بین‌الملل 09:35 - 28 فروردین 1404
گفتگوی پوتین و امیر قطر درباره اوکراین، مخالفت ترامپ با پیشنهاد زلنسکی در خرید سامانه پاتریوت، ادعای فنلاند درباره موافقت کی یف با آتش بس، اختلاف احزاب آلمان بر سر اوکراین و خودداری اسلواکی از کمک نظامی به کی یف، از رویدادهای مهم جنگ هستند. 

اوکراین| سفر مقامات آمریکایی به پاریس برای پیشبرد طرح صلح

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده شب گذشته، چهارشنبه، اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و استیون ویتکوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، برای گفت‌وگو با مقامات اروپایی درباره روند حل‌وفصل صلح‌آمیز درگیری اوکراین به پاریس سفر خواهند کرد.

در بیانیه مطبوعاتی بروس آمده است: «روبیو و ویتکوف برای انجام مذاکرات با همتایان اروپایی به پاریس خواهند رفت تا هدف رئیس‌جمهور [ایالات متحده، دونالد] ترامپ در خصوص لزوم پایان دادن به درگیری نظامی اوکراین را پیش ببرند.»

به گفته وی، این دو مقام بلندپایه دولت ایالات متحده در جریان حضورشان در پاریس همچنین درباره راهکارهای پیشبرد منافع مشترک آمریکا و اروپا در منطقه نیز رایزنی  خواهند کرد.

پیشتر مارکو روبیو اعلام کرده بود که ایالات متحده قصد ندارد از پیش درباره این‌که امتیازهای احتمالی طرفین درگیری برای حل‌وفصل چگونه خواهد بود، قضاوت کند. وی در بروکسل به خبرنگاران گفت: «ما قصد نداریم از قبل قضاوت کنیم که این امتیازها چگونه خواهد بود، زیرا این مسئله به پذیرش طرف اوکراینی و روسی بستگی دارد. اما باید گام‌های مشخصی برای رسیدن به صلح برداشته شود و همه باید در این زمینه تلاش کنند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، چند روز قبل ابراز امیدواری نمود که در آینده نزدیک انتظار «پیشنهادهای خوبی» برای حل‌وفصل درگیری اوکراین دارد. وی افزود که در سال‌های منتهی به آغاز این درگیری، واشنگتن می‌توانست اقدامات بسیاری برای جلوگیری از بروز آن انجام دهد. یک کارشناس سیاسی احتمال داده که رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است در تصمیم‌گیری‌های اتحادیه اروپا مداخله کند تا این اتحادیه از حمایت بی‌فایده از ولودیمیر زلنسکی دست بکشد. مواضع اتحادیه اروپا در شرایط جدید ژئوپلیتیکی بسیار جنگ‌طلبانه‌ است.

روز گذشته روزنامه "پولیتیکو" گزارش داد که ترامپ و تیم او از حمایت اتحادیه اروپا از زلنسکی، به‌ویژه پس از مشاجره لفظی جنجالی وی با رئیس‌جمهور آمریکا در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید، ناراضی هستند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و چهل و نهمین (1149) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

ترامپ از توافق تسلیحاتی جدید با اوکراین صرف‌نظر کرد

روزنامه "بیلد" فاش کرده است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، حتی در قبال دریافت پول نیز تمایلی به ارسال موشک‌های پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین ندارد. به نوشته این روزنامه، رئیس کاخ سفید حتی در صورتی که منابع مالی این معامله از سوی اتحادیه اروپا تأمین شود، تمایلی به حمایت نظامی از کی‌یف نشان نداده است.

بر اساس اطلاعات روزنامه، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به ترامپ پیشنهاد خرید موشک‌های ضدهوایی به ارزش 50 میلیارد دلار را داده بود، اما رئیس‌جمهور آمریکا این پیشنهاد را رد کرده است. مشخص شده که قرار بود منابع مالی این معامله از محل دارایی‌های مسدودشده روسیه و بودجه داخلی کشورهای اتحادیه اروپا تأمین شود.

این نشریه به نقل از ترامپ نوشت: «می‌دانید، او همیشه می‌خواهد موشک بخرد. اما ببینید، وقتی جنگی را آغاز می‌کنید، باید بدانید که می‌توانید آن را ببرید. نباید با دشمنی که 20 برابر قوی‌تر است وارد جنگ شوید و بعد امیدوار باشید کسی برایتان موشک بفرستد.»

در گزارش "بیلد" تأکید شده: «از آن‌جا که موشک‌های پاتریوت تنها در آمریکا تولید می‌شوند و رئیس‌جمهور ترامپ حتی پیش از آغاز دوره ریاست‌جمهوری‌اش صراحتاً اعلام کرده بود که دیگر به اوکراین کمک رایگان نخواهد کرد، ولودیمیر زلنسکی، اکنون به آخرین امید خود چنگ زده و حاضر شده برای این تسلیحات پول بپردازد. واقعیت این است که ترامپ در حال حاضر بیشتر به مذاکرات برای حل‌وفصل درگیری اهمیت می‌دهد تا «کسب درآمد از دفاع از اوکراین».

پیش‌ از این، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در گفت‌وگوی تلفنی با دونالد ترامپ بر اهمیت توقف کمک‌های نظامی خارجی به کی‌یف برای دستیابی به راه‌حل سیاسی جهت پایان دادن به درگیری در اوکراین تأکید کرده بود.

پوتین و امیر قطر درباره اوکراین تبادل نظر خواهند کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که در جریان سفر پیش‌روی تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر به روسیه، موضوعات متعددی از جمله روند اوضاع پیرامون اوکراین مورد بحث قرار خواهد گرفت.

وی گفت: «بدون تردید تبادل نظر مفصلی میان رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین و امیر قطر درباره مسائل مربوط به اوکراین انجام خواهد شد. همچنین دیگر موضوعات منطقه‌ای نیز  مورد بررسی طرفین قرار خواهد گرفت.»

سخنگوی کرملین با اشاره به اینکه قطر نقش قابل توجهی در روند حل‌وفصل بحران‌های بین‌المللی، از جمله اقدامات انسان دوستانه بین روسیه و اوکراین، ایفا می‌کند، افزود: «ما برای ظرفیت‌ها و سطح موجود همکاری‌های تجاری-اقتصادی میان دو کشور ارزش زیادی قائل هستیم.»

پیش‌تر گزارش شده بود که امیر قطر، تمیم بن حمد آل ثانی، در جریان دیدار سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه از دوحه، اعلام کرده بود که قصد دارد در تاریخ 17 آوریل به مسکو سفر کند.

فنلاند از روسیه خواستار «آتش‌بس کامل» در اوکراین شد

الکساندر استوب، رئیس‌جمهور فنلاند، پس از گفت‌وگو با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین تاکید کرد که روسیه باید با آتش‌بس کامل و بدون قید و شرط در اوکراین موافقت کند.

استوب در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اوکراین آتش‌بس کامل و بدون قید و شرط را پذیرفته است و روسیه نیز باید همین کار را انجام دهد.»

بر اساس اظهارات زلنسکی در شبکه‌های اجتماعی، در جریان این گفت‌وگوها در فنلاند، موضوعاتی چون حمایت دفاعی از اوکراین، سرمایه‌گذاری در صنعت این کشور، همچنین تضمین‌های امنیتی و چشم‌انداز «ادغام اروپایی و یورو-آتلانتیکی» کی‌یف مورد بررسی قرار گرفت.

این ادعا در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، از ایده برقراری آتش‌بس 30 روزه با اوکراین حمایت کرده، اما به وجود نکاتی در این زمینه اشاره کرده است. وی تأکید کرده که روسیه از حل‌وفصل مسالمت‌آمیز هرگونه درگیری استقبال می‌کند، اما نه به قیمت منافع خود. همچنین، روسیه با اجرای مهلت قانونی 30 روزه برای توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی موافقت کرده و آن را رعایت می‌کند، در حالی که اوکراین بارها این آتش‌بس را نقض کرده است.

گفت‌وگوی مشاوران ترامپ و اوربان درباره وضعیت اوکراین 

مایک والتز، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، شب گذشته، چهارشنبه اعلام کرد که با مارسل بیرو، مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر مجارستان، ویکتور اوربان، درباره حل‌وفصل درگیری در اوکراین گفت‌وگو کرده است.

والتز در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اخیراً در کاخ سفید با مارسل بیرو، مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر مجارستان، ویکتور اوربان، دیدار کردم. ما درباره تلاش‌های رئیس‌جمهور ترامپ در جهت دستیابی به صلح در اوکراین، رهبری مجارستان در اروپا و شکوفایی مشترک‌مان گفت‌وگو کردیم.»

پیش‌تر، ویکتور اوربان اعلام کرده بود که در بروکسل خواهان عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا تا سال 2030 هستند، اما تصمیم نهایی در این خصوص با مجارستان است. به گفته وی، پیوستن اوکراین به این اتحادیه می‌تواند اقتصاد مجارستان را نابود کند. اوربان همچنین یادآور شده بود که هدف اتحادیه اروپا کمک به اوکراین نیست، بلکه استعمار آن است و ادامه درگیری را یکی از ابزارهای این استعمار می‌داند. وی تأکید کرده که مجارستان از اتحادیه اروپا حمایت می‌کند، اما با ادغام شتاب‌زده اوکراین در این اتحادیه مخالف است و بدون رضایت بوداپست، کی‌یف هرگز عضو این جامعه نخواهد شد.

تشدید اختلافات در آلمان بر سر طرح مرتس درباره اوکراین

خبرگزاری "بلومبرگ" گزارش داد که طرح فریدریش مرتس، نامزد صدراعظمی آلمان، درباره اوکراین موجب تشدید اختلافات میان احزاب این کشور شده است. در این گزارش آمده است: «مرتس با بیان این‌که آلمان تحت رهبری او ممکن است موشک‌های کروز دوربرد تائوروس را در اختیار اوکراین قرار دهد، با واکنش منفی شرکای احتمالی خود در ائتلاف مواجه شده است.»

طبق این اطلاعات، ادامه بحث پیرامون ارسال موشک‌های دوربرد آلمانی به اوکراین نشانه‌ای از آن است که احزاب چپ‌میانه و محافظه‌کار به‌سادگی نخواهند توانست اختلافات خود را کنار بگذارند.

دانمارک قصد دارد نظامیان خود را برای آموزش به اوکراین اعزام کند

پیتر بویسن، فرمانده نیروهای زمینی دانمارک اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور قصد دارند در تابستان امسال تعدادی از نظامیان خود را برای شرکت در دوره‌های آموزشی به اوکراین اعزام کنند.

به گزارش یک شبکه تلویزیونی، هنوز تصمیم نهایی درباره برگزاری این دوره‌ها اتخاذ نشده و به همین دلیل شمار سربازانی که اعزام خواهند شد نیز مشخص نیست. بویسن در مصاحبه‌ای توضیح داد که این طرح شامل شرکت مربیان و نیروهای عملیاتی در دوره‌هایی به مدت یک تا دو هفته خواهد بود. به گفته وی، نظامیان دانمارکی می‌خواهند از نیروهای مسلح اوکراین نحوه استفاده از پهپادها را بیاموزند.

در همین حال، ولادیمیر باربین، سفیر روسیه در کپنهاگ هشدار داده که اعزام نظامیان دانمارکی به اوکراین، این کشور را هرچه بیشتر در درگیری درگیر می‌کند. این دیپلمات تاکید کرد: «برگزاری چنین دوره‌هایی در خاک اوکراین با مشارکت یکی از کشورهای عضو ناتو، گامی در جهت آماده‌سازی افکار عمومی برای احتمال اعزام نیروی نظامی خارجی به این کشور است که می‌تواند پیامدهایی غیرقابل پیش‌بینی، از جمله خطر برخورد مستقیم میان ناتو و روسیه، در پی داشته باشد.»

به گفته سفیر روسیه، چنین تصمیمی می‌تواند تمامی تلاش‌های یک کشور اروپایی برای دستیابی به حل‌وفصل سیاسی و دیپلماتیک درگیری در خاک اوکراین را به کلی بی‌اثر کند.

اسلواکی از ارائه کمک نظامی به اوکراین خودداری کرد

روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی اعلام کرد که دولت این کشور قصد ندارد هزینه‌های نظامی اوکراین را تأمین کند.

وی در یک کنفرانس خبری مشترک با آندری پلنکویچ، نخست‌وزیر کرواسی گفت: «دولت جمهوری اسلواکی هیچ‌گونه کمک نظامی به اوکراین اهدا نخواهد کرد و ما همچنین در هیچ سازوکار مالی برای خرید تسلیحات برای اوکراین مشارکت نخواهیم داشت.»

فیتسو همچنین تأکید کرد که در شرایط فعلی، ازسرگیری هرچه سریع‌تر ترانزیت گاز روسیه از طریق اوکراین کاملاً ضروری است. وی افزود: «تا زمانی که جریان گاز از شرق به غرب برقرار نشود، ما نمی‌توانیم در بازار رقابت کنیم.»

اعلام آمادگی اسرائیل برای میانجی‌گری میان روسیه و اوکراین

سیمونا گالپرین، سفیر رژیم صهیونیستی در روسیه، روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت اسرائیل از آغاز درگیری در اوکراین آمادگی خود را برای ایفای نقش میانجی میان مسکو و کی‌یف اعلام کرده و همچنان آماده کمک به آشتی طرفین است.

وی در گفت‌وگو  با خبرنگاران گفت: «اسرائیل از ابتدا اعلام کرده بود که در صورت درخواست طرفین، آماده کمک به تسریع روند صلح میان روسیه و اوکراین است.»

به گفته این دیپلمات اسرائیلی، تاکنون مقامات روسی و اوکراینی در این زمینه درخواستی به تل آویو ارائه نکرده‌اند. با این حال، اسرائیل همچنان امیدوار است که حل‌وفصل این بحران هرچه سریع‌تر محقق شود.

فرانسه در تهیه نامه‌ عذرخواهی زلنسکی به ترامپ کمک کرده است

روزنامه "پولیتیکو" فاش کرده است که دیپلمات‌های کشورهای فرانسه، بریتانیا و آلمان برای ترمیم روابط میان ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، تلاش زیادی کرده‌اند.

در این گزارش آمده است: «بعد از  بروز مشاجره لفظی بین زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید، دیپلمات‌های ارشد در پاریس، لندن و برلین سخت در تلاش بودند تا راهی برای ترمیم روابط به‌شدت آسیب‌دیده میان آنها بیابند.»

به نوشته "پولیتیکو"، دیپلمات‌های فرانسوی در تنظیم متن «نامه آشتی‌جویانه» رئیس‌جمهور اوکراین به رئیس‌جمهور آمریکا نقش واسطه داشته‌اند.

کاهش میزان سهم روسیه در بدهی دولتی آمریکا

بر اساس داده‌های وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، حجم سرمایه‌گذاری‌های روسیه در اوراق قرضه دولتی آمریکا در ماه فوریه از 38 میلیون دلار به 36 میلیون دلار کاهش یافته است. از این میزان، 30 میلیون دلار مربوط به اوراق بلندمدت و 6 میلیون دلار به اوراق کوتاه‌مدت اختصاص داشته است. در ماه ژانویه، حجم سرمایه‌گذاری روسیه در اوراق قرضه دولتی آمریکا 38 میلیون دلار بود که 32 میلیون دلار آن مربوط به اوراق بلندمدت و 6 میلیون دلار به اوراق کوتاه‌مدت اختصاص داشت. در ماه دسامبر، این رقم 42 میلیون دلار بوده که از این میان، 33 میلیون دلار اوراق بلندمدت و 9 میلیون دلار اوراق کوتاه‌مدت بوده است.

بانک مرکزی و وزارت دارایی روسیه در سال 2023 نیز اعلام کرده بودند که هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه دولتی آمریکا ندارند. کارشناسان معتقدند کاهش یا افزایش سطح سرمایه‌گذاری‌های روسی می‌تواند ناشی از اقدامات شرکت‌های خصوصی روسیه باشد.

روسیه از سال 2018 روند کاهش شدید سرمایه‌گذاری در بدهی دولتی آمریکا را آغاز کرد. پیش از آن، از سال 2007، روسیه به‌طور مستمر اوراق خزانه‌داری آمریکا را در ذخایر خود افزایش می‌داد و اوج این سرمایه‌گذاری‌ها در سال 2010 بود، زمانی که روسیه بیش از 175 میلیارد دلار به دولت آمریکا قرض داده بود.

انتهای پیام/


12179387
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» این پیام باید به صورت واضح و روشن به سرمایه داران حاضر در بازارهای جهانی ارسال شود که در صورت هرگونه تجاوز به خاک ایران تمام میادین انرژی فعال در منطقه هدف حمله قرار خواهند گرفت و دیگر تنگه هرمز و تنگه باب المندب مسیرهای امنی برای کشتی‌های ...
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اظهارات ضد و نقضی مقامات آمریکایی در خصوص مذاکرات گفت: انتظار داریم طرف آمریکایی در گام نخست در این زمینه توضیح دهد و ابهام های جدی ایجاد شده در مورد نیت و جدیت خود را رفع نماید.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات جمعیتی، پروژه‌های زیرساختی عظیم و تضعیف حاکمیت قبرس در سایه بلند جاه‌طلبی‌های ترکیه نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که همچنان شمار شهدای یمن در حملات شب گذشته آمریکا به الحدیده درحال افزایش است، المسیره از حمله جدید نیرو‌های آمریکایی به صنعا خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل حزب‌الله لبنان، با لحنی قاطع به رژیم تروریستی اسرائیل هشدار داد که ادامه تجاوزات این رژیم به خاک لبنان بدون پاسخ نخواهد ماند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «نانوشته» در تعدادی از سینماهای شهر مشهد روی پرده رفت
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی حمله شب گذشته آمریکا به تاسیسات نفتی راس عیسی یمن، دفتر وزارت بهداشت در این بخش از افزایش شمار قربانیان به ۸۰ شهید و ۱۵۰ زخمی خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت دونالد ترامپ در آخرین اقدام خود در تشدید تنش با دانشگاه هاروارد، خواستار ارائه سوابق مربوط به بودجه‌های خارجی دریافتی این دانشگاه شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع اروپایی از پیشنهاد جدید واشنگتن در نشست‌های پاریس برای برقراری صلح میان روسیه و اوکراین خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در آستانه مذاکرات هسته‌ای، فرستاده آمریکا در پاریس به مقامات صهیونیستی تاکید کرد که واشنگتن همچنان راه حل دیپلماتیک را دنبال می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است