علمی فناوری 16:53 - 30 اسفند 1403
پیرو مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷ دبیرخانه این شورا در جهت پاسخ به برخی سوالات اطلاعیه‌ای منتشر کرد.

تبیین مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در مورد اعمال سوابق تحصیلی

باشگاه خبرنگاران جوان ـ در این اطلاعیه آمده است: 

۱- شورای سنجش و پذیرش دانشجو شامل اعضای حقیقی و حقوقی، بر مبنای مصوبه سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی پس از پایان دوره متوسطه، مصوب جلسه ۸۴۳ مورخ ۱۴۰۰/۴/۱۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصلاحات بعدی آن و بر مبنای مصوبه ۹۱۳ مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۶ و پیشنهادات مصوب شورای عالی آموزش و پرورش ضمن بررسی تمامی مستندات و بحث‌های مفصل و کارشناسی، جزئیات اجرایی آن را به اتفاق آرا تصویب و جهت اجرا ابلاغ کرده است.

۲- بر اساس مصوبه سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصلاحات ابلاغی متعاقب آن و حسب بند ۳-۳ ماده ۳، سهم اعمالی سابقه تحصیلی در سال ۳-۱۴۰۲ فقط پایه دوازدهم به میزان ۴۰ درصد با تاثیر قطعی، برای سال ۴-۱۴۰۳ فقط پایه دوازدهم به میزان ۵۰ درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی ۵-۱۴۰۴ پایه‌های یازدهم و دوازدهم به میزان ۶۰ درصد با تاثیر قطعی در سال ۱۴۰۱ تعیین و اطلاع رسانی شده بود.

۳- بر اساس ماده ۴ مصوبه مذکور، وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به ایجاد سوابق تحصیلی دانش آموزان اقدام نماید به گونه‌ای که برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی از سال تحصیلی ۳-۱۴۰۲ و به بعد همه فارغ التحصیلان دارای سوابق تحصیلی باشند.

۴- در تبصره ۱ ماده ۲ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به صراحت تاکید شده است که عناوین و ضرایب دروس آزمون اختصاصی و سابقه تحصیلی تا قبل از شروع سال تحصیلی مربوطه (پایان شهریور ماه) اطلاع‌رسانی شود.

بر این اساس، عناوین و ضرایب دروس سابقه تحصیلی پایه‌های یازدهم و دوازدهم برای آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در جلسه ۳۸ مورخه ۱۴۰۳/۵/۲۱ شورای سنجش و پذیرش دانشجو تصویب و توسط دبیرخانه شورا در تاریخ ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۳ در درگاه سازمان سنجش آموزش کشور اطلاع‌رسانی شده است.

۵- در بند ۲ مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی (جلسه ۹۱۳ مورخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳) نیز سهم نمره سابقه تحصیلی پایه‌های یازدهم و دوازدهم برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشته‌های پرمتقاضی به میزان ۶۰ درصد با تاثیر قطعی در نمره کل نهایی عنوان شده و در بند ۳ این مصوبه آمده است که جزئیات اجرایی این ماده واحده بنا به پیشنهاد شورای عالی آموزش و پرورش توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو بررسی و تصویب و ابلاغ شود. بدیهی است شورای سنجش و پذیرش دانشجو نمی‌تواند مغایر با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم‌گیری نماید.

۶- قوانین و مصوبات شورای سنجش و پذیرش باید همه جامعه هدف یعنی متقاضیان به اصطلاح پشت کنکوری و متقاضیانی که در همان سال دیپلم خود را اخذ و متقاضی آزمون سراسری هستند را مورد توجه قرار دهد و بر اساس اصل عدالت زمینه شرکت عادلانه همه متقاضیان را بر اساس اصول یکسان در آزمون را فراهم نماید.

۷- علی‌رغم صراحت مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اعمال سابقه تحصیلی پایه‌های یازدهم و دوازدهم به صورت قطعی (مصوبات جلسات۸۴۳،۸۵۵،۸۶۳و ۹۱۳) در صورت حذف سابقه تحصیلی پایه یازدهم برای متقاضیان دیپلم سال ۱۴۰۳ و قبل از آن، وضعیت اعمال سابقه تحصیلی پایه یازدهم برای متقاضیان دارای دیپلم فنی و حرفه‌ای، کار دانش، فارغ‌التحصیلان مدارس بین‌الملل و طلاب که در سال ۱۴۰۴ و بعد از آن فارغ‌التحصیل می‌شوند و سابقه تحصیلی پایه یازدهم را ندارند، نامشخص است.

از سویی دیگر تقریباً در تمامی گروه‌های آزمایشی حدود ۵۸ درصد افراد حاضر در جلسه آزمون سراسری دیپلمه‌های همان سال بوده و در صورت حذف سوابق تحصیلی پایه یازدهم عملاً متقاضیان به دو گروه تقسیم و در تعارض با یکدیگر قرار خواهند گرفت و این در حالی است که از حداقل دو سال قبل تاکنون در خصوص ضرورت ایجاد سوابق تحصیلی پایه یازدهم اطلاع رسانی لازم انجام شده است (اطلاعیه دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، دفترچه ثبت نام نوبت اول و نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴).

۸- از لحاظ کارشناسی بر مبنای علم سنجش و ارزشیابی، مولفه‌ها و معیار‌های تاثیرگذار در نمره کل سازی دوگانه، عملاً مغایر اصول علمی خواهد بود و نباید برای یک آزمون و پذیرش رقابتی، عملاً دو نوع نمره کل سازی متفاوت انجام شود و این با اصل عدالت در سنجش در یک آزمون خطیر و سرنوشت ساز در تناقض است.

۹- بنابراین مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو بر مبنای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی (مصوبه سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش دانشجو و اصلاحیه‌های بعدی آن) و بر مبنای اجماع و اتفاق نظر اعضا و اصول علمی سنجش و ارزشیابی بوده و تلاش شده است شش درس پایه یازدهم یعنی حداقل دروس که چهار درس آن جزو دروس عمومی است (با توجه به حذف دروس عمومی از کنکور) منظور شود. همچنین سهم پایه یازدهم در گروه‌های آزمایشی اصلی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی از ۲۰ درصد (اعلام شده در ۲۹ شهریور ۱۴۰۳) به ۱۷ درصد کاهش یافت.

منبع: دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو


12169119
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، با صدور حکمی «علی خورسندی» را به عنوان رئیس دبیرخانه «نشان مسئولیت اجتماعی آموزش عالی» و «کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی» منصوب کرد؛ این اقدام گامی تازه برای بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در جامعه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با تاکید بر اینکه ۴۷ روز کاری تا آغاز مهرماه بیشتر باقی نمانده، گفت: باید با سرعت بیشتری به فعالیت‌های خود سروسامان دهیم تا بتوانیم مهری باشکوه و عزتمند را برای دانش آموزان رقم بزنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، از اجرای طرحی ویژه برای آمادگی بخش آموزش کشور در شرایط بحران و اضطرار خبر داد و گفت: همه بخش‌ها از جمله آموزش عالی نیازمند دستورالعمل‌های مستقل برای مواجهه با شرایط اضطراری هستند و در این زمینه کار کارشناسی در حال انجام است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است