اقتصادی 17:08 - 03 فروردین 1402

رکوردزنی صادرات نفت، باوجود تحریم نفتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شادا، وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفتگو با روزنامه فایننشال تایمز تاکید کرد: علیرغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا، ایران به بالاترین سطح صادرات نفت خود در حداقل دو سال گذشته دست یافته است و از رکورد قبلی یعنی ۱.۳ میلیون بشکه در روز پیشی گرفته است.

سید احسان خاندوزی گفت: صادرات غیرنفتی ۵۳ میلیارد دلاری نیز در ۱۱ ماهه امسال ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. واردات هم در همین بازه زمانی ۶۰ میلیارد دلار بوده که نشان می‌دهد «اقتصاد ایران را نمی‌توان منزوی کرد».

روزنامه فایننشال تایمز در تحلیل خود در حاشیه این مصاحبه آورده است: به گفته مقام‌های ایرانی در حین اینکه دو کشور تحت تحریم‌های سنگین (ایران و روسیه) همکاری‌های خود را از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین افزایش داده اند، روسیه به بزرگترین سرمایه گذار خارجی در ایران طی چند دهه گذشته تبدیل شده است.

احسان خاندوزی، وزیر دارایی ایران همچنین به فایننشال تایمز گفته که روسیه در سال مالی جاری که این هفته به پایان رسید، ۲.۷۶ میلیارد دلار در پروژه‌هایی صنعتی، معدنی و حمل‌ونقل ایران سرمایه‌گذاری کرده است.

خاندوزی در این مصاحبه تاکید کرد: ما روابط خود با روسیه را استراتژیک تعریف می‌کنیم و در بسیاری از جنبه‌ها به ویژه روابط اقتصادی با یکدیگر همکاری می‌کنیم. چین و روسیه دو شریک اصلی اقتصادی ما هستند و ایران با اجرای توافقات راهبردی روابط خود را با آن‌ها گسترش خواهد داد.



خاندوزی همچنین گفت که مناقشه اوکراین "تأسف بار" است. "روسیه و برخی از کشورهای دیگر علاقمند به استفاده از مکانیسم‌هایی مانند قراردادهای پولی متقابل یا سواپ‌های تجارت محور هستند. "



خاندوزی در این باره گفت: ما نه تنها با روسیه بلکه با چین و دیگر شرکا از جمله ترکیه در این زمینه مذاکره کرده ایم.



از نظر فنی، این شبکه مالی بین ایران و روسیه وضعیت بهتری نسبت به شبکه‌های دیگر دارد. خاندوزی گفت که ایران در ماه گذشته، علیرغم تحریم‌های آمریکا، به بالاترین سطح صادرات نفت خود در حداقل دو سال گذشته دست یافته است و از رکورد قبلی یعنی ۱.۳ میلیون بشکه در روز پیشی گرفته است.

خاندوزی از کارنامه دولت دفاع کرد و گفت که دولت در نظر دارد بانک مرکزی را اصلاح کند که "برای دستیابی به اهداف تورمی پاسخگو خواهد بود". او گفت همچنین «اختیار لازم برای کنترل رویه‌هایی که عرضه پول را ایجاد می‌کنند» داده می‌شود.

خاندوزی افزود: "همچنین توانستیم نرخ رشد عرضه پول را که در سال گذشته ۳۹ درصد بود، کاهش دهیم. وی یادآور شد: قرار است تا پایان سال مالی امسال این عدد به ۳۰ درصد برسد. ما مصمم به کاهش نرخ تورم هستیم.



خاندوزی گفت: دولت برای افزایش درآمدهای غیرنفتی، وصول مالیات را از طریق مبارزه با فرارهای مالیاتی افزایش داده و در عین حال مالیات شرکت‌ها را ۵ درصد کاهش داده است.



خاندوزی گفت: زمانی که کشور با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند قطعاً مسئولان بیش از گذشته تلاش می‌کنند و وقت بیشتری را برای خدمت به مردم می‌گذارند.


11846745
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نبیان گفت:در استان یزد بیش از ۱۲ هزار متقاضی تأیید نهایی شده و تاکنون ۱۰۵۴ قطعه زمین در چارچوب قانون جوانی جمعیت تخصیص داده شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یارانه نقدی مرحله ۱۷۷ مربوط به آبان‌ماه ١٤٠٤ به حساب سرپرستان خانوار‌های دهک‌های اول تا سوم در سراسر کشور واریز و قابل برداشت است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران ضمن انتقاد از بدقولی ها در تخصیص ارزبرای واردات این کالا، اعلام کرد: از بهمن پارسال تاکنون هیچ ارزی به برنج تخصیص داده نشده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سال گذشته، سهمیه تخصیصی به وزارت صنعت، معدن و تجارت ۲۵۰ میلیون لیتر بود که امسال به ۳۵۰ میلیون لیتر افزایش یافته است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سال گذشته، سهمیه تخصیصی به وزارت صنعت، معدن و تجارت ۲۵۰ میلیون لیتر بود که امسال به ۳۵۰ میلیون لیتر افزایش یافته است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن صنفی گاوداران گفت:دامداری ها در استان های عمده تولیدکننده شیر و گوشت کشور کماکان درگیر بیماری تب برفکی هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز یکشنبه ۲۵ آبان ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر صمت گفت:صنایع فولاد، سیمان و فرآوری فلزات از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی در کشور هستند و ضعف در سیستم‌های بازیابی حرارتی، مصرف بالای گاز و برق میزان بهره‌وری را کاهش می‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی گفت: قیمت هرکیلو شیرخام با افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی طی ۵ ماه اخیر به ۳۹ هزارتومان رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت‌مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها گفت: تنها در شش ماهه نخست امسال، ۱۰ هزار و ۴۱۴ نفر جان باخته و ۲۰۲ هزار و ۱۴۵ نفر در حوادث ترافیکی مصدوم شده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است