علمی فناوری 16:42 - 06 مهر 1399
مقاومت به آنتی بیوتیک یکی از جدی‌ترین تهدیدهای بهداشت عمومی در جهان است. فقط در ایالات متحده، سالانه دهها هزار مرگ ناشی از سویه‌های باکتری مقاوم در برابر دارو مانند استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوک فاسیوم، که می تواند باعث عفونت‌های مزمن شوند و قابل درمان نیست اتفاق می‌افتد.

طراحی مجدد آنتی بیوتیک‌ها برای غلبه بر باکتریهای مقاوم

به گزارش ایسنا و به نقل از تکنولوژی نتورکس، اخیرا تعداد کمی از آنتی بیوتیک‌های جدید برای مقابله با عفونت‌هایی که نسبت به درمان های سنتی مقاوم شده‌اند تولید شده است اما عرضه هر داروی جدید ممکن است دهها سال طول بکشد.

محققان دانشگاه کالیفرنیا، سان‌فرانسیسکو اخیرا در حال مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش جدید هستند و روش آنها طراحی مجدد مولکول‌های آنتی بیوتیک‌های موجود برای فرار از مکانیسم‌های مقاومت باکتری است.

محققان با ابداع مجموعه‌ای از "قطعات مولکولی لگو" که می‌توانند تغییر داده شده و به هم متصل شوند و مولکول‌های بزرگتری را تشکیل دهند، آنچه که آنها امیدوارند اولین مورد از "بازسازی" داروهایی باشد که به دلیل مقاومت آنتی بیوتیکی دسته بندی شده‌اند، ایجاد کرده‌اند.

دکتر "ایان سیپل"(Ian Seiple) محقق این مطالعه گفت: هدف این است که گروه‌هایی از داروها مجدا ایجاد شوند که نتوانسته‌اند توانایی بالقوه خود را بدست آورند. اگر بتوانیم چنین کاری کنیم، نیازی به تهیه مداوم داروهای جدید که می‌توانند با باکتری‌های مقاوم مبارزه کنند نداریم. طراحی مجدد داروهای موجود می‌تواند ابزاری مهم و کاربردی باشد.

بنابراین سیپل و همکاراش طی این مطالعه این کار را با یک گروه آنتی بیوتیک به نام "استرپتوگرامین‌ها"(Streptogramin) انجام دادند. تا همین اواخر، استرپتوگرامین‌ها در برابر عفونت‌های استافیلوکوکوس اورئوس بسیار موثر بودند تا زمانی که باکتری‌ها یک مکانیسم مقاومت هوشمندانه ایجاد کردند. استرپتوگرامین‌ها با جمع آوری کارهای موجود در ریبوزوم باکتری، باکتری‌ها را از کار می‌اندازند و ساخت پروتئین را برای باکتری‌ها غیرممکن می‌سازند. اما باکتری‌های مقاوم در برابر استرپتوگرامین‌ها پروتئینی به نام Vats"" تولید می‌کنند که با ورود به سلول باکتری این آنتی بیوتیک‌ها را تشخیص می‌دهند. " Vats " قبل از اتصال به ریبوزوم، دارو را گرفته و آن را به طور شیمیایی غیرفعال و آن را بی فایده می‌کند.

استرپتوگرامین‌ها، مانند اکثر آنتی بیوتیک‌های دیگر ، از ترکیبات آنتی بیوتیکی طبیعی تولید شده توسط ارگانیسم‌های دیگر(معمولاً باکتری‌ها) گرفته می‌شوند و سپس برای بهینه سازی عملکرد آنها در بدن انسان، اصلاح می‌شوند. سیپل دریافت که باید راهی برای ایجاد تغییرات بیشتر در مولکول دارو وجود داشته باشد که به آن اجازه می‌دهد از پروتئین‌های Vat فرار کند. سیپل به جای اصلاح ساختارهای موجود، در صدد ساخت استرپتوگرامین‌های جدید از ابتدا بود. محققان برای سهولت روند ساخت و ساز، هفت ماژول مولکولی ایجاد کردند که می‌تواند در صورت لزوم اصلاح شود تا مجموعه‌ای از تغییرات در مولکول استرپتوگرامین ایجاد شود.

سیپل گفت: این روش به ما اجازه می‌دهد تا بلوک‌های ساختمانی دارو را به طریقی دستکاری کنیم که در طبیعت امکان پذیر نباشد. این به ما یک مسیر کارآمد برای مهندسی مجدد این مولکول ها از ابتدا می‌دهد.

محققان دریافتند که دو مورد از هفت بلوک ساختاری این دارو پتانسیل بالایی برای اصلاح دارد. آنها با آزمایش بر روی آنها انواع مختلفی از دارو را ایجاد کردند که حاوی اصلاحاتی در آن مناطق بود و دریافتند که این تغییرات در دهها سویه باکتری بیماری زا فعالیت دارند. محققان همچنین امیدوار کننده ترین گزینه خود را در برابر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به استرپتوگرامین در موش های آلوده آزمایش کردند و دریافتند که این ماده بیش از ۱۰ برابر از سایر آنتی بیوتیک های استرپتوگرامین موثرتر است. سیپل اشاره می کند که دانش به دست آمده از طریق این آزمایش های مشترک می‌تواند برای اصلاح بسیاری از آنتی بیوتیک‌های دیگر استفاده شود.

انتهای پیام





 


10736782
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است