بین‌الملل 08:18 - 18 اردیبهشت 1404
جنگ تجاری چین و آمریکا به رقابتی بلندمدت و ساختاری بدل شده که در آن، صبر استراتژیک چین با فشار فوری آمریکا در بازتعریف نظم جهانی تقابل می‌کند.

تقابل چین و آمریکا مقابله‌ی دو تمدن متفاوت است

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی تبار - جنگ تجاری چین و آمریکا از یک نزاع تعرفه‌ای به یک رویارویی ساختاری تبدیل شده است. در یک‌سو فلسفه‌ «فوریت معامله‌محور» ترامپ قرار دارد و در سوی دیگر «صبر ساختاریافته» چین با الهام از آموزه‌های «هنر جنگ» سان‌تزو.ترامپ با اعمال تعرفه‌های سنگین از جمله تعرفه ۱۰ درصدی عمومی و تعرفه‌های تا ۱۴۵ درصدی بر کالاهای چینی، به دنبال امتیازگیری سریع و پیروزی‌های سیاسی داخلی است. راهبرد او بر «غیرقابل پیش‌بینی بودن» و فشار حداکثری بنا شده است.

چین با استراتژی مبتنی بر صبر، پروژه‌هایی مانند RCEP، طرح کمربند-راه و گسترش یوآن دیجیتال را پیش می‌برد تا جایگاه خود در تجارت جهانی را تقویت کرده و سلطه دلار را به چالش بکشد.سیاست آمریکا به انتخابات چهار ساله وابسته است، در حالی‌که افق چین تا سال ۲۰۴۹ طراحی شده است. هر دو کشور ساختارهای جهانی را بازتعریف می‌کنند؛ آمریکا با پیمان‌های دوجانبه و چین با ابزارهای چندجانبه خود.هدف آمریکا بازگرداندن تولید به داخل و کاهش وابستگی به چین است، در حالی‌که چین تمرکز خود را بر کاهش آسیب‌پذیری، به‌ویژه در حوزه فناوری و ارز، گذاشته است.

در آمریکا، هزینه‌ها برای مصرف‌کنندگان بالا رفته و تورم تشدید شده است. در چین، تولید داخلی تراشه و پیوندهای منطقه‌ای از طریق RCEP تقویت شده، گرچه بحران بدهی ناشی از پروژه‌های BRI و خروج نخبگان باقی مانده است.ساختارهای تجاری در حال فروپاشی و تجزیه هستند. آمریکا و چین به‌طور موازی استانداردهای خود را در حوزه دیجیتال و مالی توسعه می‌دهند. کشورهایی مانند امارات، هند و سنگاپور، در فضای بی‌قطب فعلی، سیاست بی‌طرفی فناورانه را دنبال می‌کنند.تایوان با تسلط بر تراشه‌های ۲ نانومتری، هم یک اهرم بازدارنده دارد و هم آسیب‌پذیر است. کشورهایی مانند کانادا و استرالیا با تأمین مواد حیاتی به هر دو طرف، سعی در حفظ جایگاه دارند و انعطاف را به وفاداری ترجیح می‌دهند.

دو مسیر پیش‌روست: یا رقابت کنترل‌شده با همکاری در حوزه‌هایی مانند فناوری سبز و هوش مصنوعی یا ورود به یک جنگ سرد جدید با شکاف کامل در نظام‌های مالی و تکنولوژیک و خطراتی همچون تسلیح هوش مصنوعی و رقابت در انرژی‌های نو.در دنیای نو، پیروزی به معنای سازگاری و تاب‌آوری است نه سلطه مطلق. کشورهایی که مانند سنگاپور یا امارات سیاست «تعامل دوگانه» را پیش گرفته‌اند، الگوهای موفقی از قدرت در دوران آشوب هستند.


12187295
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گزارش‌ها حاکی از آن است که ترامپ آماده است تا طی سفر خود به خاورمیانه یک هواپیمای بسیار گران قیمت از قطر دریافت کند. 
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اوکراین می‌گوید آماده است روز پنجشنبه در ترکیه با همتای روس خود به صورت مستقیم گفت‌و‌گو کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کنفرانس مشترک پزشکان متخصص سرطان افغانستان و ایران در هرات برگزار شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نماینده ویژه چین در امور افغانستان، سرپرست وزارت خارجه طالبان را به یک سفر رسمی به پکن دعوت کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خزانه‌داری آمریکا می‌گوید در مذاکرات تعرفه‌ای با چین پیشرفت قابل توجهی رخ داده و فردا جزئیات بیشتری در این خصوص منتشر خواهد شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه عمان در یادداشت مثبتی اعلام کرد که دور چهارم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران شامل گفت‌و‌گو‌های مفید و بدیع بوده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» با افزایش تعداد مبتلایان به سرخکان در افغانستان، سازمان جهانی بهداشت خواستار واکسیناسیون کودکان شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» با افزایش تعداد مبتلایان به سرخکان در افغانستان، سازمان جهانی بهداشت خواستار واکسیناسیون کودکان شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان نشست سه‌جانبه افغانستان، پاکستان و چین در کابل را گامی مهم برای تقویت همکاری‌های اقتصادی و افزایش ثبات و امنیت منطقه‌ای دانستند
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کوهنوردان افغانستانی مقیم ایران با صعود به قله ریزان، توانستند حضور مؤثر و اراده‌ خود را در میدان‌های ورزشی به نمایش بگذارند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است