دستاندرکاران ویژه برنامه رمضانی شبکه کودک مهمان ۱۶۲ شدند

باشگاه خبرنگاران جوان - بازیگران و عوامل برنامه سحرگاهی «سر سفره خدا» با حضور در اداره کل روابط عمومی در گفتوگوی مستقیم پاسخگوی سوالات و نظرات مخاطبان خصوصا کودکان و نوجوانان که بینندگان اصلی این برنامه هستند، شدند.
در آخرین روز ماه مبارک رمضان امیر سهیلی، احسان مهدی، حامد مدرس و ماشاالله شاهمرادیزاده (بازیگر) به همراه یاسر غفاری، کارگردان و تهیهکننده برنامه و محمدحسین بخشیزاده، مدیر گروه نهال شبکه کودک با حضور در اداره کل روابط عمومی جشن خداحافظیای با مخاطبان برنامه سر سفره خدا برپا کردند و حال و هوای خاصی به فضای روابط عمومیبخشیدند. اغلب مخاطبان از اینکه این فرصت بدست آمده که میتوانند تلفنی با بازیگران این برنامه خصوصا احسان، فری لاکچری و آقا مدرس، صحبت کنند ذوق زده میشدند. این عوامل بیش از ۶۰ دقیقه به ۲۰۰ تماس پاسخ دادند که بیشتر تماسها پیام قدردانی و ابراز رضایت از این برنامه سحرگاهی بود و علاوه بر آن تقاضا برای حضور در مناسبتهای آتی نیز بخش دیگری از درخواست بچهها بود.
مخاطبان وفادار و مشتاق
یاسر غفاری تهیه کننده «سر سفره خدا» با بیان اینکه این برنامه توانسته ارتباط خوبی با بچهها برقرار کند، گفت: ۹ سال از عمر این برنامه میگذرد و دومین سالی است که من عهده دار تهیه این برنامه هستم. ما با مخاطبانی در سنین مختلف همراه بودیم. والدینی که نوجوانیشان را با این برنامه گره زده بودند، نوجوانانی که کلی خاطره از سحرهای کودکیشان دارند و کودکانی که به ذوق دیدن بازیگران برنامه و شنیدن ماجراهای مختلف والدینشان را برای سحر بیدار میکنند.
وی افزود: همانطور که بچهها بزرگ میشوند و مخاطبان جدید به برنامه اضافه میشود ما هم سعی میکنیم هر سال تغییراتی را به برنامه بدهیم و فضاهای متفاوتی را در برنامه تجربه کنیم.
تهیه کننده «سر سفره خدا» یادآور شد: برنامه را با هدف گسترش معارف اسلامی در میان روزهاولیها و مخاطبان کودک و نوجوان روی آنتن بردیم و با تنوع بخشدن و انتخاب بخشها و قسمتهای مختلف برنامه و همچنین اجرای نمایش طنز که بهصورت زنده روی آنتن میرود، به جذابیت و ماندگاری برنامه کمک کنیم.
غفاری با اشاره به بخشهای مختلف برنامه اظهار کرد: سر سفره خدا یک برنامه ترکیبی زنده است و گنجاندن آیتمهای مختلف در برنامه زنده دشواریهای خود را دارد. اما تمرکز ما بر بخشهای نمایشی طنز بود که نقطه اتصال آیتمهای برنامه به هم بود. بخشهایی نظیر گفتوگو با مهمان، اجرای سرود، ارتباط با مخاطبان و... هم سبب شد برنامه برای بچهها خستهکننده نباشد و واقعا آنها را در این وقت سحر بیدار نگه دارد.
وی در خصوص ادامهدار بودن این برنامه گفت: بچهها دوست دارند این گروه را همچنان در قاب تلویزیون ببینند. ما نیز سعی میکنیم در مناسبتهای مختلف همراه بچهها باشیم. برنامه ریزیکردهایم که در دهه کرامت برگردیم و با بچهها باشیم که امیدواریم این اتفاق به خوبی رخ دهد.
درک مفهوم حریم برای مخاطب
محمدحسین بخشیزاده، مدیر گروه نهال شبکه کودک با بیان اینکه موضوع فصل نهم برنامه سرسفره خدا حریم بود، گفت: تلاش کردیم با محوریت رعایت آداب و حریم برنامه امسال را روی آنتن ببریم. موضوعاتی مانند حریم خانواده، حریم همسایه، حریم چشم، حریم اماکن عمومی و... دستمایه سوژههای هر شب ما بود و با همراهی بازیگران آیتمهای طنز را جلو میبردیم.
وی ادامه داد: این موضوعات را با تمرکز بر سورههای شمس و لیل طراحی کردیم و بچهها با قرائت و ارسال این دو سوره در برنامه مشارکت داشتند.
مدیر گروه نهال شبکه کودک یادآور شد: تلاش کردیم بچهها در هر قسمت با یک اتفاق تازه روبهرو شوند و به همین دلیل هر شب منتظر قصههایی متفاوت با رویدادهای جدید بودند که البته برای ما هم دشوار بود، اما عوامل برنامه تمام تلاشش را کرد تا برای حفظ تنوع، با ابتکار و خلاقیت سی سحر را همراه بچهها باشد.
بخشیزاده درخصوص استقبال بچهها از این برنامه گفت: از تعداد پیامکها، میزان استقبالی که از پویشها شده بود و تماسهای امروز مخاطبان میتوان به قطعیت گفت که این توجه فراتر از انتظار ما بود. خصوصا مخاطبانی از شهرها و مناطق روستایی که با اشتیاق برنامه را دنبال میکردند.
وی با اشاره به محتوای برنامه افزود: گروه نویسندگان برنامه با تقسیم بخشهای مختلف نگارش آیتمها را با سرپرستی و همراهیهانی چیتچیان بر عهده دارند و با شناختی که در این سالها از مخاطب کودک و پیوند این نیاز با محتواهای اخلاقی و تربیتی دارند توانستهاند به تنوع بخشی برنامه کمک کنند.
مدیر گروه نهال بخشهای نمایشی این برنامه را مهم ارزیابی کرد و گفت: گروه بازیگران و برنامهساز این برنامه شناخت خوبی از کودکان و نوجوانان دارد و مورد علاقه کودکان و نوجوانان است. آنها با ایجاد فضایی دوستانه و صمیمی، کودکان و نوجوانان را به مشارکت در فعالیتها و برنامهها ترغیب میکنند. به هرحال وزن زیادی از برنامه به شخصیتهای بازیگر و مجری که با تواناییهای خاص خود در برقراری ارتباط با کودکان موفق بودهاند اختصاص دارد و ما نیز خوشحالیم که آنها با ایجاد حس نزدیکی، به شکلگیری یک فضای مثبت و شاداب کمک کردهاند.
با بچهها بودن خستگی ندارد
احسان مهدی که با همان شخصیت احسان تماسهای مخاطبان را پاسخ میداد تجربه حضور در امور مخاطبان و پاسخگویی مستقیم به تلفنهای مخاطبان را تجربهای خاص و شیرین دانست و گفت: خیلی خوشحالم بچههایی که ۳۰ شب ما را در تلویزیون دنبال کردند، اکنون نظراتشان را بیان میکنند و این ارتباط بیواسطه با مخاطب برای من حس خوشایندی به همراه دارد.
وی افزود: بارها در برنامههای مختلف از طریق پیامک نظرات بچهها را نسبت به اجرای خودم میدانستم، اما چون میدانم بچهها دوست دارند با من صحبت کنند، هرکس از من شماره تلفن میخواست میگفتم هر وقت رفتم ۱۶۲ آنجا با هم صحبت میکنیم.
بازیگر نقش احسان یادآور شد: به هرحال اجرای زنده در ۳۰ شب برای بچهها دشوار است، اما هر سال لحظهشماری میکنم که ماه رمضان را با بچهها سپری کنم. من وقتی این نوع محبت بچهها را میبینیم بهترین دستمزدم را از برنامه گرفتهام.
مهدی تصریح کرد: مانند هر سال ما با قصه جلو میرفتیم و، چون براساس موضوع هر شب قصه شکل میگرفت بچهها جذب برنامه میشدند. به نظرم وقتی قصهای شکل میگیرد حتی والدین هم دوست دارند بدانند آخر قصه و نتیجه آن چه میشود. بارها پیش آمده که بچهها میپرسند که عاقبت فلان فرد در قصه ۲-۳ شب پیش چی شد و ما هم سرانجامی را برای آن بیان میکنیم.
از بچهها انرژی میگیرم
امیر سهیلی، بازیگر نقش «فری لاکچری» نیز با اشاره به تاثیر این برنامه روی بچهها گفت: هیجانی که ما در حین بازی به بچهها منتقل میکردیم قابل وصف نیست و علاوه بر اینکه این زنده بودن برنامه که برای بازیگر یک امتیاز است به این برنامه ارزش بیشتری دادهاست.
وی با اشاره به بداههگویی در این برنامه بیان کرد: هرچند ما برای همه بخشها قصه داریم و مبتنی بر متن جلو میرویم، اما همانطور که بدیهه سرایی و بدیهه نوازی ارزشی به یک خواننده و نوازنده میبخشد بداهه بازی کردن بازیگران نیز در این برنامه به آن اعتباری بخشید که متکی به مهارت و دانش بچهها است.
بازیگر فری لاکچری افزود: برنامه سر سفره خدا برای من یک یادگاری گذاشتن سالانه در ذهن بچههاست که هر سال ماهرمضان با بچهها همراه میشویم و واقعا خودمان هم از این حضور لذت میبریم.
سهیلی در خصوص متنهای برنامه عنوان کرد: در یک کار جمعی متنی که نویسنده به دست بازیگر میسپارد پخته شدهاست و در دهان بازیگر مینشیند. ما هر شب پس از اینکه موضوع برنامه را میخواندیم تازه شروع میکردیم به دورخوانی و بده بستان بازیگری و هر کدام چیزی به آن اضافه میکردیم تا بازیها جان بگیرد و همانی شود که مخاطبان کودک با دیدن ان فکر کنند.
وی ادامه داد: برای من بازی در این برنامه عین زندگی است و ما اینجا با هم زندگی میکنیم و این اتفاقات از دل این زندگی بیرون میاید. از این روست که امروز یکی از مخاطبان ۱۰ ساله از فیروزکوه میگفت موهای احسان را بکش و بیشتر اذیتش کن. این حس یکی شدن مخاطب با بازیگر برایم خیلی لذتبخش است.
سهیلی درباره حضورش در ۱۶۲ گفت: پیش از این هم با بچهها در ۱۶۲ صحبت کردهبودم و از این همه اشتیاق بچهها لذت میبرم. رفتارشان محبتآمیز توام با احترام است. در یکی از تماسها که با پسر ۸ سالهای از زنجان صحبت میکردم. گفتم قربونت بروم، فدات بشم و او هم گفت: «خدا نکنه زنده باشی همیشه...». واقعا از این تماسها فراوان است. برای ما که از دیشب سر برنامه بودیم و الان هم آمدیم اینجا با بچهها صحبت میکنیم خستگی یادمان رفته و از آنها انرژی میگیریم.
شادی سحرگاهی
حامد مدرس، مجری بازیگر سرسفره خدا با اشاره دشواریهای اجرا در برنامه زنده گفت: قرار است در این برنامه بچههایی که خوابآلود بیدار شدهاند و میخواهند سحری بخورند را شاد و سرحال کنیم. در این میان ممکن است وسط برنامه زنده، ما هم بدیهیترین نکته را فراموش کنیم، اما همه چیز را با شوخی و طنز جلو میبریم.
وی با اشاره به پشت صحنه جذاب این برنامه ادامه داد: در این سالها که در برنامه بودم یکی از شیرین تجربههای زندگیام حضور ۳۰ شب رمضان در میان دوستان «سر سفره خدا» بودهاست. اگر شوخیها و خندهها و در کنار آن بحث و جدل ما با کارگردان و سردبیران برنامه نبود این برنامه اینقدر شیرین و جذاب روی آنتن نمیرفت.
مجری برنامه سحرگاهی کانال نهال تاکید کرد: فکر میکنم بخشی از طراوت این برنامه وابسته به زنده بودن ان است که ضرباهنگ و ریتم خاصی دارد و هر شب با حضور مهمانان کوچولوی برنامه و دیدن اشتیاق آنها و خانوادههایشان برای ما یک شب متفاوت و به یادماندنی است.
مدرس یادآور شد: مخاطبان ما از همه جای ایران هستند. بچههایی از ملایر، تبریز، خوزستان، زنجان، اهر، رشت و همدان تماس گرفتهبودند که همگی با اشتیاق برنامه را دنبال میکردند و ما هم از اینکه در این سیشب توانستیم حالشان را خوب کنیم خوشحال بودیم.
وی افزود: مثل هر سال این برنامه با بیش از ۲۰۰ هزار دنبالکننده، توانسته مخاطب زیادی را در فضای مجازی جذب کند و رکورد قابل توجهی را ثبت کند. تا انجا که دنبال میکنم میدانم که این برنامه در تلوبیون هم با بازدید بسیار بالایی در رقابت با برنامههای سحرگاهی داشتهاست.
حس خوب همراهی با بچهها
ماشاالله شاهمرادیزاده، در نقش آقا ماشاالله خادم مسجد که از سال گذشته به جمع سرسفره خداییها اضافه شده هم با لهجه زیبا و دلنشینش مدام با بچهها شوخی میکرد و از تماس بچهها با ۱۶۲ لذت میبرد.
وی درباره این نقش گفت: شاید بزرگترها بیشتر من را در فیلمها معراجیها و اخراجیها و سریالهای رستگاری، آزادی مشروط به یاد بیاورند، اما از اینکه من هم به جمع بازیگران کودک اضافه شدم خوشحالم و به این نقش و به طور کلی نسبت به برنامه، حس قشنگی دارم.
شاهمرادیزاده تصریح کرد: من بازیگر تئاترم و هر نقشی را دوست دارم برای مخاطبش بازی کنم. به نظرم هرکار جدید، یک تجربهی جدید و نو است. اینکه هرشب متنی را بنابه موضوع برنامه بگیری و براساس آن نمایش بازی کنی، هم تنوع دارد و هم یک حس خوب برای بچه هاست که موضوعی را یاد میگیرند.
بازیگر نقش «آقا ماشاالله» یادآور شد: سر سفرهی خدا فرصتی برای من بود که در آن بچهها را با مفاهیم اخلاقی و قرآنی آشنا کنم و به شکلگیری شخصیت کودکان مبتنی بر ارزشهای اخلاقی و الهی کمک کنم. خصوصا در شبهای قدر حال و هوای برنامه خیلی مناسب بود و با زبان کودکانه توانستیم ارزش این ماه را بیان کنیم.
وی درباره حضورش در ۱۶۲ گفت: اولین تجربه حضورم در ۱۶۲ برایم پر از خاطره شد. بچهها خیلی به ما لطف دارند و خیلی هم با دقت برنامه را دنبال میکردند. برای برخی از آنان رابطه من و احسان و فری لاکچری یک ارتباط واقعی بود، از این رو مثلا به من میگفتند اگر فری باز هم اشتباه کرد به او بگو که چه کار کند. دعوایش نکن! ما فری را دوست داریم.
منبع: اداره کل روابط عمومی صداوسیما
12172149