وبگردی 08:34 - 13 آبان 1403
​​​​​​​دانش‌آموزان از همان اول شکل‌گیری انقلاب پای کار بودند و از مهرماه ۱۳۵۷ با تبعید امامشان به فرانسه، با اسم و رسم یکپارچه، کلاس‌های درس را تعطیل کردند.

انتقام از دانش‌آموزان بابت عشق به امام خمینی (ره)

 ۱۳آبان ۵۷، شعله‌های انقلاب مردمی بالا گرفته بود. نه اولین روزی بود که مردم، از کارگر، کاسب، فرهنگی، دانش‌آموز، دانشجو و... به خیابان می‌ریختند و نه خونشان، اولین خون‌هایی بود که آسفالت سرد و سیاه خیابان‌های پاییزی را گرم و رنگین می‌کرد. با این همه چه دانش‌آموزانی که آن روز از مدرسه بیرون زده و به مردم پیوستند و چه آنهایی که دستور آتش گشودن دادند، هدف و رفتارشان با روز‌های پیش متفاوت بود.

 روز شنبه، ۱۳آبان ۱۳۵۷ درست ۱۵ سال از تبعید امام (ره) می‌گذشت. دانش‌آموزان و دیگر مردم برای همین تصویر امام (ره) را در دست داشتند تا به رژیم یادآوری کنند جدایی انداختن میان مردم و رهبرشان نتوانسته او را از چشم‌ها بیندازد. فریادشان، انعکاس فریاد‌های سال۴۲ امام (ره) بود... این هم دروغ بود که: «از دل برود، هر آن که از دیده رود!»

تفنگ‌ها و گلوله‌های آن روز هم مثل خیلی از روزها، کور و کر نبودند. دهانی که فرمان «آتش» را فریاد می‌زد، می‌خواست انتقام سال۴۲ امام (ره) را از دانش‌آموزان بگیرد. رهبر معظم انقلاب سال۱۳۸۹ در مراسم بزرگداشت ۱۳آبان گفتند: «توی همین خیابان‌های تهران، وقتی این نوجوان‌ها و جوان‌ها توی میدان آمدند و فریاد ۱۴سال قبل امام را در فضا انعکاس دادند، جلادان مزدور آمریکا از اینها انتقام گرفتند؛ روی اینها آتش گشودند، خون اینها روی آسفالت خیابان‌های تهران ریخت و آن را رنگین کرد».

رژیم چند ماهی می‌شد که افتاده بود در سراشیبی سقوط. آبان۵۷، اما جوری دور برداشت که عالم و آدم فهمیدند تهِ ماجرا، آخر این سراشیبی، دیر یا زود، کلّه‌پا شدن است. اما باور نمی‌کردند رهبری که تصویرش توی دست جمعیت، روی پلاکارد‌های تظاهرات، روی دیوار‌های شهر و... نقش بسته و دانش‌آموزان نامش را فریاد می‌زنند سه ماه بعد، جوری توی دهان بقایای رژیم بزند که نه از سلطنت، نامی بماند و نه از حامیانش، نشان! 

​​​​​​​دانش‌آموزان از همان اول شکل‌گیری انقلاب، پنهان و آشکار پای کار انقلاب بودند. از مهرماه ۱۳۵۷ با تبعید امامشان به فرانسه، اما با اسم و رسم و یکپارچه، کلاس‌های درس را تعطیل کردند و به دعوت امام (ره) به خیابان‌ها آمدند. ۱۳ آبان که رقم خورد، یک روز بعد دولت به اصطلاح آشتی ملی، مجبور به استعفا شد تا نقاب آشتی هم از صورت رژیم بیفتد.

منبع: روزنامه قدس


12111892
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران دریافتند که فیل‌ها برای رسیدن به اهداف خود، حرکات و نشانه‌های گوناگونی را نشان می‌دهند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف روزانه یک پرتقال می‌تواند خطر افسردگی را کاهش دهد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از محققان با مشارکت یک استاد مهندسی پزشکی ایرانی کپسولی تولید کردند که با بلعیدن آن، می‌توان یک آزمایشگاه را به درون بدن منتقل کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم، زمانی‌ که گرسنگی در هلند بیداد می‌کرد، خواهرزاده ونسان ون‌گوگ، تصمیمی گرفت که شاید برای بسیاری غیرقابل تصور باشد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» محمدمهدی طهرانچی فیزیک‌دان، استاد تمام دانشگاه و سیاستمدار ایرانی بود که از ۲۷ آبان ۱۳۹۷ تا زمان شهادت، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تنها یک مرد در تاریخ به چشمان کمیته جایزه صلح نوبل نگاه کرده و گفت:نه! جایزه شما را نمی‌خواهم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نشستن پشت میز در کل روز به هیچ وجه مناسب نیست و می تواند موجب به خطر افتادن سلامت بدن انسان شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و ماده های سمی از جنس کلر در آن ایجاد می ‌شوند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در دهه گذشته، اسرائیل به شکل گسترده‌ای از اصطلاح «ملت استارت‌آپ» در توصیف جامعه خود استفاده کرده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یکی از آثار اولیه و بسیار مشهور شارل دو مونتسکیو، «نامه‌های ایرانی» است که در سال ۱۷۲۱ میلادی، زمانی که او تنها ۳۲ سال داشت، منتشر شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است