سیاسی 11:05 - 19 تیر 1404
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان می‌گوید آزادی یکی از محورهای نظام جمهوری اسلامی است و در قانون اساسی تاکید بسیار زیادی بر آن شده است.

آزادی یکی از محورهای نظام جمهوری اسلامی ایران است

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - چهل و یکمین پیش نشست تخصصی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) با موضوع آزادی بدون هویت و آزادی ریشه‌دار در الگوی غربی و ایرانی با حضور حقوقدانان برجسته ایران و ایتالیا توسط پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد.

عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در این نشست درباره مفهوم آزادی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران گفت: آزادی یکی از مفاهیم کهن و مهم در اندیشه‌های سیاسی و اجتماعی انسان بوده و همواره مورد بحث و تفسیر بوده و اسلام به‌عنوان یکی از مهمترین مکاتب نگاه بلندی به آزادی داشته و در حوزه نظری مبانی مستحکمی دارد و در تحلیل‌های سیاسی اجتماعی و تاریخی مرز‌های جدیدی در حوزه آزادی باز کرده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان اظهار کرد: آزادی در قرآن از سیره پیامبران نشات گرفته و دارای ارزش بنیادین و محدود به چارچوب‌هایی است که باید در رشد فردی و اجتماعی انسان باشد.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان بیان کرد: اسلام آزادی را حقوق فطری انسان‌ها می‌داند که از خدا به انسان عطا شده و یک موهبت الهی است که نباید توسط دیگران، قدرت‌ها و حتی وابستگی درونی مثل غرایز و شهوات سلب شود.

 کدخدایی عنوان کرد: آزادی در اسلام صرفا حق سیاسی صرف نیست بلکه عمیق‌تر است و برگشت می‌کند به ذات انسان و آزادی را محدود به جامعه نمی‌کند بلکه ارزش معنوی به آن می‌دهد و نه‌تنها به‌عنوان یک حق بلکه به‌عنوان یک ابزار برای کمال انسانی است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان اظهار کرد: اگر آزادی را به‌عنوان یک ابزار مهم برای تکامل انسان بدانیم باید تکلیف و مسئولیت‌هایی برای آزادی و انسان قائل باشیم تا از آزادی سوءاستفاده نشود و بهانه‌ای برای بی‌بند باری، ظلم و تخریب سایر ارزش‌ها نشود. 

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان بیان کرد: مکاتب دیگر هم به همین وضعیت به این مسائل معتقدند و اسناد حقوق بشری در آزادی را می‌بینم که محدودیت‌هایی دارد مثلا در ماده ۲۹ اعلامیه حقوق بشر آمده که هر کسی در آزادی خود دارای محدودیت‌هایی است که در جهت شناسایی و مراعات حقوق و آزادی دیگران و برای سلامت همگانی وضع می‌شود. پس در اعلامیه جهانی حقق بشر محدودیت‌هایی وضع شده و در بند ۳ ماده ۲۹ آمده که آزادی نمی‌تواند برخلاف اصول ملل باشد.

کدخدایی تصریح کرد: انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ با شعار استقلال و آزادی به پیروزی رسید و به‌عنوان یکی از محور‌های نظام جمهوری اسلامی پس از انقلاب شکل گرفته و در قانون اساسی تاکید بسیار زیادی بر آزادی شده و آزادی را به‌عنوان یک ابزار برای نیل به اهداف متعالی در نظر گرفتند و اگر بخواهیم حدی برای آزادی لحاظ کنیم آن عدالت است که در قانون اساسی ما ذکر شده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان تاکید کرد: قانون اساسی ایران انسان را دارای کرامت می‌داند و تاکید کرده در اندیشه، بیان و در انتخاب باید آزاد باشد البته محدوده‌هایی ازجمله موازین شرعی، اخلاقی و امنیت ملی برای آزادی لحاظ می‌کند همچنین کرامت و ارزش والای انسان و مسئولیت او در برابر خدا ذکر شده و آزادی برای تکمیل مسیر رسیدن به یک هدف عالی در نظر گرفته شده که پرتو اخلاق و عدالت مهمترین اساس آن است و در اصولی مانند اصل دوم وسوم به این موضوع پرداخته شده است.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان اظهار کرد: اصل نهم قانون اساسی به نکته مهمی اشاره کرده که در ایران آزادی، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی کشور از مواردی است که از یکدیگر تفکیک‌ناپذیرند و هیچ فرد، گروه و مقامی به نام آزادی نمی‌تواند به استقلال سیاسی، نظامی و تمامیت ارضی خدشه وارد کند و آزادی‌های مشروع را با وضع قوانین سلب کند که این اوج نگاه بلند قانون اساسی ایران است که برگرفته از موازین اسلامی و در جهت رشد جامعه اسلامی و انسانی مدنظر است.


12205830
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس می‌گوید لایحه مقابله با محتوای خلاف واقع در فضای مجازی برخلاف اصل ۲۶ قانون اساسی است و آزادی بیان را مخدوش می‌کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس دوره‌ای اتحادیه بین‌المجالس در ژنو دیدار کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روسای مجالس ایران و پاکستان در ژنو دیدار کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس شورای فدراسیون روسیه دیدار و بر تقویت روابط دوجانبه در همه ابعاد امنیتی، نظامی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تاکید کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روسای مجالس ایران و کوبا در حاشیه ششمین کنفرانس رؤسای مجالس جهان با یکدیگر دیدار کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده ایران در سازمان ملل گفت: آتش‌بس فوری در غزه باید به اجرا درآید و دسترسی کامل بشردوستانه به غزه و سرزمین‌های اشغالی فلسطین باید بی‌درنگ تضمین شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سردار نائینی بیان کرد: شهدای اقتدار، با به رخ کشیدن اقتدار و عزت ایران در جهان، همه طرح‌ها و محاسبات دشمن صهیونی و آمریکا را در جنگ درهم ریختند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه، گزارشی از پیگیری حقوقی جنگ ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران ارائه کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روسای مجالس ایران و فنلاند در ژنو دیدار کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: غاصبان صهیونیست باید به عنوان جنایتکاران جنگی به محاکم بین المللی معرفی شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است