علمی فناوری 16:51 - 18 اردیبهشت 1400
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافته‌اند که برخی از گونه‌های باکتری روده می‌توانند عامل بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون باشند.

باکتری‌هایی که می‌توانند عامل بروز آلزایمر و پارکینسون باشند

به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس‌نیوز، پژوهش جدیدی که در "دانشگاه فلوریدا"(University of Florida) انجام شده است، ارتباط میان گونه‌های ویژه‌ای از باکتری روده را با بروز بیماری‌های عصبی نشان می‌دهد.

بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون و "اسکلروز جانبی آمیوتروفیک"(ALS)، میلیون‌ها بزرگسال را تحت تاثیر قرار می‌دهند اما دانشمندان هنوز نمی‌دانند که چه عواملی باعث بروز این بیماری‌ها می‌شوند و مانع بزرگی برای ارائه درمان یا اقدامات پیشگیرانه به شمار می‌روند.

پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند که افراد مبتلا به این بیماری‌ها، تغییراتی را در ترکیب باکتریایی دستگاه گوارش خود نشان می‌دهند. در هر حال، با توجه به تنوع گسترده میکروب‌ها در بدن انسان، شناسایی باکتری‌هایی که ممکن است با بیماری‌های عصبی در ارتباط باشند، مانند یافتن سوزن در انبار کاه است. پژوهشگران دانشگاه فلوریدا برای یافتن این سوزن، به مکانی غیرمنتظره مراجعه کردند. آنها دستگاه گوارش یک کرم کوچک و نیمه شفاف موسوم به "کرم الگانس"(Caenorhabditis elegans) را مورد بررسی قرار دادند.

این پژوهش جدید برای نخستین بار، ارتباط میان گونه‌های خاصی از باکتری‌ها و نشانه‌های فیزیکی بیماری‌های عصبی را نشان می‌دهد.

"دانیل چز"(Daniel Czyz)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بررسی‌ میکروبیوم، روش جدیدی برای ارزیابی علت بیماری‌های عصبی است. ما در این پژوهش توانستیم نشان دهیم که گونه‌های ویژه‌ای از باکتری، در ایجاد این شرایط نقش دارند.

وی افزود: همچنین ما نشان دادیم که برخی دیگر از باکتری‌ها، ترکیباتی تولید می‌کنند که به مقابله با باکتری‌های بد می‌پردازند. پژوهش‌های اخیر نشان داده‌اند که افراد مبتلا به پارکینسون و آلزایمر، تعداد کمی از این باکتری‌های خوب را در بدن خود دارند؛ بنابراین شاید یافته‌های ما بتوانند این ارتباط را توضیح دهند و زمینه‌ای برای پژوهش‌های آینده فراهم کنند.

همه بیماری‌های عصبی را می‌توان با بررسی مشکلات مربوط به کنترل پروتئین‌ها در بدن ردیابی کرد. تجمع پروتئین‌ها در بافت‌های بدن، به تداخل در عملکرد سلول منجر می‌شود و اختلالات عصبی را به همراه دارد.

چز و همکارانش می‌خواستند بدانند که آیا ورود باکتری‌های ویژه به کرم‌های الگانس، با تجمع پروتئین در بافت‌های بدن آنها همراه است.

چز گفت: ما دیدیم کرم‌هایی که گونه‌های ویژه‌ای از باکتری به بدن آنها وارد می‌شوند، تجمع پروتئینی بیشتری دارند که برای بافت‌ها سمی هستند اما کرم‌هایی که باکتری‌های کنترل شده به بدن آنها وارد شده‌اند، چنین سرنوشتی ندارند.

وی افزود: این اتفاق نه تنها در بافت‌های روده که باکتری در آنها وجود دارد، بلکه در کل بدن کرم‌ها از جمله عضلات، اعصاب و حتی اندام‌های تولید مثل آنها رخ می‌دهد.

چز ادامه داد: تقریبا همه باکتری‌هایی که ما در ارتباط با جمع شدن نادرست پروتئین یافتیم، با عفونت‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ نیز مرتبط هستند. با وجود این، باید سال‌ها پژوهش‌ انجام شود تا بفهمیم که چه ارتباطی میان مقاومت آنتی‌بیوتیکی و بیماری‌های عصبی وجود دارد.

این پژوهش، در مجله "PLOS Pathogens" به چاپ رسید.

انتهای پیام


11057490
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از عادات غذایی رایج می‌توانند اثربخشی مکمل‌های آهن را تضعیف کرده و حتی علائم کمبود آهن را بدتر می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هوش مصنوعی یک شرکت روسی توانسته در سال جاری به یافتن ۱۲۰ کودک گمشده و ردیابی نزدیک به ۳۰۰۰ مجرم بالقوه کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص چینی توانایی ایالات متحده برای راه‌اندازی یک راکتور هسته‌ای در ماه را زیر سوال می‌برد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به دست آوردن فشار خون دقیق نیاز به رعایت چندین مرحله اساسی قبل و حین اندازه‌گیری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کدو حلوایی می‌تواند در جوانسازی صورت نقشی مهم ایفا کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موسسه تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه در مورد احتمال تأثیر طوفان‌های ژئومغناطیسی بر زمین در روز‌های آینده هشدار داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه ای تازه نشان داده است مشکلات مالی و ناامنی غذایی از جمله قوی‌ترین عوامل مرتبط با تسریع پیری قلب و افزایش میزان مرگ و میر در جهان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز توسعه آموزش مجازی، فناوری و امنیت اطلاعات از برخط شدن صدور معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزان پسر مشمول (دانش‌آموزان ۱۸ سال تمام) خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران با تأکید بر رویکرد حمایتی این سازمان، تحقق عدالت همگانی در سلامت را از مهم‌ترین اهداف بیمه سلامت عنوان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه پیوند سنجش و پذیرش، آموزش و پرورش را به گروگان گرفته است، گفت: در این شرایط انتظار داریم که مأموریت اصلی خودش را هم محقق کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است