علمی فناوری 21:21 - 06 اردیبهشت 1404
معاون فناوری وزارت علوم، در دیدار با رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا ضمن تاکید بر توسعه همکاری‌های ایران و ترکیه، از توافق به منظور ایجاد یک مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک میان دو کشور خبر داد.

مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک ایران و ترکیه دایر می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان - معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا ضمن تاکید بر توسعه همکاری‌های ایران و ترکیه با تمرکز بر اقتصاد دیجیتال و انتقال فناوری، از توافق به منظور ایجاد یک مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک میان دو کشور خبر داد.

محمدنبی شهیکی ضمن ابراز خرسندی از دیدار با مصطفی آیدین رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا، ضمن معرفی ظرفیت‌های گسترده علمی و فناوری ایران، بر اهمیت نقش پارک‌های فناوری در پیوند صنعت و دانشگاه تاکید کرد.

وی با اشاره به وجود ۵۹ پارک فناوری در ایران که در آن بیش از ۱۶ هزار استارتاپ و واحد فناور مشغول به فعالیت بوده و نقش بسزایی در توسعه نوآوری ایفا می‌کنند، افزود: در این ملاقات، پیشنهادات متعددی برای همکاری مطرح شد که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به ایجاد دفاتر مشترک انتقال فناوری TTO، همکاری در حوزه‌های فناوری آب، انرژی و هوش مصنوعی و اجرای پروژه‌های مشترک بین سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و ترکیه با اولویت انتقال فناوری به بخش صنعت اشاره کرد.

به گفته معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، یکی از مهم‌ترین نتایج این دیدار، توافق بر سر ایجاد یک مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک بود. علاوه بر این، برگزاری رویداد‌های استارتاپی مشترک به صورت دوره‌ای و تعریف پروژه‌های پسا دکترای مشترک در حوزه‌های کشاورزی نوین، بیومتریال و زیست‌فناوری از دیگر برنامه‌های مورد توافق بود.

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا نیز در این دیدار ضمن تشریح رویکرد نوآورانه دانشگاه آیدین در زمینه آموزش عملی و ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: دانشگاه آیدین از سال ۲۰۰۲ به عنوان اولین دانشگاهی است که سیستم آموزش مهارتی را راه‌اندازی کرده است.

مصطفی آیدین افزود: دانشگاه ما، آموزش کاربردی را حتی در رشته‌های علوم انسانی به صورت اجباری پیاده‌سازی می‌کند. به این ترتیب که دانشجویان ما در هر رشته‌ای، از بهداشت و تکنولوژی گرفته تا حقوق، اقتصاد و هنر‌های زیبا، ملزم به گذراندن یک یا دو ترم در یک شرکت هستند.

وی اضافه کرد: دانشجویان در این دوره کارآموزی، آموخته‌های خود را در دنیای واقعی پیاده‌سازی می‌کنند و از طرفی، کارفرما‌ها موظفند به صورت ساعتی مشخص کنند که چه چیز‌هایی به دانشجویان آموزش داده شده است. در پایان دوره نیز، کارفرما‌ها باید بر اساس معیار‌های مشخص شده توسط دانشگاه، به دانشجو نمره قبولی بدهند. این فرآیند، به شکل‌گیری رابطه‌ای قوی بین دانشجو و صنعت منجر می‌شود و تجربه‌ای ارزشمند را برای دانشجو رقم می‌زند.

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا همچنین به تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای در داخل دانشگاه با حضور نمایندگان صنعت اشاره کرد و گفت: این کمیته‌ها، دروس ارائه شده به دانشجویان را به صورت دوره‌ای بررسی می‌کنند و اطمینان حاصل می‌کنند که این دروس، بر اساس نیاز‌های روز اقتصاد ترکیه طراحی شده‌اند.

وی با بیان اینکه سالانه ۱۰ هزار نفر از دانشگاه آیدین فارغ‌التحصیل می‌شوند، تصریح کرد: ما مرکزی داریم که وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان را پیگیری می‌کند. بر اساس آمار موجود، ۸۰ درصد فارغ‌التحصیلان ما، بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی وارد بازار کار می‌شوند.

در بخش پایانی این دیدار، معاون نوآوری و فناوری وزارت علوم ضمن استقبال از توضیحات مصطفی آیدین، بر آمادگی ایران برای همکاری با دانشگاه‌های ترکیه و ابراز امیدواری کرد که این همکاری‌ها به توسعه هرچه بیشتر روابط علمی و فناوری بین دو کشور منجر شود.

منبع: وزارت علوم


12183902
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در پی وقوع انفجار در اسکله شهید رجایی و انتشار گاز‌های سمی ناشی از اشتعال مواد، وزارت بهداشت ضمن اعلام وضعیت هشدار، نکاتی را برای حفظ سلامت شهروندان مناطق تحت تأثیر ارائه کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش اطلاعیه‌ای در خصوص اعلام رشته‌محل‌های جدید، تغییر ظرفیت و حذف برخی رشته‌محل‌ها در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دکتری (Ph.D.) نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۴ صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، با اشاره به اقدامات فوری پس از حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، گفت: با تأمین خون، تجهیزات پزشکی و امکانات درمانی مورد نیاز و سازماندهی استان‌های معین، کنترل اوضاع به‌طور کامل در دست گرفته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری وزارت علوم، در دیدار با رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا ضمن تاکید بر توسعه همکاری‌های ایران و ترکیه، از توافق به منظور ایجاد یک مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک میان دو کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مجله انگلیسی‌زبان پژوهش‌های معاصر انقلاب اسلامی در پایگاه بین‌المللی DOAJ نمایه شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات گفت: از اولین دقایق سانحه انفجار در بندر شهید رجایی، پایداری شبکه ارتباطی بندرعباس را رصد کرده و پیگیری‌های لازم صورت پذیرفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران، از ارسال فوری تجهیزات پزشکی مورد نیاز به هرمزگان پس از حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت از آماده باش برخی از مراکز درمانی پایتخت جهت پذیرش مصدومان حادثه اسکله شهید رجایی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: شبکه ملی خون‌رسانی با استفاده از ذخایر استان‌های همجوار استان هرمزگان، به سرعت برای تامین خون مورد نیاز حادثه دیدگان بندر شهید رجایی اقدام کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، در پی وقوع حادثه انفجار در بندر شهید رجایی دستور داد رئیس سازمان اورژانس کشور، معاون درمان وزارت بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به صورت فوری رسیدگی به مصدومان این حادثه را در دستور کار قرار دهند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است