اقتصادی 09:00 - 23 تیر 1403
کارشناس مالیات گفت: در شیوه جدید مالیاتی با توجه به آنکه مودیان این اختیار را دارند که مالیات را در محل مورد علاقه خود هزینه کنند مالیات بیشتری جمع آوری خواهد شد.

تعیین محل هزینه‌کرد مالیات‌ها، درآمد‌های مالیاتی را افزایش می‌دهد

آلبرت بغزیان استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره مصوبه جدید هیئت وزیران در خصوص اعطای اختیار به مودیان مالیاتی برای تعیین محل هزینه کرد مالیات پرداختی آنها گفت: هیئت وزیران در مصوبه جدید برای شفاف سازی در نحوه هزینه کرد مالیات‌های پرداختی اعلام کرده که مودیان مالیاتی که از طریق تبصره ماده ۱۰۰ مالیات پرداخت کنند، می‌توانند نحوه هزینه کرد مالیات پرداختی خود را مشخص کند.

بغزیان بیان کرد: در این شیوه مودیان مالیاتی از بین پروژه‌های مختلف در حوزه‌های عمران، سلامت، بهداشت، اجتماعی، فرهنگی و غیره می‌توانند انتخاب کنند که مالیات آنها در کدام حوزه هزینه شود.

این اقتصاددان در ادامه گفت: این شیوه به صورت پایلوت در جزیره کیش در سالیان گذشته اجرا شده به این صورت که مالیات پرداختی جزیره کیش در خود جزیره هزینه می‌شود یا به عنوان مثال در اصفهان هم این شیوه اجرایی شده که مالیات پرداختی آن استان در همان استان هزینه می‌شود.

این استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت: اما در این شیوه بهتر است مودیان بتوانند فقط حوزه هزینه کرد را مشخص کنند نه اینکه محل هزینه کرد مالیات را نیز تعیین کنند، زیرا ممکن است مالیات ها به صورت متعادل در مناطق مختلف کشور هزینه نشود، البته درست است که هر کس که مالیات بیشتری می‌پردازد باید از این مالیات بیشتر نیز منتفع شود.

این استاد دانشگاه تهران توضیح داد: در این شیوه چون مودیان اختیار دارند که مالیات را در محل مورد علاقه خود هزینه کنند مالیات بیشتری جمع آوری خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: اینکه دانه درشت‌های مالیاتی که مالیات‌های کلانی می‌پردازد خودشان بتوانند تعیین کنند که این مالیات در چه محلی هزینه شود یک کار حرفه‌ای است و می‌توان با این شیوه دانه درشت‌های اقتصادی را به پرداخت مالیات ترغیب کرد.

این اقتصاددان در ادامه بیان کرد: از مالیات‌های خرد هم می‌توان در پروژه‌های خرد و کوچک استفاده کرد و به مودیان هم اطلاع داد که این مالیات در چه محلی هزینه شود.

بغزیان گفت: این طرح به دلیل افزایش رضایت در بین مردم و مودیان ماده ۱۰۰ کلید خورده است اما باید این پروژه‌ها به صورت اولویت بندی شده و کارشناسی شده به مردم معرفی شود.

وی  گفت: دادن اختیار به مودیان برای تعیین محل هزینه کرد مالیاتشان ایده زیباییست اما به نتیجه رسیدن آن سال ها زمان می‌برد.

خبرنگار: محبوبه کباری 


12072621
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تهران گفت: بر اساس اطلاعات دریافتی از سامانه‌های هوشمند، تردد وسایل نقلیه در خرداد ماه در جاده‌های بین شهری استان تهران افزایش ۲ دهم درصدی نسبت به ماه گذشته داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی گفت: مسکن زمانی مسکن می‌شود که محل امن و در شأن مردم باشد.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» جلسه فوق‌العاده هیئت امنای صندوق تثبیت بازار سرمایه به ریاست علی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس احکام مالیاتی بسته حمایتی دولت، برخی مواعد مالیاتی تمدید شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: تجارب مثبت و موفق سازمان در جنگ ۱۲ روزه‌ می‌تواند به مدلی برای استان‌های دیگر تبدیل شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس ماده (۳) قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، عرضه کنندگان کالا و خدمات و تولیدکنندگان مکلفند ضمانتنامه‌ای را که در بردارنده مدت و نوع ضمانت است همراه با صورتحساب فروش که در آن قیمت کالا یا اجرت خدمات و تاریخ عرضه درج شده باشد به مصرف ...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن روغن نباتی گفت: در ۳ ماهه ابتدای امسال ۳۷۸ هزارتن روغن خام وارد کشور شد که این امر بیانگر رشد حدود ۴۰ هزارتنی نسبت به سال قبل است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شیرازی گفت: در بورس اصطلاحی به‌نام «پنیک» وجود دارد که به معنای اضطراب و استرس ناشی از بحران است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» آمار‌ها نشان می‌دهد از مجموع مصرف بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در سه بخش نیروگاه‌ها، صنایع عمده و مشترکان خانگی، تجاری و صنایع جزء در هفته گذشته، بیش از ۲ میلیارد مترمکعب سهم نیروگاه‌ها بوده که در روز دوشنبه اوج گرفته و ا...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک مشاور کسب و کار درمورد نگرش سیستمی و تأثیر آن بر خارج شدن یک کسب و کار از بحران توضیحاتی داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است