اقتصادی 09:00 - 23 تیر 1403
کارشناس مالیات گفت: در شیوه جدید مالیاتی با توجه به آنکه مودیان این اختیار را دارند که مالیات را در محل مورد علاقه خود هزینه کنند مالیات بیشتری جمع آوری خواهد شد.

تعیین محل هزینه‌کرد مالیات‌ها، درآمد‌های مالیاتی را افزایش می‌دهد

آلبرت بغزیان استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره مصوبه جدید هیئت وزیران در خصوص اعطای اختیار به مودیان مالیاتی برای تعیین محل هزینه کرد مالیات پرداختی آنها گفت: هیئت وزیران در مصوبه جدید برای شفاف سازی در نحوه هزینه کرد مالیات‌های پرداختی اعلام کرده که مودیان مالیاتی که از طریق تبصره ماده ۱۰۰ مالیات پرداخت کنند، می‌توانند نحوه هزینه کرد مالیات پرداختی خود را مشخص کند.

بغزیان بیان کرد: در این شیوه مودیان مالیاتی از بین پروژه‌های مختلف در حوزه‌های عمران، سلامت، بهداشت، اجتماعی، فرهنگی و غیره می‌توانند انتخاب کنند که مالیات آنها در کدام حوزه هزینه شود.

این اقتصاددان در ادامه گفت: این شیوه به صورت پایلوت در جزیره کیش در سالیان گذشته اجرا شده به این صورت که مالیات پرداختی جزیره کیش در خود جزیره هزینه می‌شود یا به عنوان مثال در اصفهان هم این شیوه اجرایی شده که مالیات پرداختی آن استان در همان استان هزینه می‌شود.

این استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت: اما در این شیوه بهتر است مودیان بتوانند فقط حوزه هزینه کرد را مشخص کنند نه اینکه محل هزینه کرد مالیات را نیز تعیین کنند، زیرا ممکن است مالیات ها به صورت متعادل در مناطق مختلف کشور هزینه نشود، البته درست است که هر کس که مالیات بیشتری می‌پردازد باید از این مالیات بیشتر نیز منتفع شود.

این استاد دانشگاه تهران توضیح داد: در این شیوه چون مودیان اختیار دارند که مالیات را در محل مورد علاقه خود هزینه کنند مالیات بیشتری جمع آوری خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: اینکه دانه درشت‌های مالیاتی که مالیات‌های کلانی می‌پردازد خودشان بتوانند تعیین کنند که این مالیات در چه محلی هزینه شود یک کار حرفه‌ای است و می‌توان با این شیوه دانه درشت‌های اقتصادی را به پرداخت مالیات ترغیب کرد.

این اقتصاددان در ادامه بیان کرد: از مالیات‌های خرد هم می‌توان در پروژه‌های خرد و کوچک استفاده کرد و به مودیان هم اطلاع داد که این مالیات در چه محلی هزینه شود.

بغزیان گفت: این طرح به دلیل افزایش رضایت در بین مردم و مودیان ماده ۱۰۰ کلید خورده است اما باید این پروژه‌ها به صورت اولویت بندی شده و کارشناسی شده به مردم معرفی شود.

وی  گفت: دادن اختیار به مودیان برای تعیین محل هزینه کرد مالیاتشان ایده زیباییست اما به نتیجه رسیدن آن سال ها زمان می‌برد.

خبرنگار: محبوبه کباری 


12072621
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در تخصیص ارز، اولویت در تامین کالا‌های اساسی است و در سایر موارد بر پایه نیاز کشور مدیریت تخصیص ارز با حساسیت دنبال می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه قنادان تهران گفت: فروش قنادی‌ها در مناسبت‌های اخیر نسبت به سال‌های گذشته حدود نصف شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران گفت: نوسانات ارز‌های داخلی را علت اصلی افزایش روند افزایشی نرخ طلا می‌دانیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: : ثبت متمرکز صورت‌حساب‌ها و اجرای صورتحساب های الکترونیکی گامی حیاتی برای شفافیت در زنجیره کالا و خدمات به شمار می رود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از حفظ تاب‌آوری سد‌های پایتخت در شرایط ششمین خشکسالی پیاپی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عمرانی، زیربنایی و محیط زیست دبیرخانه شورای مناطق آزاد گفت: برای کاهش میزان آلودگی هوا باید یک استراتژی جامع برای حمل و نقل پاک تدوین شود که زمینه ساز زیرساخت‌ها، بهبود کیفیت وسایل نقلیه، و افزایش آگاهی عمومی می شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک نماینده مجلس با اشاره به عملکرد سازمان امور مالیاتی گفت: هرچه فرآیند مالیات‌ستانی بر پایه داده‌های دقیق و شفاف انجام شود، اعتماد مردم و مودیان به نظام اقتصادی کشور تقویت خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس کشاورزی از افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت انار و ۵۰ درصدی هندوانه نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر گفته مسئولان، با توجه به اتخاذ تدابیر و برنامه ریزی‌های لازم در عرضه هیچ یک از اقلام شب یلدا کمبودی وجود ندارد که تشدید نظارت‌ها می‌تواند از تخلفات و گران فروشی جلوگیری کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل پشتیبانی امور دام از توزیع یک میلیون تن نهاده دامی از طریق پشتیبانی امور دام در سامانه بازارگاه خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است