشناسان پاسخ داد.

انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود

پورمحمدی گفت: تاریخ ایران پر از لحظه‌های باشکوه فرهنگی است. فیلسوفان، دانشمندان، هنرمندان و شعرای ما زیادند. انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است. اصلی‌ترین عنصر انقلاب ما فرهنگ بود.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: رهبر ما فرهنگی بود. فرهنگ نقطه قوت اسلام و انقلاب ما در عرصه هماوردی است. در فرهنگ زنان و مردان بازیگران اصلی هستند. زن، اما نقطه قوت این فرهنگ در انقلاب اسلامی است.

پورمحمدی بیان کرد: ایران به‌سرعت به اسلام پیوست چون اسلام اوج فرهنگ بود و ایرانی با فرهنگ عجین شده بود.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: فرهنگ نقطهٔ قوت اسلام و فرهنگ ماست. تمدن ایرانی با نگاه فرهنگی شکل گرفته است. امروز زن در جامعهٔ ایران نقطهٔ قوت است.

او ادامه داد: زن و مرد ما امروز در سلطه و حاکمیت جذابیت‌های زودگذر و کوچک است. زن و مرد و شاخص‌های فرهنگی قدرت امروز ما در تقابل‌های فرهنگی معاصرند.

پورمحمدی گفت: ظرفیت‌های بسیار برجسته‌ای امروز با همه فراز و فرودهامان وجود دارد. به اقشار مختلف کشور که فعال هستند، نگاه کنید. من باور و اعتقاد دارم که قوت‌ نظام ما احیای ظرفیت‌های فرهنگی است.

 تمدن ایرانی با نگاه فرهنگی شکل گرفته است

مسائل معیشتی اهالی فرهنگ و هنر آزاردهنده است

حجت الله ایوبی مشاور پورمحمدی در ادامه اظهار کرد: به عنوان کسی که سالیان سال در مسیر فرهنگ این کشور بودم احساس می‌کنم دچار مشکلاتی هستیم که نیاز به اراده برای ایجاد وفاق و حل آنها دارد. مشکلاتی که هر مدیر دلسوزی با آن رو به رو است.

ایوبی افزود: یکی از مشکلات ایران آن است که فرهنگش را به دست کسانی سپردیم که با این جهان بیگانه هستند. این جهان را کسانی باید اداره کنند که با زبان اهالی هنر و فرهنگ آشنا هستند. اهالی فرهنگ و هنر می‌فهمند که فلان مدیر می‌تواند و یا نمی‌تواند آن را اداره کند.

او ادامه داد: مشکل مهم دیگر برای مدیران فرهنگی ٖآن است که بعد از نیم قرن از انقلاب فرهنگی در بلاتکلیفی هستند. هنوز نمی‌دانیم تکلیفمان با موسیقی چیست؟ اهالی موسیقی رنج می‌برند. درباره سینما تکلیف معلوم نیست و آیا آن را می‌خواهیم یا نه؟ ما باید ۵ هزار سالن سینما داشته باشیم نه ۵۰۰ عدد. خلاصه ما مولانا را می‌خواهیم یا نه؟ ما شمس را می‌خواهیم یا نه؟ 

مشاور پورمحمدی  بیان کرد: نگاه رهبری را به شعر و هنر و دیدیم و آن راهگشا است، اما مدیران هنوز در دوگانگی‌ها رنج می‌برند. ما نیاز به کسانی داریم که با نگاهی ایرانی و دینی این دوگانگی‌ها را از پیش پای مدیران فرهنگی بردارند. مسائل معیشتی اهالی فرهنگ و هنر بسیار آزار دهنده است. حل این مشکلات اراده ملی می‌خواهد. نهاد‌ها در موضوع فرهنگ باید همدیگر را تقویت کنند، در بسیاری از دوران‌ها این نهاد‌ها همدیگر را خنثی می‌کردند.

او ادامه داد: جامعه هنری ما نیاز به امنیت دارد. نامزد‌ها سابقه امنیتی دارند و این بسیار مهم است. یک هنرمند باید بداند که پشتش افراد مقتدری وجود دارند. ما در نظام ایران که به سن پختگی رسیده افتخارات زیادی داشتیم. باید مشکلات و تناقض‌ها را از بین ببریم. ایرانیان با زبان فرهنگ و هنر می‌توانند با مردم جهان صحبت کنند.

زن و مرد امروز، در سلطه عناصر لذت، رفاه، و جذابیت‌های زودگذر و کوچک است

در دولت اصلاحات روزنامه را به توپخانه تبدیل کردند

اسفندیاری کارشناس میزگرد فرهنگی نیز در ادامه اظهار کرد: تجربه چهار دولت گذشته نشان می‌دهد برخی از چالش‌های اجتماعی که پدید آمده دستاورد‌ها و خدمات آن‌ها را زیر سوال برده و باعث شده برخی‌ها منزوی شوند و کار نکنند. ارزیابی شما از حضور چهره‌های امنیتی در ساحت فرهنگ در سال‌های گذشته چیست؟

کارشناس میزگرد فرهنگی افزود:‌ در دولت اصلاحات با مشکلاتی مواجه شدیم که روزنامه را به توپخانه تبدیل کردند و دیدیم چه شد؟ در دولت بعدی فضای تقابلی را که میان مقامات کشور دیدیم، هزینه‌های زیادی داشت. سال ۸۸ نقش عناصر امنیتی را دیدیم. حتی در دولت گذشته حضور عناصر امنیتی در موضوع‌های فرهنگی ورود پیدا کرد.

اسفندیاری  ادامه داد: در دولت قبل شاهد بودیم افرادی بدون مجوز و بدون کنترل با هزینه‌های فراوان تولیداتی داشتند. آیا این تولیدات با حضور نیرو‌های امنیتی نبود؟

نباید اجازه دهیم تفکر امنیتی سایه در حوزه‌ی فرهنگ بیندازد

پورمحمدی پاسخ داد:‌ شما علیه نظام امنیتی کیفرخواست گفتید منظورتان را از این حرف‌ها نمی‌دانم. اینکه نمی‌شود شما همه مناسبات کشور را اینگونه توضیح دهید. افرادی رای می‌آورند و به کار می‌آیند. پس افراد نظامی هم نباید کار کنند.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: مردان تاثیرگذار در نظام اجتماعی، نظامی، اقتصادی یا امنیتی هستند. این‌ها بستر‌های فعالیت انسان‌ها است و وقتی به میدان می‌آیند مدیریتشان در حوزه اجتماع مهم است.

او بیان کرد: موفق‌ترین وزیر کشور که رویکردش سیاسی و مدنی بود، دوره بنده بود. همه افراد را به کار گرفتیم. حالا، چون کسی سابقه امنیتی داشته دیگر نباید کار کند. اجازه بدهید هنر و فرهنگ مردان شایسته خود را بیاورد. همه باید کمک کنند تا عرصه فرهنگ و هنر پیشرفت کند.

پورمحمدی اظهار کرد: حوزه‌هایی که کار فرهنگی می‌کنند و رقیب صدا و سیما می‌شوند عیب است. هنر فقط در انحصار صدا و سیما است؟ من به مراقبت‌ها اعتماد دارم ولی انحصار نباید وجود داشته باشد، چرا که اصلی‌ترین عنصر فساد است. نباید اجازه دهیم تفکر امنیتی سایه در حوزه‌ی فرهنگ بیندازد.

وی گفت: اینکه یک عده پولدار سرمایه خود را سر درس هنر بیاورند ایرادی دارد؟ با این هزینه‌های سرسام آور که نیاز داریم عده‌ای در این عرصه وارد شوند. آیا صدا و سیما می‌تواند با بودجه دولتی اداره کند؟ همین نگاه است که مشکلات درس هنر را شکل داده است و اگر بنده رئیس جمهور شوم اصلاً انقلابی در این زمینه ایجاد خواهم کرد.

انتظامی کارشناس میزگرد فرهنگی اظهار کرد: رئیس جمهور باید یک شخصیت اجماع ساز و مسئله حل کن باشد. همچنین باید زمینه اجماع سازی داشته باشد تا مشکلات را حل کند. جنابعالی درباره سرمایه اجتماعی می‌خواهید چه کار کنید؟ به دلیل واگرایی که به وجود آمده و بخشی از آن به عملکرد دولت‌ها برمی‌گردد، چه خواهید کرد؟

کشمکش‌های سیاسی، بازی‌های جناحی و تهمت زدن‌ها سمی هستند

پورمحمدی جواب داد: هر جامعه‌ای برای رسیدن به اهداف خود نیازمند بستر مناسب است که این امر نیازمند تفکر مناسب است. عنصر محرک راهبران اجتماعی هستند اگر راهبر خوبی داشته باشیم می‌توانیم ظرفیت‌ها را برای رسیدن به اهداف بسیج کنیم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: یکی از مشکلات امروز کشور این است که خیلی از ظرفیت‌های خود را در جنگ و جدال‌های سیاسی از بین برده‌ است.کشمکش‌های سیاسی، بازی‌های جناحی و تهمت زدن‌ها  سمی هستند.

او گفت: منافقین ترور فیزیکی می‌کردند و ما ترور شخصیتی می‌کنیم. برای حل مسئله به نیروهای توانمند خوش فکر و دلبسته به ایران نیاز است. حل مسئله اعتماد ملی و فراگیر اجتماعی می‌خواهد.


12064857
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» در دین اسلام، به خواندن ذکرهایی برای حفظ آرامش در شرایط جنگی تاکید شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: دولت و ملت با سربلندی از شرایط فعلی بیرون خواهند آمد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده نیروی زمینی ارتش از پرتاب پرتاب ده‌ها فروند انواع پهپاد انهدامی به مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته بقایی، کسانی که از تجاوز رژیم صهیونیستی دفاع کردند همدست این جنایت هستند و نامشان به عنوان شرکای رژیم صهیونیستی در یاد مردم باقی می‌ماند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور ضمن تأکید بر ایستادگی در برابر تجاوز دشمن، تصریح کرد: دولت در تلاش است زندگی مردم مختل نشود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته منصوری تصورشان این بود که با حرکاتی ضربتی می‌توانند به موفقیت برسند و این را به عنوان یک دستاورد بزرگ به غرب بفروشند
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» طرح تقویت نیروهای مسلح در مقابله با رژیم صهیونسیتی و طرح اصلاح قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل‌ونقل بار و مسافر بین شهری در مجلس اعلام وصول شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مجلس شورای اسلامی به سید علی مدنی‌زاده وزیر پیشنهادی اقتصاد رای اعتماد داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز کشورمان به موضوعات مختلفی پرداختند، که خالی از لطف نیست به صورت اجمالی نگاهی به بخش سیاسی آنها بیندازیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نمایندگان موافق و مخالف سید علی مدنی‌زاده وزیر پیشنهادی اقتصاد به بیان نظرات خود پرداختند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است