اجتماعی 09:33 - 04 مرداد 1403
وحید زارع فکری با شرح ضوابط قانونی واگذاری اراضی در جزیره کیش، از اجرای تمام وکمال آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها دراین فراخوان خبر داد.

هیچ زمین جدیدی پیش از استقرار دولت چهاردهم واگذار نمی‌شود

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، وحید زارع فکری معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش به منظور رفع ابهام خبر منتشر شده هفته گذشته در رسانه‌ها درخصوص واگذاری اراضی سال ۱۴۰۳ سازمان منطقه آزاد کیش به نکات ذیل اشاره کرد:

۱- ضابطه واگذاری زمین به سرمایه گذاران در جزیره زیبای کیش؛ مطابق ضوابط ابلاغی مصوب شورایعالی مناطق آزاد و دبیرخانه این شورا، اراضی قابل واگذاری برای سرمایه گذاری باید هر سال تا انتهای خردادماه معین و مطابق مقررات مربوطه قیمت گذاری شوند؛ بنابراین چنانچه این مهلت سپری و این وظایف قانونی توسط مسئولان سازمان منطقه آزاد انجام نپذیرد، مشکلاتی در تامین بودجه و توسعه زیرساخت‌های جزیره در انتهای سال بروز خواهد کرد که در سال جاری زمانبندی مورد اشاره به درستی انجام شد.

ذکر این نکته ضروری است که هدف سیاست گذار از این واگذاری‌ها علاوه بر توسعه و آبادانی منطقه با فعالیت بخش خصوصی، تأمین بودجه ایجاد زیرساخت‌های حاکمیتی است.

۲- تأمین بخشی از منابع بودجه‌های سنواتی از محل واگذاری اراضی؛ سازمان‌های مناطق آزاد کشور شرکت‌های دولتی هستند که اصطلاحاً به صورت درآمد-هزینه اداره می‌شوند. یعنی از هیچ بودجه دولتی استفاده نمی‌کنند و باید بتوانند خودشان "درآمد" و "منابعی" کسب کنند در همین فرآیند نیز ملزم به تنظیم و تصویب بودجه خود نزد شورایعالی مناطق آزاد در ابتدای هر سال هستند. طبق پیش بینی بودجه سال ۱۴۰۳، مانند سنوات گذشته، سهم قابل توجهی از "منابع" از محل جذب طرح‌های سرمایه گذاری تأمین می‌شود. منابع حاصل از واگذاری اراضی برای طرح‌های سرمایه گذاری فقط و فقط صرف مسائل زیرساختی جزیره کیش، از قبیل اصلاح و توسعه آسفالت، توسعه زیرساخت‌های فاضلاب، توسعه زیرساخت‌های شهری، معابر و فضای سبز، توسعه بنادر و فرودگاه، نوسازی مدارس و فرهنگسراها، و پروژه‌های زیرساختی از این دست می‌شود و قابل ذکر است که تامین حقوق و دستمزد کارکنان از "درآمدها" یعنی تعرفه‌ها و حقوق دولتی مانند گمرک و امثال آن است و ارتباطی با واگذاری اراضی ندارد؛ بنابراین لازم است از همان ابتدای سال، زمانبندی‌های مربوطه رعایت شوند تا امور جزیره و کیشوندان معطل یا معوق نشود. کما اینکه بسیاری از موارد ذکر شده تنها در فصل تابستان و پاییز یعنی فصل خلوت‌تر کیش امکان اجرا دارند و عدم اقدام به موقع، موضوع را حداقل یک سال به عقب می‌اندازد و کیشوندان و گردشگران و صاحبین کسب و کار جزیره را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

۳- فرایند شفاف واگذاری اراضی به سرمایه گذاران.

بر خلاف آنچه این روز‌ها در برخی از رسانه‌ها درباره جذب سرمایه گذاری در جزیره کیش بیان می‌شود، به جرات می‌توان گفت برای اولین بار و با طراحی سامانه سرمایه گذاری از اواسط سال گذشته به نشانی www.invest.kish.ir به عنوان مرجع واگذاری اراضی سازمان منطقه آزاد کیش، یکی از شفاف‌ترین فرآیند‌های واگذاری زمین در طی این سال‌ها رقم خورده است که در سال ۱۴۰۲ نیز تعیین و واگذاری‌ها از همین طریق انجام شد. همچنین این درگاه نه فقط در تیرماه ۱۴۰۳ بلکه درگذشته و در رویداد‌های ملی و بین المللی و رسانه‌های مختلف نیز به سرمایه گذاران معرفی شده است.

این سامانه در کنار مزایایی از قبیل تسهیل و تسریع ثبت درخواست و پیشگیری از تصمیمات مبتنی بر سلیقه اشخاص، شفافیت بالا و امکان نظارت مستمر توسط مردم، سرمایه گذاران و مراجع نظارتی بالادست را نیز امکان پذیر کرده است. همچنین با توجه به اتصال این سامانه به سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) به عنوان بانک اطلاعات جامع اراضی سازمان منطقه آزاد کیش، در اغلب موارد پاسخگویی به ارباب رجوع نیز در همین بستر انجام می‌شود و سرمایه گذاران متقاضی اراضی به تدریج با این سامانه آشنا شده اند؛ لذا بخش عمده مراحل واگذاری اراضی، در همین سامانه ثبت و ضبط شده و امکان دسترسی مراجع نظارتی به این اطلاعات داده شده است.

۴- زمان بر بودن فرایند واگذاری اراضی مطابق دستورالعمل اجرایی آیین نامه نحوه استفاده از زمین و منابع ملی در مناطق آزاد تجاری-صنعتی (موضوع تبصره ۴ ماده ۵۲ آیین نامه مالی و معاملاتی سازمان‌های مناطق آزاد)، واگذاری زمین به طرح‌های سرمایه گذاری منوط به دریافت و بررسی اسناد متنوعی از قبیل مطالعات اقتصادی و فنی طرح و سوابق اجرایی و تمکن مالی سرمایه گذار است که این مراحل و اخذ استعلامات با توجه به امکان ویرایش طرح و مدارک پیوست آن توسط متقاضی، طبیعتاً پس از زمان مندرج در سامانه (حداقل ۱۰ روز و حداکثر شش ماه یعنی تا پایان اعتبار نرخ‌های تعیین شده) آغاز می‌شود و به طور میانگین ۳ تا ۴ ماه برای بررسی طرح‌های اقتصادی ارایه شده توسط سرمایه گذاران و نهایی شدن طرح و سپس عقد قرارداد زمان می‌برد؛ بنابراین عمده منابع حاصل از واگذاری اراضی در خوشبینانه‌ترین شرایط در نیمه دوم سال وصول خواهد شد.

بدیهی است تعلل در انجام اقدامات مربوطه، چه آثار سوئی را برای سازمان و ذینفعان به بار خواهد آورد. با این روند تا زمان استقرار دولت جدید نیز هیچ سند تعهدآوری برای سازمان امضا نخواهد شد و صرفا جذب سرمایه گذاران و بررسی طرح‌های آنان در دستور کار خواهد بود.

از طرفی در سازمان منطقه آزاد کیش از سال گذشته تا کنون برای جذب سرمایه گذاران بطور شفاف در روزنامه‌های ملی و محلی و همچنین با نصب بیلورد‌های داخل جزیره و در شهر‌های بزرگ کشور، با عنوان "کیش بهشت سرمایه گذاری" اقدام کرده ایم و این نمونه آخر که تولید یک کلیپ به سلیقه یک شبکه اینترنتی و با برداشت از مطالب مصاحبه شده با معاونت اقتصادی سازمان بوده است، نشان ازاطلاع رسانی همگانی و گسترده داشته نه یک فرآیند مخفی و شبهه دار، که اگر قرار بر این بود، بدون تبلیغات و اطلاع رسانی گسترده و یا مصاحبه و امثال آن انجام می‌پذیرفت.


12076357
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیریت شهری منطقه ۱۸ تهران با هدف صیانت از حقوق عامه شهروندان و برقراری عدالت اجتماعی، ۳ هزار متر از بنا‌های غیر‌مجاز تحت تصرف افراد سودجو را آزادسازی کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راهور فراجا بر نظارت جدی پلیس و برخورد قاطع با هر گونه تخلف رانندگی به ویژه نداشتن گواهی معتبر معاینه فنی خودرو‌ها تاکید کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حمل و نقل شهردای تهران از بخشودگی جریمه ورود به محدوده طرح ترافیک از ۲۵ خرداد تا ۸ تیر ماه خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی از کشف شبکه قاچاق ۳۰۰ میلیون لیتر سوخت با ۵۴۰ هزار بارنامه صوری خبرداد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان بهزیستی با توسعه مراکز خدماتی و برنامه‌های توانمندسازی کودکان و سالمندان، حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر را تقویت کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» یک روانشناس به بیان روش‌های گوناگون برای رفع غم و اندوه پرداخت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، از لغو مجوز بیش از ۳۰ هزار آموزشگاه فنی‌وحرفه‌ای آزاد تا پایان هفته خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جمعی از وابستگان نظامی ۲۰ کشور خارجی مستقر در تهران از زندان اوین بازدید کردند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» آئین نامگذاری و پلاک‌کوبی خیابانی در تهران به نام شهید «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله لبنان با حضور جمعی از مسئولان کشوری و شهری برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون عمرانی استاندار تهران از فرصت ۱۰ روزه برای تعیین‌تکلیف پروژه‌های نیمه‌تمام مسکن استان خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است