اقتصادی 20:05 - 04 بهمن 1403
سازو کار جدید بهره‌وری آب با صدور گواهی اعتبار برای پروژه‌های صرفه‌جویی در دومین روز بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت رونمایی شد.

سازو کار جدید بهره‌وری آب با صدور گواهی اعتبار برای پروژه‌های صرفه‌جویی

سازو کار جدید بهره‌وری آب با صدور گواهی اعتبار برای پروژه‌های صرفه‌جویی در دومین روز بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت رونمایی شد.

 در این ساز و کار ابتدا باید پروژه‌های صرفه‌جویی تعریف شده و سپس با شناسایی مشترکان غیربهره‌ور با صدور گواهی اعتبار آب، منابع مالی مورد نیاز برای پروژه‌های صرفه‌جویی تأمین شود.

در ادامه عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب در نشست تخصصی «صنعت آب و راهکار‌های پرداخت مطالبات» به معرفی این روش پرداخت و گفت: در این سازوکار، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و غیردولتی در انجام صرفه‌جویی آب اقدام کرده و در قبال آن گواهی صرفه‌جویی قابل مبادله صادر می‌شود تا توسط متقاضیان جدید آب یا مشترکان و مصرف‌کنندگان کم‌بهره‌ور خریداری شود است

وی ادامه داد: هدف اصلی این سازوکار، تشویق مصرف‌کنندگان کشاورزی، شهری و صنعتی به صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف آب است.

سخنگوی صنعت آب افزود: در این بازار، کسانی که بیش از الگوی مصرف تعیین‌شده از آب استفاده می‌کنند، باید هزینه‌های آن را بپردازند.

بزرگ زاده خاطرنشان کرد: تأکید و مراقبت وزارت نیرو در این سازوکار همواره این است که این سازوکار نه تنها منجر به افزایش مصرف و برداشت آب نشود بلکه ابتدا باید مدل صرفه‌جویی واقعی و کاهش مصرف (برداشت) محرز شود و خسارتی به زیست‌بوم آسیب وارد نشود.

وی در ادامه به بررسی وضعیت پروژه‌های دولتی و نیاز‌های بودجه‌ای آنها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۵۸۶ پروژه در انتظار تکمیل، قرار دارد که برای سال گذشته به ۱۵۰۰ همت بودجه نیاز داشتند.

سخنگوی صنعت آب درباره بدهی‌های مشاوران، پیمانکاران و تأمین‌کنندگان افزود: حل این معادلات با اتکا به منابع عمومی دولت ممکن نیست و نیازمند تغییرات اساسی در روش‌های تأمین مالی هستیم.

بزرگ زاده به مقایسه قیمت‌ها و یارانه‌های پنهان در بخش آب پرداخت و خاطرنشان کرد: قیمت پایه آب در سال ۱۴۰۱ باید مورد بازنگری قرار گیرد.

وی ادامه داد: برداشت‌های غیرمجاز و مشکلات اقتصادی کشاورزان نیز از جمله چالش‌هایی است که اصلاحات در این زمینه‌ها را ضروری می‌کند.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به تجارب بین‌المللی خاطرنشان کرد: در برخی کشورها، اگر یک دلار سرمایه‌گذاری شود، می‌توان به ۹۰ میلیارد دلار کمک‌های مثبت دست یافت. این نشان می‌دهد که باید به سمت خودگردانی نسبی صنایع و جلوگیری از ورشکستگی آنها حرکت کنیم. همچنین، اتکا به مالیات و درآمد‌های نفتی کافی نیست و باید بهره‌وری آب و پایداری آن در اولویت قرار گیرد.

بزرگ زاده به اهمیت وضعیت اقتصادی شهروندان تأکید کرد و گفت: طرح‌هایی باید تدوین شود که به بهبود وضعیت اقتصادی و منابع آبی کشور کمک کنند.

سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: اگر ترس کنار گذاشته شود، می‌توان به حل مشکلات پرداخت و تأمین مالی پیمانکاران و مشاوران را در اولویت قرار داد. پرداخت بدهی‌ها و تعهدات باید بر اساس اصول شرعی، عرفی و اخلاقی انجام شود و همکاری و همدلی برای رفع رنج‌های کشور ضروری است.

بزرگ‌زاده با اشاره به اهمیت نصب سیستم‌های مدرن و بهینه‌سازی مصرف آب در خانه‌ها و صنایع گفت: برای موفقیت این مدل، همکاری دولت و بخش خصوصی ضروری است و دولت باید نقش نظارتی و حاکمیتی خود را حفظ کند.

وی همچنین به قوانین و مقررات موجود اشاره کرد که امکان ورود پروژه‌های صرفه‌جویی آب به بورس را فراهم می‌کند و گفت: این موضوع می‌تواند فرصتی برای تأمین مالی این پروژه‌ها ایجاد کند. علاوه بر این، باید از تجربیات سایر بخش‌ها مانند انرژی و گاز استفاده کنیم تا مشکلات مشابه تکرار نشود.

سخنگوی صنعت آب به چالش‌ها و فرصت‌های کشاورزی در ایران اشاره کرد و افزود: با وجود مشکلات موجود، همکاری کارشناسان و طراحی مدل‌های دقیق می‌تواند به بهبود بهره‌وری و استفاده بهینه از منابع آب کمک کند.

وی با اشاره به بهره‌وری پایین آب در ایران افزود: متوسط بهره‌وری اقتصادی آب در دنیا حدود ۲۲/۱ دلار به ازای هر مترمکعب است، در حالی که این رقم در کشورمان حدود ۵ دلار است.

بزرگ زاده بر ضرورت تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای تکمیل و تقویت این سازوکار جدید بهره‌وری تأکید کرد و افزود: باید با دقت و تخصص روی بهبود این شاخص و بهره‌وری در محصولات مختلف کار شود.

بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب، تاسیسات آب و فاضلاب تا ۶ بهمن در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران درحال برگزاری است.

منبع: ایرنا


12145330
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مطالعات محیط کسب و کار وزارت اقتصاد گفت:۶۶ پرونده در حوزه صدور مجوز‌ها به مراجع قضایی ارجاع شده است و این در حالیست که برخی از دستگاه‌ها حاضر به از دست دادن امضا‌های طلایی خود نیستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مطالعات محیط کسب و کار وزارت اقتصاد گفت:۶۶ پرونده در حوزه صدور مجوز‌ها به مراجع قضایی ارجاع شده است و این در حالیست که برخی از دستگاه‌ها حاضر به از دست دادن امضا‌های طلایی خود نیستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که پیش از این وزیر اقتصاد از صدور ۱۷ هزار مجوز کسب وکار خبر داده بود که رئیس محیط کسب وکار از ارجاع ۶۶ پرونده در حوزه صدور مجوز‌ها به مراجع قضایی خبر داد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر گفته کارشناسان، برای سرمایه‌گذاری در حوزه طلا مسیر‌های متعددی وجود دارد که صندوق‌های طلا به سبب ویژگی‌هایی که دارند مسیری مطمئن در این حوزه محسوب می‌شوند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» واردات خودرو‌های با سن بالاتر از پنج سال (۲۰۲۰ به قبل) ممنوع است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازو کار جدید بهره‌وری آب با صدور گواهی اعتبار برای پروژه‌های صرفه‌جویی در دومین روز بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت رونمایی شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به شرایط جوی به کشاورزان و زنبورداران توصیه می‌شود که هشدار‌های هواشناسی را جدی بگیرند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تردید‌ها درباره تأثیر اعمال تعرفه‌های دولت آمریکا در تجارت با کشور‌ها سبب افت قیمت‌های جهانی نفت خام در روز پنجشنبه ۴ بهمن ماه شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: سامانه بارشی جدیدی از سمت غرب وارد کشور شده و زمینه ساز تشدید بارش‌ها خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بانک مرکزی از معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری خبر داد و اعلام کرد: قیمت حواله و اسکناس در این مرکز نسبت به روز گذشته کاهش یافته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است