استانی 12:38 - 20 فروردین 1404
با پیگیری های شهردار هشتگرد و حوزه معاونت فنی و شهرسازی و تصویب کمیسیون ماده 5، محدوده بازآفرینی شهری از هشت هکتار به 115 هکتار افزایش یافت.

افزایش محدوده بازآفرینی شهر هشتگرد از به ۱۱۵ هکتار

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، شهر هشتگرد، مرکز شهرستان ساوجبلاغ و در بخش جنوبی اتوبان کرج - قزوین قرار دارد. مساحت حریم این شهر 3 هزار و 815 هکتار و مساحت محدوده آن یک هزار و 84 هکتار است که 994 هکتار آن در محدوده شهر و 90 هکتار در محدوده ناحیه خدماتی منفصل ینگی امام قرار دارد.

این شهر دارای 14 محله بوده که طرح جامع آن در سال 1390 و طرح تفصیلی این شهر در سال 1395 به تصویب رسیده و ابلاغ شده است. مساحت بافت فرسوده طبق طرح جامع هشت هکتار و طبق طرح تفصیلی 24 هکتار است که بافت فرسوده به عنوان محدوده بازآفرینی شهری ملاک عمل قرار می‌گیرد.

از دیگر مشخصات این شهر می‌توان به وجود چهار ایستگاه آتش‌نشانی، دو آرامستان، سه بیمارستان، 12 درمانگاه، یک فرهنگسرا، سه کتابخانه، 47 بوستان، 10 باشگاه ورزشی، یک کلانتری، دو حوزه بسیج، 13 مسجد و 63 حسینیه و هیئت و یک حوزه علمیه اشاره کرد.

سرانه فضای سبز این شهر 21 مترمربع به ازای هر نفر و سرانه ورزشی آن یک مترمربع به ازای هر نفر است. توجه به بازآفرینی بافت فرسوده در سالیان اخیر به عنوان یکی از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی مطرح بوده و با همکاری شهرداری‌ها اقدامات قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است.

سیاست‌های تشویقی شامل تسهیل در تعداد طبقات، تامین پارکینگ و استفاده بهینه از فضای طبقات همکف برای کاربری‌های دیگر، پیشروی طولی، ارائه تسهیلات بانکی و تشویق برای تجمیع پلاک‌های کوچک برای ساخت بناهای مستحکم از جمله مواردی است که به جدیت پیگیری شده است.

اکنون نیز در دولت چهاردهم موضوع بازآفرینی بافت فرسوده از طرف وزارت مطبوع در حال انجام است و دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی، بازنگری و اصلاح شیوه نامه شناسایی محدوده‌ها و محلات هدف، بهسازی، نوسازی و ارائه راهکارهای مداخله در آن‌ها راهبردی برای انجام اقدامات در این محدوده‌هاست.

آنچه طی سالیان اخیر و از تاریخ ابلاغ طرح جامع و طرح تفصیلی مغفول مانده توجه به بافت فرسوده و بازآفرینی شهری بوده که البته عدم مشارکت شهروندان نیز در اجرا نشدن این طرح‌ها تاثیر داشته است.

با این حال با پیگیری‌های شهردار هشتگرد و پیشنهادهای مطرح شده در کمیسیون ماده 5 استانداری البرز با در نظر گرفتن شاخص‌های مربوطه، محدوده بازآفرینی شهر هشتگرد به 115 هکتار بدون هرگونه تغییر کاربری افزایش یافته و مصوبه مذکور جهت اجرا ابلاغ شده است.

در پیشنهادهای شهرداری و طرح توجیهی ارائه شده شاخص‌های اختصاصی شامل مخاطرات طبیعی و انسان ساخت، معیارهای لازم کیفیت محیطی از لحاظ محیط کالبدی و وضعیت مسکن و کیفیت زندگی از لحاظ زیرساخت‌ها، میزان هزینه‌ها، تراکم جمعیت، قیمت مسکن، میزان بیکاری، ابنیه فاقد پروانه ساختمان و ... ملاک عمل قرار گرفته است.

در تعیین رویکرد بهسازی و نوسازی و بازآفرینی شهری تلاش می‌شود تا در محدوده‌های بازآفرینی، توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی، بهسازی عملکردی، نوسازی و مقاوم سازی در برنامه کاری قرار گیرد.

پس از خبر خوب افزایش محدوده بازآفرینی شهری که اواخر سال 1403 در کمیسیون ماده 5 مصوب شد، در سال جدید، شهرداری در حوزه معاونت فنی و شهرسازی برنامه‌ریزی برای اجرای قانون، تشکیل کارگروه ویژه، نشر اطلاعیه و فراخوان مربوطه و دعوت از مالکین برای مشارکت در طرح و استفاده از تسهیلات مربوطه را پیگیر است که امیدواریم با مشارکت شهروندان این موضوع محقق شود.

پیام رئیسی، شهردار هشتگرد دستور داد در انتشار فراخوان و اطلاع‌رسانی از بسته‌های تشویقی جهت نوسازی بافت فرسوده و اقدامات مقدماتی تسریع شود و همزمان با اقدامات فوق سایر برنامه‌ها در حوزه فرهنگی و اجتماعی و خدمات شهری نیز برای توانمندسازی محلات در دستورکار قرار گیرد.

وی با اشاره به اقدامات خوب صورت‌گرفته در زمینه توانمندسازی مناطق محروم در راستای مصوبات قرارگاه اجتماعی، از اجرای برنامه‌های حمایتی شهرداری از مسئولین محلات در جهت استقرار و پیگری برنامه‌های مربوطه خبر داد.

انتهای پیام/.


12175592
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«خبرگزاری تسنیم» استاندار کرمان با بیان اینکه کرمان جزو استان های محروم کشور از نظر فضای آموزشی است، گفت: دولت در تخصیص منابع و اعتبارات به استان کرمان توجه خاصی داشته باشد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» دادستان عمومی و انقلاب استان اردبیل، گفت: دادستانی اردبیل در راستای تحقق شعار سال، با تهدید تولید ملی به طور قاطع مبارزه خواهد کرد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» تیم خیبر خرم آباد و نساجی مازندران امروز در ورزشگاه تختی خرم آباد به مصاف می روند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از کشف 46 هزار و 40 لیتر سوخت قاچاق از نوع گازوئیل به ارزش 9 میلیارد و 200 میلیون ریال در شهرستان قصرشیرین خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل حوزه هنری لرستان از ثبت نام 60 هنرمند برای انتخاب چهره های شاخص هنر انقلاب در این استان خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» معاون عمرانی استانداری تهران با اشاره به سکونت بیش از 35 درصد جمعیت استان در مناطق حاشیه ای، این وضعیت را نتیجه بی توجهی به توسعه متوازن دانست و گفت: زیرساخت های فرسوده دیگر توان پاسخ گویی به جمعیت انبوه را ندارند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» نشست خبری استاندار زنجان در حالی برگزار شد که اکثر خبرنگاران سؤالات فاقد ارزشی را پرسیدند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه اجرای طرح ستاد توسعه و پیشرفت استان توسط استاندار در شورای اداری با حضور رئیس قوه قضائیه مطرح شد، گفت: مقرر شداین طرح در همدان به عنوان پایلوت اجرا شود.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» شهردار خرم آباد از تأخیر در اجرای مجموعه بام خاطره ها به دلیل حجم بالای عملیات سنگ کاری و شرایط نامساعد جوی خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» معاون اقتصادی استاندار گلستان از پیش بینی مشوق های ویژه برای سرمایه گذاران و تولیدکنندگان خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است