اقتصادی 14:37 - 12 تیر 1399

بیش از ۹۹ درصد جمعیت شهری به آب شرب سالم و پایدار دسترسی دارند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، رضا اردکانیان در ادامه پویش «هر هفته الف _ ب ایران» که با حضور رئیس جمهور و به صورت ارتباط ویدئو کنفرانسی با استان‌های فارس و کرمانشاه برگزار شد، افزود: امروز در عرصه‌های مختلف از جمله در آب، شرایط کشور در مقایسه با متوسط جهانی و منطقه، بسیار خوب است، زیرا امروز ۱۵ درصد جمعیت شهری دنیا با وجود همه تلاش‌هایی که شده هنوز دسترسی به آب پایدار ندارند و در جمعیت روستایی نیز ۳۷ درصد جمعیت دنیا فاقد دسترسی به آب سالم و پایدار هستند این یعنی ما از متوسط جهانی بسیار بالاتر هستیم. در جمعیت شهری همپای کشورهای توسعه یافته در کشور ما در زمینه شبکه‌های آب برای شرب و بهداشت کار شده و در روستاها هم فعالیت‌های خوبی در حال انجام هست.

وی با بیان اینکه وعده کردیم امسال ۲۵۰ طرح را تا پایان سال با سرمایه گذاری بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری برسانیم گفت: تا کنون در ماه‌های گذشته سال، ۳ سد در استان‌های ایلام، خراسان جنوبی و آذربایجان غربی، ۲۲ هزار هکتار شبکه در استان ایلام، آبرسانی به یک شهر جدید در استان مرکزی، آب سانی به ۱۵ روستا در خراسان جنوبی، چهار تصفیه خانه بزرگ فاضلاب در استان‌های تهران و قم، سه نیروگاه حرارتی در استان‌های تهران، بوشهر و لرستان، ۳ نیروگاه تجدیدپذیر و تعداد قابل توجهی پست‌های برق و خطوط انتقال و در مجموع ۲۵ طرح با سرمایه گذاری ۹ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی به ثمر رسیده است.

اردکانیان با اشاره به اینکه امروز ۱۰ طرح در استان‌های فارس و کرمانشاه افتتاح می‌شود افزود: از مهمترین طرح‌های امروز، آبرسانی به کلانشهر شیراز است؛ سال گذشته در تابستان حتی تا آستانه جیره‌بندی آب در شهر شیراز پیش رفته بودیم که شرایط با همراهی مردم در مصرف مدیریت شد، اما این دغدغه از امسال تا سال‌های بعد رفع شده است.

وی با بیان اینکه مسیر انتقال آب از سد درودزن تا شیراز حدود ۷۷ کیلومتر است اضافه کرد: بهره برداری از این طرح بزرگ شامل خطوط لوله، تصفیه خانه آب، ایستگاه‌های پمپاژو تونل، مشکل جمعیت قابل توجهی را از حیث آب شرب و بهداشت حل می‌کند.

وزیر نیرو گفت: طرح آبرسانی به شیراز شامل تصفیه خانه بزرگی است که این تصفیه‌خانه، سی و هفتمین تصفیه خانه‌ای است که در این دولت به بهره‌برداری می‌رسد و تا پایان دولت به رقم ۵۴ تصفیه خانه آب خواهیم رسید یعنی دولت کنونی در پایان دوره کاری خود به مردم گزارش خواهد داد که در کمتر از هر دو ماه در این هشت سال به طور متوسط یک تصفیه خانه آب به مدار بهره برداری رسیده است ضمن اینکه تصفیه خانه فاضلاب هم، طرح دیگری است که امروز به بهره برداری است.

اردکانیان افزود: همچنین در استان فارس شش طرح نیروگاه تجدیدپذیر را افتتاح خواهیم کرد این نیروگاه‌های خورشیدی، طرح‌های بزرگی است که در شهرستان‌های مختلف استان فارس با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به بهره برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: امسال در این پویش تاکنون سه نیروگاه تجدیدپذیر را افتتاح کردیم که امروز به ۹ نیروگاه خواهد رسید. ضمن اینکه تاکنون موفق شده ایم ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی را برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر جذب کنیم که ۸۳۴ مگاوات نیروگاه در مدار نتیجه این سرمایه‌گذاری است.

وزیر نیرو با بیان اینکه ۹۵ درصد کار نیروگاه‌های تجدیدپذیر در دولت کنونی به ثمر رسیده است گفت: امیدواریم تا پایان دولت این روند به خوبی ادامه داشته باشد و بعد از آن هم تداوم یابد.

اردکانیان با اشاره به اینکه ۱۶۰ شرکت خصوصی برای ساخت تجهیزات و سایر فعالیت‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأسیس شدند افزود: خریدار برق ما هستیم و به طور تضمینی هم خریداری می‌کنیم و قرارداد بلند مدت هم می‌بندیم.

وی با بیان اینکه نیروگاه‌ها دو دسته مگاواتی و کیلوواتی هستند اضافه کرد: نیروگاه‌های کیلوواتی ظرفیت کمتری دارند بنابراین فرصت خوبی است که در بخش‌هایی که تثبیت جمعیت در آنجا ضرورت دارد از جمله در مناطق مرکزی و شرقی کشور، با کمک سازمان‌ها این سرمایه‌گذاری در جهت استقرار جمعیت و حفظ معیشت آن‌ها انجام شود. البته این سرمایه گذاری، سرمایه‌گذاری سودآوری برای مردم و بهره‌برداران است.

وزیر نیرو همچنین گفت: آخرین طرح امروز، سد مخزنی شرف شاه در استان کرمانشاه و چهل و سومین سدی است که در دولت کنونی به بهره‌برداری می‌رسد که تعداد سدهای بزرگ مخزنی کشور را به ۱۸۷ سد می‌رساند. ۴۳ سد در ۸۳ ماه گذشته یعنی هر دو ماه یک سد مخزنی ملی به بهره برداری رسیده است که ان شاءالله تا پایان دولت ۱۵ سد دیگر هم مطابق برنامه به نتیجه خواهد رسید و ما در پایان دولت به مردم گزارش خواهیم کرد که در این دولت در هر ۵۰ روز به طور متوسط یک سد مخزنی به ثمر رسیده است

اردکانیان افزود: این سد در مجموعه چرخه طرح‌های توسعه منابع آب و خاک مرزی کشور بسیار مهم است که با اجازه مقام معظم رهبری و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی اجرا شده و در تأمین آب شرب سومار و نفت شهر و حقابه‌های کشاورزی و توسعه کشاورزی در منطقه نقش مهمی دارد.


10599934
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر اقتصاد مصوبه هیأت مقررات‌زُدایی در خصوص حذف الزام شهرداری‌ها نسبت به دریافت مجوز از سوی شرکت‌های پخش کالا برای فعالیت در سطح شهر را ابلاغ کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از امشب تا پایان هفته شاهد بارش باران در بسیاری از نقاط کشور به ویژه شهر‌های شمالی خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از امشب تا پایان هفته شاهد بارش باران در بسیاری از نقاط کشور به ویژه شهر‌های شمالی خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: این هفته با ورود موج جدید سرما به کشور صرف گاز در بخش‌های خانگی و تجاری ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در دوره سرد سال خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی گفت:ایران کشوری سهل، ارزان و امن با جایگاه جغرافیایی ویژه است، اما این‌ها دلیل نمی‌شود که تکمیل کریدورهای خود را پیگیری نکنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق تهران گفت:هزینه‌های بالای لجستیک که تا ۲ برابر متوسط هزینه‌های جهانی است، انگیزه‌های بخش خصوصی را کاهش داده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت و وزیر راه و شهرسازی درباره مسائل روز حوزه انرژی، زیرساخت‌های حمل‌ونقل و پروژه‌های مشترک بین دو وزارتخانه گفت‌و‌گو و تبادل‌نظر کردند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» از ابتدای سال جاری تا ۱۸ آذرماه در مجموع ۴۱ میلیارد و ۳۳۴ میلیون دلار برای نیاز‌های مختلف وارداتی کشور توسط بانک مرکزی تأمین ارز انجام شده است که بیش از ۳۰ میلیارد دلار مربوط به صنایع است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» اتاق اصناف ایران، در آستانه فرارسیدن شب یلدا از برگزاری جشنواره فروش فوق‌العاده اصناف ویژه شب یلدا از ۲۵ آذرماه تا ۳ دی‌ماه ۱۴۰۴ خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است