بین‌الملل 17:01 - 01 بهمن 1403
ساعاتی قبل از شروع مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا، ده‌ها دیپلمات ارشد وزارت خارجه از سمت خود استعفا کردند.

استعفای دسته‌جمعی دیپلمات‌های آمریکایی قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید

روز دوشنبه ساعاتی قبل از شروع مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب مردم آمریکا ده‌ها دیپلمات ارشد وزارت خارجه این کشور از جمله «جان باس»، معاون امور سیاسی و «جف پیات»، دستیار ارشد وزیر خارجه استعفای خود را اعلام کردند.

به نقل از واشنگتن پست، به نوشته این روزنامه آمریکایی، این موج قابل توجه استعفای دیپلمات‌های وزارت خارجه حاکی از تغییر سیاست شدید این وزارتخانه خواهد بود، چون ترامپ پس از چهار سال ریاست جمهوری جو بایدن به دنبال تخریب صفحه شطرنج دیپلماتیک جهانی است.

اولویت‌های اصلی ترامپ شامل اعمال تعرفه‌های سنگین بر کشور‌های متحد و غیرمتحد آمریکا، پایان دادن به جنگ در اوکراین، تحکیم آتش بس بین رژیم اسرائیل و حماس و اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی است.

یک نماینده دیپلمات‌های استعفا کرده گفت: «برای دوره گذار مناسب است به دنبال دیپلمات‌هایی باشیم که نظر ترامپ را اجرا کنند. ناکارآمدی‌های بسیاری وجود دارد و نیاز به تمرکز روی بعضی از اهداف احساس می‌شود.»

روز جمعه، تیم ترامپ سمت‌های بسیاری در وزارت خارجه را از پیش اعلام کرد.

منابع آگاه گفتند که تعدادی از این دیپلمات‌ها در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ نقش‌های کلیدی در وزارت خارجه و شورای امنیت ملی داشتند. اولین بار فاکس نیوز خبر خروج دیپلمات‌ها را منتشر کرده ولی اشاره‌ای به نام باس و دیگر مقامات کلیدی نکرده بود.

ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که مقامات دولتی فاقد وفاداری به سیاست کاری‌اش را برکنار کند.

«مارکو روبیو» گزینه ترامپ برای پست وزارت خارجه آمریکا طی سخنانی گفت که وزارت امور خارجه باید برنامه‌های ترامپ را در اولویت قرار دهد. وی وعده داده است که چینش پست‌های این وزارتخانه را بر این اساس تنظیم کند.

روبیو هفته گذشته طی نشستی گفت که آنچه در ۲۰ سال گذشته رخ داده است، کاهش نفوذ وزارت خارجه است و باید این وزارتخانه تبدیل به مکانی برای ایده‌های خلاقانه و موثر شود.

منبع: ایرنا


12143697
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا با سرمایه‌گذاری نیم میلیارد دلاری برای توسعه چهار پایگاه در لهستان، حضور نظامی خود در شرق اروپا را پررنگ‌تر می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» الفیاض با تاکید بر اینکه شهادت فرماندهان مقاومت فراتر از مرز‌های جغرافیایی است، خون آنان را تجلی والاترین حد ایثار در راه دفاع از ارزش‌ها دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع صهیونیستی فاش کردند وزیر جنگ و فرماندهان ارشد نظامی اسرائیل با حضور در یک واحد عملیاتی مخفی سناریو‌های مقابله با تهران را بررسی کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یونیفل اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته دو بار تیراندازی خطرناک در نزدیکی نیرو‌های این سازمان رخ داده است. 
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های صهیونیستی با فاش کردن فاکتور یک تریلیون شِکلی جنگ، هشدار دادند که تبعات مالی این «شکست تاریخی» به نسل‌های آینده منتقل خواهد شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نماینده جمهوری‌خواه با انتقاد شدید از تهدید‌های نظامی ترامپ علیه ایران، خواستار تمرکز بر مشکلات داخلی آمریکا شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تحلیل‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های ارضی روسیه در سالی که گذشت از مجموع تصرفات آن در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ هم بیشتر بوده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اکثر کشور‌های جهان با تحریم کنفرانس هوش مصنوعی در رژیم اسرائیل، اعتراض خود را به نسل‌کشی در غزه نشان دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» علیرغم تشدید اختلافات بی‌سابقه میان ریاض و ابوظبی، پیش‌بینی می‌شود که این ائتلاف برای مهار سقوط ۱۸ درصدی قیمت نفت، اختلافات سیاسی را کنار بگذارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز امنیت سایبری بلژیک با هشدار نسبت به سلطه مطلق واشینگتن بر فضای مجازی، تأکید کرد که اروپا استقلال دیجیتال خود را از دست داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است