علمی فناوری 10:52 - 07 فروردین 1404
کاوشگر خورشیدی پارکر اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا (ناسا) به‌تازگی با سرعت ۶۹۰ هزار کیلومتر در ساعت برای بیست‌وسومین‌بار از کنار خورشید عبور و رکورد قبلی خود از نظر نزدیک‌ترین فاصله به خورشید و پرسرعت‌ترین شئ ساخته انسان‌ها را تکرار کرد.

بیست‌وسومین عبور موفق «پارکر» از نزدیکی خورشید

باشگاه خبرنگاران جوان - وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در ۲۲ مارس (۲ فروردین) برای بیست‌وسومین بار از نزدیکی خورشید عبور کرد و در فاصله ۳.۸ میلیون مایلی (۶.۱ میلیون کیلومتری) از سطح خورشید قرار گرفت که با رکورد قبلی این کاوشگر مطابقت دارد.

قرار گرفتن در نقطه حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به مرکز خورشید)، ۱۸:۴۲ به وقت منطقه زمانی شرقی (۲:۱۲ به وقت تهران) رخ داد. در آن لحظه، این فضاپیما با سرعت باورنکردنی ۴۳۰ هزار مایل در ساعت (۶۹۲ هزار کیلومتر در ساعت) حرکت می‌کرد. پس از پرواز، کاوشگر با موفقیت با مرکز کنترل مأموریت در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز در شهر لورل، ایالت مریلند آمریکا (که در آنجا طراحی و ساخته شد)، ارتباط برقرار کرد و مشخص شد که سالم است و به طور عادی کار می‌کند.

نقطه حضیض، نقطه نیمه‌راه بیست‌وسومین عبور مأموریت پارکر از کنار خورشید بود که در ۱۸ مارس (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) آغاز شد و تا ۲۷ مارس (۷ فروردین ۱۴۰۴) ادامه دارد. این دومین‌باری است که این فضاپیما با این سرعت فوق‌العاده این‌قدر به خورشید نزدیک می‌شود و در نتیجه می‌تواند تاج خورشیدی (جَو بیرونی خورشید که در طی یک خورشیدگرفتگی کامل مشاهده‌شدنی است) را بررسی و داده‌های بی‌سابقه‌ای درباره باد خورشیدی و میدان‌های مغناطیسی و آب‌وهوای فضایی که می‌تواند بر زمین تأثیر بگذارد، جمع‌آوری کند.

باد خورشیدی یا توفان خورشیدی جریانی از ذرات باردار (پلاسما) دارای انرژی هستند که از طرف خورشید به فضا در تمام جهات ساطع می‌شوند. همین باد‌های خورشیدی هستند که در برخورد با سطوح بالایی جَو زمین باعث ایجاد شفق قطبی و حتی گاهی تداخل جریان‌های برق و سیستم‌های ارتباطاتی می‌شوند.

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا یک مأموریت پیشگامانه است که برای مطالعه خورشید از نزدیک طراحی و از همه فضاپیما‌های قبلی به سطح خورشید نزدیک‌تر شده است.

کاوشگر خورشیدی پارکر در سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد تا خورشید را از نزدیک، بررسی کند. این کاوشگر سریع‌ترین فضاپیمای ساخته‌شده توسط انسان است و سرعت آن در نزدیک‌ترین فاصله به خورشید به ۶۹۲ هزار کیلومتر در ساعت (۴۳۰ هزار مایل در ساعت) می‌رسد. پارکر مجهز به یک سپر حرارتی است و می‌تواند در برابر دمای سوزان تا هزار و ۳۷۷ درجه سانتی‌گراد (۲ هزار و ۵۰۰ درجه فارنهایت) مقاومت کند.

منبع: ایرنا


12171186
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، با صدور حکمی «علی خورسندی» را به عنوان رئیس دبیرخانه «نشان مسئولیت اجتماعی آموزش عالی» و «کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی» منصوب کرد؛ این اقدام گامی تازه برای بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در جامعه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با تاکید بر اینکه ۴۷ روز کاری تا آغاز مهرماه بیشتر باقی نمانده، گفت: باید با سرعت بیشتری به فعالیت‌های خود سروسامان دهیم تا بتوانیم مهری باشکوه و عزتمند را برای دانش آموزان رقم بزنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، از اجرای طرحی ویژه برای آمادگی بخش آموزش کشور در شرایط بحران و اضطرار خبر داد و گفت: همه بخش‌ها از جمله آموزش عالی نیازمند دستورالعمل‌های مستقل برای مواجهه با شرایط اضطراری هستند و در این زمینه کار کارشناسی در حال انجام است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است