بین‌الملل 13:27 - 07 آذر 1404
یک تفاهم‌نامه اقتصادی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار در بخش داروسازی میان افغانستان و هند با حضور نمایندگان دو کشور در دبی امضا شد. این توافق که با شرکت‌های افغان و هندی منعقد شده، زمینه را برای صادرات و تولید دارو در افغانستان فراهم می‌کند.

امضای تفاهم‌نامه ۱۰۰ میلیون دلاری داروسازی بین افغانستان و هند

باشگاه خبرنگاران جوان- یک تفاهم‌نامه بزرگ اقتصادی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار در حوزه داروسازی میان افغانستان و هند امضا شد. این توافق در مقر کنسولگری افغانستان در دبی و با حضور نمایندگان دیپلماتیک و تجاری دو کشور به ثبت رسید.

بر اساس گزارش وزارت صنعت و تجارت طالبان، این تفاهم‌نامه میان گروه شرکت بین‌المللی روفی افغانستان و شرکت زایدوس لایف‌ساینسز هند منعقد شده است. بر این اساس، شرکت هندی در مرحله نخست داروهای تولیدی خود را به افغانستان صادر کرده و سپس با انتقال نمایندگی به کابل، تولید دارو در داخل این کشور را آغاز خواهد کرد.

این اقدام در ادامه سفر اخیر نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان، به هند صورت گرفته است. عزیزی چند روز پیش به دعوت رسمی دولت هند به دهلی‌نو سفر کرد و در جریان این سفر با مقامات دولتی و فعالان بخش خصوصی هند درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی، سرمایه‌گذاری در بخش داروسازی، استفاده از ظرفیت‌های بندر چابهار و توسعه مسیرهای ترانزیتی منطقه‌ای گفت‌وگو کرد. وزارت خارجه هند نیز این سفر را فرصتی برای تقویت روابط اقتصادی و سرمایه‌گذاری میان کابل و دهلی توصیف کرد.

همزمان با این تحولات، طالبان اعلام کرده‌اند که واردات دارو از پاکستان طی سه ماه آینده به‌طور کامل متوقف خواهد شد. مقام‌های اقتصادی این گروه دلیل این تصمیم را کیفیت پایین داروهای وارداتی از پاکستان و لزوم ایجاد مسیرهای جایگزین برای تأمین نیازهای دارویی افغانستان عنوان کرده‌اند. از تاجران دارو نیز خواسته شده تا قراردادهای خود با طرف‌های پاکستانی را خاتمه داده و به‌جای آن مسیرهای تازه‌ای برای واردات و تولید دارو در داخل افغانستان بیابند.

امضای تفاهم‌نامه اخیر میان شرکت روفی افغانستان و زایدوس هند را می‌توان نخستین دستاورد عملی سفر هیئت طالبان به هند دانست. در صورت اجرایی شدن این توافق، وابستگی افغانستان به واردات دارو از پاکستان کاهش یافته و فصل تازه‌ای در همکاری‌های اقتصادی میان کابل و دهلی‌نو آغاز خواهد شد.


12245612
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت خارجه طالبان با انتشار بیانیه‌ای، حادثه کشته شدن سه شهروند چینی در منطقه مرزی تاجیکستان با افغانستان را
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان با اشاره به فرصت‌های بی‌نظیر اقتصادی در افغانستان، هشدار داد رقبای جهانی در حال پیشدستی برای تصاحب این بازار هستند و تعلل ایران به معنای از دست دادن فرصت تاریخی است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، در بازدید از پایانه مرزی میلک، بر ضرورت رفع موانع تجاری و تقویت زیرساخت‌های این گذرگاه برای توسعه مبادلات با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی تأکید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) در نشست مسکو با صدور بیانیه‌ای مشترک، آمادگی خود برای مشارکت در تلاش‌های جهانی جهت تأمین صلح و توسعه افغانستان را اعلام کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک تفاهم‌نامه اقتصادی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار در بخش داروسازی میان افغانستان و هند با حضور نمایندگان دو کشور در دبی امضا شد. این توافق که با شرکت‌های افغان و هندی منعقد شده، زمینه را برای صادرات و تولید دارو در افغانستان فراهم می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزرای خارجه آلمان، ایتالیا، فرانسه و انگلیس در بیانیه‌ای مشترک نسبت به تشدید خشونت‌های شهرکنشینان صهیونیست و گسترش سریع شهرکسازی‌ها در کرانه باختری اعلام نگرانی کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کرملین می‌گوید روسیه علیرغم اعتقاد به «غیرقانونی» بودن زلنسکی، خواستار صلح با اوکراین است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز‌های ۴ و ۵ دسامبر به دعوت نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، از این کشور دیدار خواهد کرد
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دفتر رسانه‌ای دولت غزه از ورود تنها ۹۹۳۰ کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه خبر داد در حالی که بر اساس توافق‌ها باید ۲۸ هزار کامیون وارد می‌شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر بلژیک می‌گوید استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌تواند معامله صلح اوکراین را منحرف کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است