فرهنگی‌هنری 17:21 - 18 بهمن 1403
معاون زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: در این دوره از جشنواره فجر تنها یک فیلم‌ساز خانم حضور دارد و این موضوع قطعا یک زنگ خطر به‌حساب می‌آید.

حضور فقط یک فیلم‌ساز خانم در جشنواره فجر زنگ خطر است

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره اهمیت این رویداد سینمایی گفت: یکی از مهم‌ترین کارکرد‌های جشنواره فیلم فجر ایجاد پل ارتباطی برای هنرمندان است. کار هنرمند این است که با شناسایی مسائل از دل جامعه و بازنمایی آنها آگاهی‌رسانی کرده و در بسیاری از موارد راه‌حل نیز پیشنهاد دهد. ما احتیاج داریم صدای صاحب‌نظران را در حل مسائل شنیده و پذیرا باشیم. جشنواره فیلم فجر، چنین بستری را فراهم می‌کند.

او ادامه داد: ما امسال در بخش جایزه «تجلی اراده ملی» حضور داریم و جایزه ویژه «زنان و خانواده» را اعطا خواهیم کرد، اما کار ما تنها به دوران جشنواره فیلم فجر محدود نخواهد ماند. جایزه ویژه‌ای با همکاری معاونت هنری وزارت ارشاد تدارک دیده‌ایم که مربوط به فیلم‌های حوزه خانواده و زنان است. داوران ویژه‌ای نیز برای این بحث درنظر گرفته شده است و تمامی فیلم‌های راه یافته با پروتکل خاصی دیده و داوری می‌شوند. ما همچنین با انجمن سینماگران جوان همکاری مشترکی را آغاز کردیم تا قبل از شروع جشنواره بتوانیم برای توانمندسازی زنان در عرصه‌های مختلف هنری و هم در انتخاب سوژه‌ها و مسائل، تلاش کرده و کار را از ریشه شروع کنیم.

بهروزآذر درباره فراهم آوردن فضای مناسب برای کار کردن هنرمندان زن گفت‌: امنیت، احترام و توجه به کرامت بانوان ابعاد مهمی است که ما با توجه به آن می‌توانیم همچون گذشته شاهد حضور پررنگ بانوان در عرصه‌های هنری باشیم.

او درباره فضای گفتمان میان هنرمند و دولت اظهار کرد: باور ما این است که میان هنرمند و دولت باید فضای گفتمان وجود داشته باشد. این ماجرا، تنها محدود به حوزه سینما نیز نمی‌شود و در حوزه تئاتر، تجسمی و موسیقی زنان، تلاش خواهیم کرد و دوست داریم به‌شیوه‌ای که شایسته زنان سرزمینمان است در خدمت بانوان هنرمند باشیم.

معاون زنان و خانواده در جمع خبرنگاران گفت: به‌نظر من فیلم «موسی کلیم الله» بیشتر بیانگر قصه مادر حضرت موسی بود و این برای من خیلی شیرین بود. روایت تجربه معنوی که خیلی از ما در زندگی شخصی خود داریم و به آن توجه نمی‌کنیم نکته حائز اهمیتی بود که در فیلم دیده می‌شد.

او ادامه داد: داوران ما در بخش «تجلی اراده ملی» جشنواره فیلم فجر، در حال تماشای آثار برای اعطای جایزه ویژه «زنان و خانواده» هستند. این جایزه تنها برای ما شروع راه است، زیرا موضوع «زنان» مفهومی بسیار گسترده است. به‌تعداد زنان، ما موضوع برای پرداخت داریم. برای مثال زن خانه‌دار، زن سرپرست خانوار ناشی از فوت یا طلاق، مادری که فرزند معلول دارد، و…. همه این گروه‌ها موارد و مسائل خود را دارند. بعضی از این مسائل نیاز به سیاست‌گذاری‌های ویژه‌ای دارد و حتما عرصه هنر و سینما در این مسیر می‌تواند به ما کمک کند.

بهروزآذر درباره فیلم‌سازی موضوعات مربوط به قتل‌های ناموسی گفت: گاهی این اتفاق‌ها به‌اندازه‌ای تلخ هستند که بسیاری طاقت بازنمایی آن را ندارند. شدت تلخی و غیرقابل باور بودن این مسائل هستند که ایجاد چالش می‌کند. اما نمی‌توان اهمیت موضوع و لزوم ساخت فیلم درباره آن را کتمان کرد. بخش عمده‌ای از این اتفاقات به‌دلیل مسائل فرهنگی است و باید قبل از رسیدن به نقطه غیرقابل حل، درباره باور، ذهنیت و ارزش بر آن کار شود.

او با بیان این که آسیب‌شناسی مسائل و مشکلات زنان را می‌توان از زوایای مختلف بررسی کرد، ادامه داد: به‌نظر من به جای بازنمایی صحنه خشونت، باید موضوع را ریشه‌یابی کرد و به این پرداخت که افراد از چه مهارت‌هایی مثل کنترل خشم یا برقراری ارتباط موثر برخوردار نیستند که این بحران‌ها رخ می‌دهد. ما با بخش تجلی ملی شروع کردیم و هدف ما این است که مسائل زنان و امور خانواده را از زوایای گوناگون بررسی و نگاه کنیم. هنرمندان در این مسیر هم در تشخیص مسئله به ما کمک خواهند کرد و هم در پیدا کردن راه‌حل.

معاون زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: در این دوره از جشنواره، تنها یک فیلم‌ساز خانم حضور دارد و این موضوع قطعا یک زنگ خطر به‌حساب می‌آید. زنان به این حوزه بسیار علاقه‌مند هستند و سال‌ها حضوری فعالانه داشتند. باید بررسی کرد و دید که چه اتفاقی باعث حضور کمرنگشان در این دوره از جشنواره شده است. ما در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمندان و اهالی این اکوسیستم هستیم تا کمک به بازگشت فعالانه زنان در این عرصه کنیم.

منبع: فیلم فجر


12152214
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست خبری فیلم «صددام» در حالی برگزار شد که رضا عطاران در ابتدا با شوخی از خبرنگاران خواست «از من سوال نکنید، چون تمایلی به پاسخ ندارم» و در تمام طول نشست با عباس جمشیدی‌فر به شوخی و طنازی پرداخت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مایکل وینترباتم، کارگردان بریتانیایی، فیلم‌برداری فیلم جدیدش را در نوار غزه آغاز کرده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مصطفی کیایی تهیه‌کننده، فیلم خود (بازی را بکش) را به دو بازیگر پیشکسوت سینما رضا بابک و مرضیه برومند تقدیم کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل مؤسسه سینماشهر از پیوستن ۴۲ سینمای استانی به سامانه شناسا برای دسترسی به آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «بازی را بکش» عوامل فیلم از سختی‌های ساخت اثر و تحقیق در فضا‌های فوتبالی در فوتبال سخن گفتند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تهیه‌کننده فیلم «موسی کلیم‌الله»، از پیشرفت‌های پروژه تولید مجازی خود با استفاده از تجهیزات بومی و تلاش‌های تیم‌های ایرانی خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: در این دوره از جشنواره فجر تنها یک فیلم‌ساز خانم حضور دارد و این موضوع قطعا یک زنگ خطر به‌حساب می‌آید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست پرسش‌وپاسخ فیلم سینمایی «موسی کلیم‌الله» روز پنجشنبه ۱۸ بهمن‌ماه در هفتمین روز از جشنواره و در برج میلاد برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مهم‌ترین وظیفه فرهنگستان زبان و ادب فارسی حفظ هویت ملی از طریق حفظ زبان فارسی دانست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس و تحلیل گر حوزه رسانه در برنامه امواج شبهه معتقد است که هدف دشمن، در طرح مسائلی مانند خاندان پهلوی، دیگر تغییر حکومت نیست. بلکه بر هم زدن وضع موجود حکومت‌های مستقل و مقتدر است و ایجاد یک نوع آنارشیسم هدایت شده برای اهداف در پیش روی ...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است