علمی فناوری 16:51 - 18 اردیبهشت 1400
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافته‌اند که برخی از گونه‌های باکتری روده می‌توانند عامل بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون باشند.

باکتری‌هایی که می‌توانند عامل بروز آلزایمر و پارکینسون باشند

به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس‌نیوز، پژوهش جدیدی که در "دانشگاه فلوریدا"(University of Florida) انجام شده است، ارتباط میان گونه‌های ویژه‌ای از باکتری روده را با بروز بیماری‌های عصبی نشان می‌دهد.

بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون و "اسکلروز جانبی آمیوتروفیک"(ALS)، میلیون‌ها بزرگسال را تحت تاثیر قرار می‌دهند اما دانشمندان هنوز نمی‌دانند که چه عواملی باعث بروز این بیماری‌ها می‌شوند و مانع بزرگی برای ارائه درمان یا اقدامات پیشگیرانه به شمار می‌روند.

پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند که افراد مبتلا به این بیماری‌ها، تغییراتی را در ترکیب باکتریایی دستگاه گوارش خود نشان می‌دهند. در هر حال، با توجه به تنوع گسترده میکروب‌ها در بدن انسان، شناسایی باکتری‌هایی که ممکن است با بیماری‌های عصبی در ارتباط باشند، مانند یافتن سوزن در انبار کاه است. پژوهشگران دانشگاه فلوریدا برای یافتن این سوزن، به مکانی غیرمنتظره مراجعه کردند. آنها دستگاه گوارش یک کرم کوچک و نیمه شفاف موسوم به "کرم الگانس"(Caenorhabditis elegans) را مورد بررسی قرار دادند.

این پژوهش جدید برای نخستین بار، ارتباط میان گونه‌های خاصی از باکتری‌ها و نشانه‌های فیزیکی بیماری‌های عصبی را نشان می‌دهد.

"دانیل چز"(Daniel Czyz)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بررسی‌ میکروبیوم، روش جدیدی برای ارزیابی علت بیماری‌های عصبی است. ما در این پژوهش توانستیم نشان دهیم که گونه‌های ویژه‌ای از باکتری، در ایجاد این شرایط نقش دارند.

وی افزود: همچنین ما نشان دادیم که برخی دیگر از باکتری‌ها، ترکیباتی تولید می‌کنند که به مقابله با باکتری‌های بد می‌پردازند. پژوهش‌های اخیر نشان داده‌اند که افراد مبتلا به پارکینسون و آلزایمر، تعداد کمی از این باکتری‌های خوب را در بدن خود دارند؛ بنابراین شاید یافته‌های ما بتوانند این ارتباط را توضیح دهند و زمینه‌ای برای پژوهش‌های آینده فراهم کنند.

همه بیماری‌های عصبی را می‌توان با بررسی مشکلات مربوط به کنترل پروتئین‌ها در بدن ردیابی کرد. تجمع پروتئین‌ها در بافت‌های بدن، به تداخل در عملکرد سلول منجر می‌شود و اختلالات عصبی را به همراه دارد.

چز و همکارانش می‌خواستند بدانند که آیا ورود باکتری‌های ویژه به کرم‌های الگانس، با تجمع پروتئین در بافت‌های بدن آنها همراه است.

چز گفت: ما دیدیم کرم‌هایی که گونه‌های ویژه‌ای از باکتری به بدن آنها وارد می‌شوند، تجمع پروتئینی بیشتری دارند که برای بافت‌ها سمی هستند اما کرم‌هایی که باکتری‌های کنترل شده به بدن آنها وارد شده‌اند، چنین سرنوشتی ندارند.

وی افزود: این اتفاق نه تنها در بافت‌های روده که باکتری در آنها وجود دارد، بلکه در کل بدن کرم‌ها از جمله عضلات، اعصاب و حتی اندام‌های تولید مثل آنها رخ می‌دهد.

چز ادامه داد: تقریبا همه باکتری‌هایی که ما در ارتباط با جمع شدن نادرست پروتئین یافتیم، با عفونت‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ نیز مرتبط هستند. با وجود این، باید سال‌ها پژوهش‌ انجام شود تا بفهمیم که چه ارتباطی میان مقاومت آنتی‌بیوتیکی و بیماری‌های عصبی وجود دارد.

این پژوهش، در مجله "PLOS Pathogens" به چاپ رسید.

انتهای پیام


11057490
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: سنگ مرداب با نام‌هایی مانند مردار سنگ، پودر سنگ نقره و سنگ مرده، فاقد هرگونه مجوز قانونی است و استفاده از آن می‌تواند عوارض جدی برای سلامت ایجاد کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: دوره کشوری توانمندسازی نیروی انسانی در آموزش ابتدایی به صورت حضوری و مجازی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیم المپیاد ریاضی ایران از میان ۳۲ کشور موفق به کسب رتبه دوم در کمپ علمی آموزشی چین شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است