اقتصادی 00:02 - 15 فروردین 1403
بنابر آمار اعلامی، نرخ رشد نقدینگی در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد رسیده است که این امر بر شاخص‌های کلان اقتصادی موثر خواهد بود.

کاهش نرخ رشد نقدینگی چه اهمیتی دارد؟

ابتدای سال گذشته بود که بانک مرکزی هدف گذاری خود برای رشد نقدینگی را عدد ۲۵ درصد اعلام کرد حالا روز گذشته اعلام شد نرخ رشد نقدینگی پس از ۵ سال به سطح کمتر از ۲۵ درصد رسیده است.

رشد نقدینگی که بانک مرکزی با اشاره به روند نزولی آن اعلام کرد: مروی بر تحولات نقدینگی طی سال­‌های اخیر نشان می­‌دهد که این متغیر طی یک روند نزولی از ۴۰.۶ درصد در پایان سال ۱۳۹۹ و ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ کاهش یافته و با تداوم این روند نزولی به ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است که این امر بیانگر توفیق کامل بانک مرکزی در کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها و دستیابی به اهداف کنترل مقداری کل‌های پولی و مدیریت رشد نقدینگی حتی کمتر از میزان هدف‌گذاری تعیین شده ۲۵ درصدی برای پایان سال ۱۴۰۲ است.

تحقق هدف‌گذاری رشد نقدینگی

در ادامه هم شیرجیان معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی نرخ رشد نقدینگی در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد رسید که اگر این عدد را با مقاطع مشابه سال‌های گذشته مقایسه کنیم آخرین بار در سال ۹۷ بود که نرخ رشد نقدینگی کمتر از ۲۵ درصد بود و بعد از گذشت ۵ سال توانستیم نرخ رشد نقدینگی را به سطوح کمتر از ۲۵ درصد برسانیم.

این مقام مسئول اظهار کرد: در سال گذشته هدف گذاری ۲۵ درصد در نظر گرفته شده بود که این عدد فعلی نسبت به هدف گذاری خود معادل ۰.۷ درصد بهتر شده است. نسبت به بیست سال منتهی به ۱۴۰۲ نرخ رشد نقدینگی کشور معادل ۲۸.۵ درصد بوده که این عدد فعلی نسبت به سطوح بلند مدت هم بهتر است.

کاهش رشد نقدینگی و رسیدن به اهداف تعیین شده که وحید شقاقی کارشناس اقتصادی در خصوص آن در  گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: عملا رشد نقدینگی مشابه میزان غذا خوردن انسان است زمانی که سیستم بدنی و گوارش انسان سالم باشد اگر غذای متعادلی را مصرف کند سیستم بدن می‌تواند این غذا را هضم و تبدیل به انرژی کند مشابه آن در اقتصاد هم به همین شکل است یعنی اگر ساختار‌های اقتصادی سالم باشد و بخش واقعی اقتصاد خوب کار کند نقدینگی که درون اقتصاد پمپاژ می‌شود به سمت بخش واقعی اقتصاد هدایت و به انرژی یعنی رشد اقتصادی تبدیل می‌شود.

این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار کرد: البته که در تمام اقتصاد‌های سالم هم اگر رشد نقدینگی بیش از حد باشد مصداق پرخوری انسان است حتی اگر انسان سالم هم بیش از حد پرخوری کند معده توان هضم ندارند در اقتصاد هم درست به این شکل است اگر رشد نقدینگی بیش از اندازه باشد به دلیل عدم توانایی در هدایت به بخش واقعی رشد نقدینگی تبدیل به تورم می‌شود. حالا بانک مرکزی تلاش به مهار رشد نقدینگی کرده است‌.

شقاقی می‌گوید: در کشور ما بخش واقعی اقتصاد به خوبی کار نمی‌کند از سوی دیگر هم پمپاژ نقدینگی بیش از حد است که حاصل این اتفاق سبب تورم می‌شود، اما حالا آمار‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که رشد نقدینگی به هدف تعیین شده رسیده است.

کنترل تورم با کاهش رشد نقدینگی

پیش از این هم مهدی میرزایی کارشناس اقتصادی در این راستا به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: زمانی که نقدینگی خلق می‌شود اگر به سمت تولید سوق داده نشود به سوی بازار‌های غیرمولد حرکت می‌کند که می‌تواند تورم شدیدی را ایجاد کند اصلا بر همین اساس است که کاهش رشد نقدینگی در بلندمدت یکی از مولفه‌های اثر گذار بر مهار تورم به شمار می‌رود که از این رو کاهش نقدینگی که  رخ داده می‌تواند آثار زیادی از جمله کنترل تورم داشته باشد به شرطی که سایر عوامل موثر در تورم هم به نحو مناسب مدیریت شود.

اما برنامه بانک مرکزی برای امسال چیست؟ در راستای این مورد معاون اقتصادی بانک مرکزی شیرجیان اظهار کرد: برای امسال هم در کنار کنترل نقدینگی به موضوع مدیریت نقدینگی و هدایت آن به سمت بخش‌های مولد اقتصادی توجه جدی داریم.


12044047
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان برنامه بودجه گفت: رقم ارز ترجیحی را در قالب سبد کالا یا نقدی به خود مردم می‌دهیم و ماهانه به هر نفر حداقل ۷۰۰ هزار تومان تعلق می‌گیرد و از دی ماه آمادگی داریم این رقم را به مردم بدهیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پروژه بهسازی ترانزیت ترمینال ۴ فرودگاه بین‌المللی مهرآباد با هدف ارتقای کیفیت خدمات آغاز شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: موج بارشی جدید از بعد از ظهر پنجشنبه و طی روز جمعه در شمال غرب، غرب کشور فعال خواهد بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» فرزانه صادق با تاکید بر اینکه بازآفرینی شهری باید با نگاه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دنبال شود، به معاونان خود ماموریت داد، ساماندهی محدوده‌های در خطر را با جدیت دنبال کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به هشدار کاهش محسوس دما و یخبندان، کشاورزان هشدار‌های هواشناسی را جدی بگیرند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شرکت ملی گاز گفت: میزان مصرف گاز با توجه به ورود سامانه بارشی جدید به کشور به ۶۵۰ میلیون متر مکعب رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط بازار نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» جلسه هماهنگی تیم اقتصادی دولت درخصوص سیاست‌های ارزی، تجاری و معیشتی مردم در بانک مرکزی برگزار شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق گفت: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور تا بهمن‌ماه به ۵۰۰۰ مگاوات و در سال آینده به ۱۱ هزار مگاوات افزایش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:طبق گزارش‌های رسمی، فقط معافیت‌های مالیاتی قابل حذف ، بیش از ۸۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. رقمی که می‌توان با نصف آن هم افزایش حقوق را رقم زد

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است