علمی فناوری 08:52 - 25 آبان 1404
انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه بادی و خورشیدی، به‌طور مستقل موفق شده‌اند و اقتصادی‌ترین انتخاب برای تاسیسات انرژی جدید در سطح جهان هستند و دیگر نیاز به یارانه ندارند.

انرژی‌های تجدیدپذیر شکست ناپذیر شدند

باشگاه خبرنگاران جوان - انرژی‌های تجدیدپذیر با یک دوراهی عجیب مواجه شده‌اند و موفق‌تر و همچنین از همیشه، تفرقه‌انگیزتر هستند. انرژی‌های بادی و خورشیدی آنقدر موفق شده‌اند که دیگر واقعا جایگزین نیستند و کاملا فراگیر شده‌اند. انرژی‌های تجدیدپذیر نه تنها از یارانه‌ها فراتر رفته و به طور مستقل موفق شده‌اند، بلکه به حدی ارزان شده‌اند که حتی در فقیرترین کشور‌ها نیز منطقی‌ترین انتخاب برای تاسیسات انرژی جدید هستند. اما توسعه و استقرار آنها چنان سیاسی شده است که حتی با وجود اینکه دست بازار، گسترش آنها را به جلو می‌راند، صحبت در مورد این گسترش به نوعی تابو تبدیل شده است.

در مقاله اخیر ییل اینسایس (Yale Insights) آمده است: در طول سه دهه گذشته، پیشرفت‌های فناوری و یک اکوسیستم توسعه‌ای رشد یافته، پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر را برای مالکان زمین اقتصادی‌تر، کم‌خطرتر و به طور فزاینده‌ای سودآورتر کرده است. با این حال، با رشد بیشتر، این صنعت سیاسی‌تر نیز شده و چالش‌های جدیدی را به این بخش پررونق اضافه کرده است.

باتلاق حزبی در کنگره آمریکا، موانع بزرگی را برای چراغ سبز نشان دادن به پروژه‌های جدید انرژی پاک در آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان و دومین تولیدکننده بزرگ گاز‌های گلخانه‌ای ایجاد می‌کند. این موضوع نه تنها برای اهداف اقلیمی مشکل ایجاد می‌کند، بلکه مانعی مهم برای امنیت انرژی در دوران افزایش سرسام‌آور تقاضای انرژی نیز است. در سایه رونق هوش مصنوعی، منافع خصوصی و عمومی به طور فزاینده‌ای رویکرد «همه موارد فوق» را برای تولید انرژی اتخاذ می‌کنند تا با روند تقاضا همگام شوند. بنابراین، هرگونه مانعی برای انرژی پاک، مانعی بالقوه برای ثبات شبکه برق در آینده است.

با این حال، کارشناسان به طور فزاینده‌ای دریافته‌اند که اختلافات در واشنگتن و کاهش مجوز‌ها و حمایت‌ها از انرژی پاک در سراسر آمریکا، در نهایت با پیشرفت قابل مقایسه نیست. انرژی پاک به سادگی بسیار ارزان و در دسترس است و سکون سیاستی آمریکا نمی‌تواند در روند‌های جهانی انرژی تاثیری داشته باشد. در آستانه کنفرانس اقلیمی COP ۳۰ سازمان ملل متحد که اکنون در برزیل برگزار می‌شود و برای اولین بار در تاریخ سه دهه‌ای این رویداد، نمایندگان سطح بالای آمریکا در آن حضور ندارند، دو گزارش مهم مختلف به بررسی این موضوع پرداختند. هر دو گزارش، یکی توسط گروه تحقیقاتی غیرانتفاعی رودیوم و دیگری توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، دریافتند که چشم‌انداز‌های جهانی انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تقریبا مشابه دوران دولت بایدن است.

طبق گزارش رسانه خبری سمافور، اقدامات دولت ترامپ مانند خارج کردن آمریکا از توافقنامه اقلیمی پاریس و لغو اعتبار مالیاتی انرژی پاک، با کاهش شدید هزینه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر و ادامه سیاست‌های اقلیمی در سایر کشور‌ها جبران می‌شود. در واقع، انرژی خورشیدی و بادی چنان ارزان و در دسترس شده‌اند که بسیاری از کشور‌های در حال توسعه از جمله برخی از فقیرترین کشور‌های جهان، با سرعتی بی‌سابقه در حال برق‌رسانی هستند. طبق گزارش ییل اینوستمنت ۳۶۰، حدود ۶۳ درصد از بازار‌های نوظهور در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین اکنون بیشتر از آمریکا، برق خود را از انرژی خورشیدی تامین می‌کنند. کشور‌هایی از جمله برزیل، شیلی، السالوادور، مراکش، کنیا و نامیبیا اکنون در گذار به انرژی پاک، از بزرگترین اقتصاد جهان پیشی گرفته‌اند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با وجود این پیشرفت مداوم، جهان هنوز در مسیر اهداف اقلیمی نیست. هر دو گزارش پیش‌بینی می‌کنند که احتمالا تا سال ۲۱۰۰، به ۲.۸ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین‌های پیش از صنعتی شدن خواهیم رسید؛ یافته‌ای ویرانگر که با اهداف تعیین شده در توافق‌نامه پاریس بسیار فاصله دارد.

منبع: ایسنا


12242751
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سه فضانورد چینی در ایستگاه فضایی تیانگونگ در وضعیتی بی‌سابقه به‌سر می‌برند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فناوران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به تولید نانو بتن خودتراکم پرمقاومت با عملکرد برتر مکانیکی شدند که باعث می‌شود سازه‌های ساخته‌شده با این بتن، مقاومت بالاتری در برابر عوامل جوی، حملات شیمیایی و زلزله داشته باشند و در عین حال سبک‌تر و...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» «سم آلتمن» (Sam Altman)، مدیرعامل «اوپن‌ای‌آی» (OpenAI) می‌گوید از حالا اگر به ChatGPT بگویید که از خط تیره بلند (em dash) در متون خود استفاده نکند، به آن گوش می‌دهد. این چت‌بات قبلاً این دستورالعمل را نادیده می‌گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نخستین نشست فعالان اقتصاد دیجیتال با سران سه قوه در حالی برگزار شد که آنان از این فرصت استفاده کرده و موانع رگولاتوری، مشکلات حقوقی، عدم‌قطعیت مقررات و چالش‌های توسعه‌پذیری خدمات آنلاین را مطرح کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه بادی و خورشیدی، به‌طور مستقل موفق شده‌اند و اقتصادی‌ترین انتخاب برای تاسیسات انرژی جدید در سطح جهان هستند و دیگر نیاز به یارانه ندارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» باشگاه دانش‌پژوهان جوان گفت: پلتفرم ملی آموزش المپیاد با هدف پوشش آموزشی یکپارچه برای دانش‌آموزان سراسر کشور در حال طراحی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طب سنتی برای مقابله با کم خونی راهکاری مناسب را ارائه کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از جسله سران قوا با صاحبان کسب و کار‌های نوآور خبر داد و اعلام کرد در این جلسه ظرفیت‌های عظیم اقتصاد دیجیتال و چالش‌های پیش‌روی جوانان نخبه کشور تشریح شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیم موسیتو متشکل از ۸ دانش‌آموز ایرانی با درخشش در مسابقات روبوکاپ ۲۰۲۵ ابوظبی، توانست مدال طلا را برای کشورمان به ارمغان بیاورد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق شد توربواکسپندر ۳.۵ مگاواتی با یاتاقان مغناطیسی و طراحی کاملاً بومی بسازد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است