علمی فناوری 10:52 - 07 فروردین 1404
کاوشگر خورشیدی پارکر اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا (ناسا) به‌تازگی با سرعت ۶۹۰ هزار کیلومتر در ساعت برای بیست‌وسومین‌بار از کنار خورشید عبور و رکورد قبلی خود از نظر نزدیک‌ترین فاصله به خورشید و پرسرعت‌ترین شئ ساخته انسان‌ها را تکرار کرد.

بیست‌وسومین عبور موفق «پارکر» از نزدیکی خورشید

باشگاه خبرنگاران جوان - وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در ۲۲ مارس (۲ فروردین) برای بیست‌وسومین بار از نزدیکی خورشید عبور کرد و در فاصله ۳.۸ میلیون مایلی (۶.۱ میلیون کیلومتری) از سطح خورشید قرار گرفت که با رکورد قبلی این کاوشگر مطابقت دارد.

قرار گرفتن در نقطه حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به مرکز خورشید)، ۱۸:۴۲ به وقت منطقه زمانی شرقی (۲:۱۲ به وقت تهران) رخ داد. در آن لحظه، این فضاپیما با سرعت باورنکردنی ۴۳۰ هزار مایل در ساعت (۶۹۲ هزار کیلومتر در ساعت) حرکت می‌کرد. پس از پرواز، کاوشگر با موفقیت با مرکز کنترل مأموریت در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز در شهر لورل، ایالت مریلند آمریکا (که در آنجا طراحی و ساخته شد)، ارتباط برقرار کرد و مشخص شد که سالم است و به طور عادی کار می‌کند.

نقطه حضیض، نقطه نیمه‌راه بیست‌وسومین عبور مأموریت پارکر از کنار خورشید بود که در ۱۸ مارس (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) آغاز شد و تا ۲۷ مارس (۷ فروردین ۱۴۰۴) ادامه دارد. این دومین‌باری است که این فضاپیما با این سرعت فوق‌العاده این‌قدر به خورشید نزدیک می‌شود و در نتیجه می‌تواند تاج خورشیدی (جَو بیرونی خورشید که در طی یک خورشیدگرفتگی کامل مشاهده‌شدنی است) را بررسی و داده‌های بی‌سابقه‌ای درباره باد خورشیدی و میدان‌های مغناطیسی و آب‌وهوای فضایی که می‌تواند بر زمین تأثیر بگذارد، جمع‌آوری کند.

باد خورشیدی یا توفان خورشیدی جریانی از ذرات باردار (پلاسما) دارای انرژی هستند که از طرف خورشید به فضا در تمام جهات ساطع می‌شوند. همین باد‌های خورشیدی هستند که در برخورد با سطوح بالایی جَو زمین باعث ایجاد شفق قطبی و حتی گاهی تداخل جریان‌های برق و سیستم‌های ارتباطاتی می‌شوند.

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا یک مأموریت پیشگامانه است که برای مطالعه خورشید از نزدیک طراحی و از همه فضاپیما‌های قبلی به سطح خورشید نزدیک‌تر شده است.

کاوشگر خورشیدی پارکر در سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد تا خورشید را از نزدیک، بررسی کند. این کاوشگر سریع‌ترین فضاپیمای ساخته‌شده توسط انسان است و سرعت آن در نزدیک‌ترین فاصله به خورشید به ۶۹۲ هزار کیلومتر در ساعت (۴۳۰ هزار مایل در ساعت) می‌رسد. پارکر مجهز به یک سپر حرارتی است و می‌تواند در برابر دمای سوزان تا هزار و ۳۷۷ درجه سانتی‌گراد (۲ هزار و ۵۰۰ درجه فارنهایت) مقاومت کند.

منبع: ایرنا


12171186
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت تولید دارو‌های گیاهی، بر اساس اسناد بالادستی، سهم دارو‌های گیاهی باید ۲۰ درصد از بازار دارو‌یی کشور باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر فروش یک شرکت دانش بنیان، با وجود وابستگی به واردات مواد اولیه یک شرکت دانش‌بنیان موفق شده است فرآیند تولید لوله‌های استیل را به‌صورت کامل در داخل کشور بومی‌سازی کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، با ورود فناوری روشنایی دقیق مبتنی بر LED، تشخیص مواد فاسد، تفکیک بافت‌های پزشکی و بهینه‌سازی کشت گیاهان دارویی با دقت بالاتری انجام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجوی دکتری دانشگاه تهران تجربه سفر عمره را فرصتی برای آرامش درونی و بازنگری در مسیر زندگی شخصی و تحصیلی خود توصیف می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: برخلاف برخی باور‌های نادرست، مصرف ویتامین D نه‌تنها باعث افزایش وزن نمی‌شود، بلکه می‌تواند در بهبود وضعیت متابولیک و کمک به روند کاهش وزن نقش داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فشار امتحان‌ها و استرس ناشی از آنها، انگیزه و عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان را کاهش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای 3I/ATLAS در طول سفر تاریخی خود به فراتر از منظومه شمسی، یک پدیده نجومی نادر را آشکار کرد که دانشمندان را متحیر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان تغییرات قابل توجهی در باکتری‌های روده بیماران در شروع بیماری التهابی روده کشف کرده‌اند که امکان تشخیص زودهنگام و توسعه درمان‌های نوآورانه را فراهم می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه نشان داده است که زنان علائم بیماری را بهتر از مردان بروز می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصصان نسبت به گسترش روش‌های جدید برای کلاهبرداری‌های آنلاین با نزدیک شدن به کریسمس و سال نو هشدار می‌دهند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است