اقتصادی 16:51 - 23 بهمن 1403
مدیرعامل پیشین شرکت توانیر با اشاره به اهمیت ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی در برنامه هفتم از خسارت بیش از ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع کشور به علت ناترازی انرژی خبر داد.

خسارت بیش از ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع کشور به علت ناترازی انرژی

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطیما میرزایی - بهروز محمودی، معاون راهبری تولید زیربنایی سازمان ملی بهره‌وری درمورد ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی در برنامه هفتم گفت: از دو مسیر می‌توان رشد اقتصادی را تأمین کنیم. یکی این که روی نهاده‌های تولید تمرکز کنیم و به منظور رشد آنها، سرمایه‌گذاری روی این بخش می‌تواند موثر باشد. مسیر دیگر این است که ما از طریق کیفیت نهاده‌ها و افزایش خروجی مبتنی بر تخصیص بهینه منابع این مسیر را دنبال کنیم. 

در ادامه، سید حمید کلانتری، رئیس انجمن بهره‌وری ایران گفت: بهره‌وری یعنی استفاده هرچه بهتر از منابع و امکاناتی که در اختیار داریم. به همین دلیل، وقتی در سطح کشور صحبت از منابع می‌شود این منابع شامل منابع طبیعی، تجدید شونده، انسانی، سرمایه‌های فیزیکی و... می‌شوند. متأسفانه، میانگین ۴۰ سال گذشته نزدیک به یک دهم درصد توانستیم رشد اقتصادی داشته باشیم. یعنی رشدی که مدنظر بوده است را نتوانسته‌ایم محقق کنیم.

رئیس انجمن بهره‌وری ایران افزود: بهره‌وری به نوآوری و فناوری‌های جدید و مدیریت جدی‌تر نیاز دارد. ما ۲ و نیم برابر میانگین جهانی مصرف انرژی داریم. این در حالی است که اگر از ابتدا با برنامه‌ریزی پیش می‌رفتیم این اتفاق نمی‌افتاد. چون غیربهره‌ور از انرژی استفاده می‌کنیم. 

در ادامه، محمدحسن متولی‌زاده، مدیرعامل پیشین شرکت توانیر گفت: یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث محدود شدن رشد اقتصادی می‌شود زیرساخت‌ها و به ویژه تأمین انرژی برای بخش تولید و خدمات کشور است و اختلال در آن باعث می‌شود که ما نتوانیم به اهداف تعیین شده خود دست پیدا کنیم. 

مدیرعامل پیشین شرکت توانیر ادامه داد: در یکی دو سال گذشته، خسارتی که به صنایع در اثر تأمین نشدن انرژی وارد شده سالانه، بیش از ۱۰ میلیارد دلار بوده است. در نتیجه، در این زمینه ما در سه بخش می‌توانیم کار کنیم. یکی، افزایش راندمان تولید، دیگری، کاهش اتلاف انرژی در شبکه‌ها و سومین مورد، کاهش مصرف در بخش مصرف‌کننده نهایی است. 

متولی‌زاده افزود: بر اساس آمارها، راندمان کشور ۳۹درصد است که طبق برنامه، این عدد باید به ۴۴ درصد برسد و این کار صرفاً با احداث بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی قابل انجام است و تلفات در بخش توزیع، حدود ۱۲ درصد است؛ بنابراین اگر فقط بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی انجام شود حدود ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه خواهد شد.


12154592
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کاویان‌پور گفت: دورنمای شرایط اقلیمی کشور الزام می‌کند که مدیریت دقیقی را برای مصارف آب در حوزه‌های شرب، صنعت و کشاورزی اعمال کنیم تا ناترازی تحمیل شده برمنابع آبی جبران شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: با توجه به آرام بودن شرایط جوی، احتمال افزایش غلظت آلاینده‌ها در کلان‌شهر‌ها طی دو روز آینده وجود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: واردات دام می‌تواند یکی از مسیر‌های احتمالی انتقال باشد، اما تنها عامل نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد: برداشت روزانه گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به ۷۱۸ میلیون مترمکعب رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ترافیک سنگین در تمامی محور‌های شمالی از جمله چالوس را شاهد هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به شرایط جوی به کشاورزان توصیه می‌شود که نسبت به حفاظت از ادوات کشاورزی در برابر وزش باد اقدام کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران»  در هفته کاری که گذشت، شاخص کل بورس با کاهش ۰.۱۹ درصدی به سه میلیون و ۲۰۲ هزار و ۸۸۹ واحد رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت:حذف واسطه‌های غیر رسمی و همچنین کاهش اختلافات حقوقی از طریق سامانه خودنویس اجرایی شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: نیاز است که بانک مرکزی نسبت به تسهیل وضعیت پرداخت وام اشتغال مددجویان نهاد‌های حمایتی اقدام کند و زمان بازپرداخت وام اشتغال باید به ۸۴ ماه، همانند سنوات گذشته، بازگردد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان گفت: مقررات ملی ساختمان به عنوان تنها اصل حاکم بر ساختمان‌ها شناخته می‌شود و به موجب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، این مقررات لازم‌الاجراست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است