علمی فناوری 13:01 - 16 اردیبهشت 1404
وزیر ارتباطات گفت: رگولاتوری بخشی، نه تنها مشکلات را حل نمی‌کند، بلکه پیکر نحیف‌شده اقتصاد دیجیتال را از این هم نحیف‌تر می‌کند.

رگولاتوری بخشی، اقتصاد دیجیتال را نحیف‌تر می‌کند

باشگاه خبرنگاران جوان -  سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات در جمع فعالان حوزه رمزارز و بلاکچین با تأکید بر اینکه «تحول و نوآوری جایی بیرون از دولت اتفاق می‌افتد»، گفت: اگر به‌دنبال نوآوری هستیم، باید بپذیریم که این نوآوری در بخش خصوصی اتفاق می‌افتد، نه در ساختار‌های سنتی دولتی. وظیفه ما این است که راه را باز کنیم، نه اینکه با مقررات متناقض، آن را ببندیم.

وی این اظهارات را در پاسخ به انتقادات فعالان این حوزه بیان کرد که از سردرگمی میان مصوبات متعدد و متعارض، فقدان چشم‌انداز پایدار و ترس از جرم‌انگاری ناگهانی فعالیت‌هایشان سخن گفتند.

تعارض منافع و عدم شناخت فناوری، دو بحران پنهان حکمرانی

وزیر ارتباطات، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موانع اصلی سیاست‌گذاری در حوزه فناوری‌های نو، گفت: یکی از چالش‌های اصلی ما، عدم شناخت دقیق نسبت به فناوری‌های نوین است. این مسأله فقط فنی نیست، بلکه فرهنگی، اداری و حتی نهادی است.

وی همچنین از «تعارض منافع» به‌عنوان یک عامل مزمن در تعارضات سیاستی یاد کرد و افزود: این تعارض منافع در بسیاری از ساحت‌های فناوری دیده می‌شود. ما باید جرأت کنیم و وارد گفت‌وگوی بین‌نهادی و فرابخشی شویم تا این گره‌ها باز شود.

رگولاتوری بخشی، بلای جان اقتصاد دیجیتال

هاشمی با انتقاد از فقدان یک نهاد تنظیم‌گر ملی و جامع در حوزه رمزارزها، به رگولاتور‌های متعدد، اما ناکارآمد اشاره کرد و اظهار داشت: رگولاتوری بخشی، نه تنها مشکلات را حل نمی‌کند، بلکه پیکر نحیف‌شده اقتصاد دیجیتال را از این هم نحیف‌تر می‌کند. ما به‌طور جدی در حال پیگیری تشکیل یک نهاد فرابخشی هستیم که مسئولیت هماهنگی و تنظیم‌گری این حوزه را به‌عهده گیرد.

وی با یادآوری تجربه‌های جهانی و اشاره به نهاد‌های فرامالی در کشور‌های پیش رو، بر ضرورت فاصله گرفتن از تمرکز صرف بر تنظیم‌گری مالی تأکید و از ایجاد کارگروه اقتصاد دیجیتال با نگاه فنی و سیستمی به‌عنوان یکی از اقدامات امیدبخش یاد کرد.

وزیر ارتباطات با اشاره به گزارش‌هایی درباره شکل‌گیری بازار‌های زیرزمینی رمزارز‌ها گفت: این موضوع برای ما به‌شدت نگران‌کننده است. وقتی سیاست‌گذاری شفاف نباشد، مردم به سمت بازار‌های غیررسمی می‌روند و این، ریسک را هم برای مردم بالا می‌برد، هم برای حاکمیت.

هاشمی تاکید کرد که در جلسات هیات دولت، «به‌صورت منطقی و مستند» از توسعه شفاف و ضابطه‌مند زیست‌بوم رمز ارز دفاع خواهد کرد.

در این نشست، احسان چیت‌ساز، معاون سیاست‌گذاری و توسعه اقتصاد دیجیتال، نیز با ارائه تحلیلی از کاستی‌های گذشته گفت: در سال‌های اخیر، ما با رویکرد‌های دفعی و انفعالی، فرصت‌های مهمی را از دست دادیم. حالا زمان آن رسیده که به‌جای مقاومت در برابر نوآوری، در کنار آن حرکت کنیم.

وی با استقبال از پیشنهادات فعالان حوزه، خواستار نهادینه‌سازی سازوکار‌های هم‌آفرینی سیاست‌گذاری میان دولت و بخش خصوصی شد.

در پایان این نشست، وزیر ارتباطات با تأکید بر تداوم گفت‌وگوی دولت با فعالان حوزه رمزارز، گفت: ما در دولت حامی عقلانی توسعه این زیست‌بوم هستیم، مشروط به اینکه شفافیت، امنیت مردم و توسعه زیرساخت‌های ملی به‌صورت همزمان دیده شوند.

رهامی معاون حقوق شهروندی معاونت حقوقی ریاست جمهوری، نیز ضمن بیان سوابق حقوقی و تقنینی موضوع تاکید کرد: به نظر می‌رسد بر اساس اساسنامه بانک مرکزی، این نهاد متولی رمز پول است و تنظیم گری رمز ارز به یک نهاد فرابخشی تنظیم گر نیاز دارد. اگرچه این نشست گام مهمی در هم‌صدایی دولت و فعالان حوزه رمزارز بود، اما بازسازی اعتماد میان این دو ضلع، نیازمند تغییرات نهادی، شفاف‌سازی حقوقی و تنظیم‌گری مشارکتی است. آنچه امروز شنیده شد، نشانه‌ای از یک چرخش پارادایمی در دولت نسبت به فناوری‌های نو است؛ اما راهی که باید پیموده شود، همچنان پیچیده و طولانی است.

حاضران در نشست نیز با صراحت از مشکلات خود گفتند. برخورد‌های سلیقه‌ای، نبود مرجع پاسخ‌گو، ابلاغ مصوبات متعارض از سوی برخی نهادها، سخت‌گیری‌های مالیاتی و بلاتکلیفی کیف‌پول‌ها از جمله موضوعاتی بود که مطرح شد.

منبع: وزارت ارتباطات

 


12186776
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر بهداشت گفت: متأسفانه ۵۶ درصد زایمان‌ها در کشور به صورت سزارین انجام می‌شود. در برخی استان‌ها نیز این عدد از ۷۰ درصد عبور کرده که بسیار بالاست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر بهداشت گفت: متأسفانه ۵۶ درصد زایمان‌ها در کشور به صورت سزارین انجام می‌شود. در برخی استان‌ها نیز این عدد از ۷۰ درصد عبور کرده که بسیار بالاست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» باتوجه به تغییر نرخ ارز دولتی تامین اقلام اساسی سازمان انتقال خون ایران با چالش اساسی مواجه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هیچ جراحی قلب باز، بدون توانبخشی معنایی ندارد و هیچ بخش مراقبت ویژه‌ای بدون خدمات توانبخشی کامل نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: ثبت‌سفارش کتاب‌های درسی پایه‌های ورودی از اول تیر انجام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نرخ مرگ و میر مادران در ایران از ۴۳ مرگ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده در سال ۲۰۰۰ به ۱۶ مرگ در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس صندوق رفاه دانشجویان اعلام کرد که با پایان مهلت بیمه حوادث دانشجویی برای بیمه و لپ تاپ در ۱۵ اردیبهشت ماه، ۱۲ هزار نفر نام‌نویسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اجلاسیه بین‌المللی «مجاهدان در غربت» ۱۸ اردیبهشت ماه با حضور جمعی از مسئولان کشوری در دامغان برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرصت رفع نقص مدارک پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی تا ساعت ۲۴ امروز ۱۶ اردیبهشت تمدید شد، داوطلبان تا ساعت ۲۴ فردا ۱۷ اردیبهشت می‌توانند کارت آزمون را دریافت کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اداره کل نظارت بر وکلا، کارشناسان رسمی و خدمات حرفه‌ای قوه قضاییه درخصوص اعلام نتایج آزمون کتبی جذب مترجم رسمی قوه قضاییه سال ۱۴۰۳ اطلاعیه‌ای صادر کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است