اقتصادی 09:00 - 23 تیر 1403
کارشناس مالیات گفت: در شیوه جدید مالیاتی با توجه به آنکه مودیان این اختیار را دارند که مالیات را در محل مورد علاقه خود هزینه کنند مالیات بیشتری جمع آوری خواهد شد.

تعیین محل هزینه‌کرد مالیات‌ها، درآمد‌های مالیاتی را افزایش می‌دهد

آلبرت بغزیان استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره مصوبه جدید هیئت وزیران در خصوص اعطای اختیار به مودیان مالیاتی برای تعیین محل هزینه کرد مالیات پرداختی آنها گفت: هیئت وزیران در مصوبه جدید برای شفاف سازی در نحوه هزینه کرد مالیات‌های پرداختی اعلام کرده که مودیان مالیاتی که از طریق تبصره ماده ۱۰۰ مالیات پرداخت کنند، می‌توانند نحوه هزینه کرد مالیات پرداختی خود را مشخص کند.

بغزیان بیان کرد: در این شیوه مودیان مالیاتی از بین پروژه‌های مختلف در حوزه‌های عمران، سلامت، بهداشت، اجتماعی، فرهنگی و غیره می‌توانند انتخاب کنند که مالیات آنها در کدام حوزه هزینه شود.

این اقتصاددان در ادامه گفت: این شیوه به صورت پایلوت در جزیره کیش در سالیان گذشته اجرا شده به این صورت که مالیات پرداختی جزیره کیش در خود جزیره هزینه می‌شود یا به عنوان مثال در اصفهان هم این شیوه اجرایی شده که مالیات پرداختی آن استان در همان استان هزینه می‌شود.

این استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت: اما در این شیوه بهتر است مودیان بتوانند فقط حوزه هزینه کرد را مشخص کنند نه اینکه محل هزینه کرد مالیات را نیز تعیین کنند، زیرا ممکن است مالیات ها به صورت متعادل در مناطق مختلف کشور هزینه نشود، البته درست است که هر کس که مالیات بیشتری می‌پردازد باید از این مالیات بیشتر نیز منتفع شود.

این استاد دانشگاه تهران توضیح داد: در این شیوه چون مودیان اختیار دارند که مالیات را در محل مورد علاقه خود هزینه کنند مالیات بیشتری جمع آوری خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: اینکه دانه درشت‌های مالیاتی که مالیات‌های کلانی می‌پردازد خودشان بتوانند تعیین کنند که این مالیات در چه محلی هزینه شود یک کار حرفه‌ای است و می‌توان با این شیوه دانه درشت‌های اقتصادی را به پرداخت مالیات ترغیب کرد.

این اقتصاددان در ادامه بیان کرد: از مالیات‌های خرد هم می‌توان در پروژه‌های خرد و کوچک استفاده کرد و به مودیان هم اطلاع داد که این مالیات در چه محلی هزینه شود.

بغزیان گفت: این طرح به دلیل افزایش رضایت در بین مردم و مودیان ماده ۱۰۰ کلید خورده است اما باید این پروژه‌ها به صورت اولویت بندی شده و کارشناسی شده به مردم معرفی شود.

وی  گفت: دادن اختیار به مودیان برای تعیین محل هزینه کرد مالیاتشان ایده زیباییست اما به نتیجه رسیدن آن سال ها زمان می‌برد.

خبرنگار: محبوبه کباری 


12072621
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: ارزش معاملات خرد بازار بورس با تغییر اندکی نسبت به دیروز در محدوده ۲۴ همت باقی ماند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» حجم آب موجود مخازن سد‌ها بنابر بر آمار در حال حاضر ۱۷.۵۴  میلیارد متر مکعب است که نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد کاهش یافته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران گفت: کمبود شدید روغن خام ناشی از تأخیر بی سابقه در پرداخت مطالبات ارزی کارخانجات روغن نباتی،  علت اصلی مشکل تنظیم بازار روغن نباتی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده دام و طیور گفت: اکنون که حدود یک ماه است  توزیع نهاده  در اختیار دولت است، ذرت بالای  ۳۰ هزارتومان و کنجاله سویا بالای ۴۰ هزارتومانی از کجا در بازار آزاد عرضه می‌شود؟
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت گفت تا پایان سال آینده بخش عمده‌ای از این فلر‌ها جمع‌آوری شود که این موضوع نقش قابل‌توجهی در صرفه‌جویی انرژی خواهد داشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در جریان معاملات شاخص کل بورس با افزایش ۶۱ هزار و ۲۱۸ واحد در سطح ۴ میلیون و ۱۶۰ هزار واحد ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس جمهور در امور سرمایه‌گذاری گفت: تا پایان سال صندوق ارزی در جهت تقویت سرمایه‌گذاری راه اندازی می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» صادرکنندگان باید ارز خود را برگردانند دبیرخانه مناطق آزاد پروژه‌های خوبی برای افزایش صادرات طراحی کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی گفت: امسال ۷ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی کشور اضافه شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالا در خصوص صندوق‌های کالایی جدید نکاتی را مطرح کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است