علمی فناوری 08:25 - 03 فروردین 1404
سرمازدگی یا همان افت شدید دمای بدن، یکی از حوادثی است که ممکن است برای هر فردی رخ دهد و در این شرایط، بردن فرد به پناهگاه اهمیت بالایی دارد.

در مواجهه با سرمازدگی چه اقداماتی انجام دهیم؟

باشگاه خبرنگاران جوان - افت دمای بدن (هایپوترمی)، به دنبال مواجهه با سرمای شدید رخ می‌دهد. در صورت خیس بودن لباس‌های مصدوم و وزش باد سرد، این وضعیت می‌تواند وخیم‌تر شود. زمانی که افت دما شدید باشد، به دلیل سرد شدن اندام‌های داخلی، سطح هوشیاری مصدوم کاهش می‌یابد و اگر مراقبت‌های پزشکی فوری در دسترس نباشد، ممکن است موجب مرگ مصدوم شود.

افراد مسن یا خردسالانی که در مکان‌های سرد لباس کافی به تن نمی‌کنند، بیشتر در معرض افت دمای بدن قرار دارند، خصوصا اگر دچار سوء تغذیه هم باشند.

علائم و نشانه‌های سرمازدگی شامل لرز در مراحل اولیه افت دمای بدن، کبودی لب‌ها و انگشتان، بی‌حسی، سفت شدن و رنگ پریدگی پوست، بی‌حوصلگی، گیجی، احساس خستگی و سردرگمی، هماهنگی ضعیف بین اعضای بدن، تنفس آهسته، کند شدن (و اغلب نامنظم شدن) ضربان قلب، غش و از دست دادن هوشیاری در مراحل آخر است.

در صورت مواجهه با مصدومی که دچار سرمازدگی شده است؛ در مرحله اول فورا فرد را به پناهگاه ببرید. اگر توانستید سرپناه محکمی در نزدیکی خود پیدا کنید، مصدوم را به آنجا ببرید؛ در غیر این صورت خودتان یک سرپناه برای حفاظت در برابر باد و باران درست کنید. اگر پناهگاه شرایط مناسبی دارد، کمک کنید تا مصدوم لباس‌های خیس و سرد را از تنش بیرون بیاورد و لباس‌های خشک بپوشد.

اگر نتوانستید سرپناهی پیدا کنید، بدون در آوردن لباس‌های خیس، پتو یا لباس گرمی را به دور مصدوم بپیچید. همچنین هرگز لباس‌های خیس و سرد را در فضای باز از تن مصدوم خارج نکنید، زیرا این کار می‌تواند باعث افت بیشتر دمای بدن او شود.

در مرحله دوم مصدوم را گرم کنید برای این کار می‌توانید از کیسه خواب، پتو، لباس خشک یا پتوی نجات استفاده کنید. همچنین زیر مصدوم وسیله‌ای پهن کنید که گرما هدر نرود.

در سومین اقدام به مصدوم نوشیدنی گرم بدهید، اما مراقب باشید داغ نباشد، زیرا باعث می‌شود جریان خون به سمت معده منحرف شده و خون از نقاط سرد بدن دورتر شود. همچنین از گرم کردن مصدوم با کیسه آب گرم، شعله مستقیم و ... خودداری کنید.

در مرحله آخر هم حتما به نیرو‌های امدادی با شماره‌های ۱۱۲ و ۱۱۵ تماس بگیرید و تا لحظه رسیدن آنها به محل، در کنار مصدوم بمانید.

منبع: ایسنا


12169812
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سنجش، پذیرش و ارزیابی سه کار جداگانه است که باید مجزا انجام شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیته بهداشت، سلامت و محیط زیست استان تهران، از انجام ۵۲ هزار و ۱۸۳ ماموریت نیرو‌های اورژانس در طرح سلامت نوروزی پایتخت خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی ایران از کلنگ‌زنی فاز دوم پایگاه فضایی چابهار خبر داد که این فاز مربوط به پرتابگر‌های سوخت مایع نیمه سنگین است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بر محدود کردن مصرف غذاهای چرب و سنگین در هنگام سفر تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان دریافتند استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در مرحله نوزادی می‌تواند مانع رشد سلول‌های تولیدکننده انسولین در پانکراس شود و خطر ابتلا به دیابت را در سنین بالاتر افزایش دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تاثیر قطعی معدل در کنکور یکی از مهمترین موضوعات آموزشی سال گذشته بود که پس از کش و قوس‌های فراوان در شورای عالی انقلاب فرهنگی اصلاح و تغییرات کنکور اواخر اسفند توسط رئیس جمهور ابلاغ شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس اداره کنترل دخانیات وزارت بهداشت، سالیانه ۵۰ هزار نفر در ایران به دلیل استعمال دخانیات فوت می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: لغو تاثیر قطعی معدل پایه یازدهم مصوب نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرحله دوم ثبت‌نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ از روز شنبه ۱۶ فروردین از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو، الزام پشت کنکوری‌ها به ارائه سوابق تحصیلی پایه یازدهم لغو شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است