ورزشی 11:47 - 28 اسفند 1403
بازی رایج تخته نرد در قالب رشته بک‌گمون که پیش از این مجوز فعالیت گرفته بود به سرعت همه‌گیر می‌شود.

بازی فکری پرطرفدار در انتظار رسیدن به سکو‌های جهانی 

باشگاه خبرنگاران جوان - پس از سال‌ها فعالیت غیررسمی، رشته بک‌گَمون در ایران رسمیت یافت و با سرعتی چشمگیر در حال گسترش است. این ورزش فکری اکنون نه‌تنها در سطح ملی ساختارمند شده، بلکه چشم‌اندازی بین‌المللی را نیز دنبال می‌کند.

صادقی، رئیس انجمن بک‌گَمون در این خصوص گفت: این رشته که شباهت‌هایی به تخته‌نرد سنتی دارد، از نظر قوانین تفاوت‌های اساسی با آن داشته و دارای چارچوبی بین‌المللی است. پس از یک دهه فعالیت غیررسمی، بک‌گَمون از سال ۱۴۰۲ با پیگیری‌های مستمر در وزارت ورزش و جوانان به ثبت رسید و فعالیت رسمی خود را ابتدا در فدراسیون ورزش‌های روستایی و عشایری آغاز کرد و سپس به فدراسیون انجمن‌های ورزشی منتقل شد.

با توجه به نوپا بودن این ورزش، تدوین و اجرای آیین‌نامه‌های ضروری از جمله آیین‌نامه تأسیس باشگاه‌ها در اولویت قرار گرفت. در حال حاضر، ۲۲ استان به‌طور رسمی در این رشته فعال هستند و در تمامی آنها مسابقات هفتگی و قهرمانی استانی برگزار می‌شود. تاکنون حدود ۲۰۰۰ ورزشکار سازمان‌یافته در سامانه پزشکی ورزشی ثبت شده‌اند که نشان‌دهنده رشد سریع و استقبال گسترده از این رشته است.

یکی از اقدامات کلیدی برای توسعه این ورزش، برگزاری نخستین دوره آموزشی مربیان با حضور ۲۴ مدرس برتر و منتخب این رشته بود. همچنین، در استان‌های خراسان رضوی، البرز، زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و خوزستان، خانه‌های بک‌گَمون تأسیس شده‌اند تا فضای استانداردی برای تمرین و رقابت ورزشکاران فراهم شود.

در همین راستا، مذاکراتی با سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف برای عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری انجام شده است. علاوه بر این، برنامه‌ریزی برای برگزاری مسابقات قهرمانی کشور در دستور کار قرار دارد و با تکمیل روند تأسیس باشگاه‌ها، اولین دوره لیگ رسمی بک‌گَمون نیز برگزار خواهد شد.

حمایت‌های مسئولان ورزشی نقش بسزایی در رشد این رشته داشته است. در این میان، دکتر ناطق نوری، ریاست محترم فدراسیون انجمن‌های ورزشی از جمله حامیان برجسته این ورزش فکری بوده‌اند که در اجرای برنامه‌ها و توسعه این رشته، نقشی کلیدی ایفا کرده‌اند.


12168347
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار ورزشی

ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» هستی صدیقی وزنه بردار تیم ملی دختران در آخرین ساعات مسابقات روز سه شنبه بازی‌های آسیایی بحرین، با مهار وزنه ۱۰۵ کیلوگرم صاحب مدال برنز دوضرب دسته ۶۳ کیلوگرم شد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» الهلال در دیدار برابر الاخدود در جام حذفی عربستان با یک گل به پیروزی رسید و راهی دور بعد شد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» فرهود قربانی در نیمه‌نهایی بوکس بازی‌های آسیایی جوانان در بحرین برابر حریف خود شکست خورد و از رسیدن به فینال بازماند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» در چهار وزن نخست مسابقات کشتی آزاد در سومین دوره بازی‌های آسیایی جوانان کشتی‌گیران ایران موفق به کسب مدال دو طلا، یک نقره و یک برنز شدند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم هندبال زیر ۱۷ سال پسران ایران به نخستین پیروزی خود در مسابقات قهرمانی جهان دست یافت.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» کشتی‌گیر وزن ۶۰ کیلوگرم در مرحله رده‌بندی مقابل حریف تاجیکستانی پیروز و به مدال برنز رسید.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» باشگاه یوونتوس در حالی با سرمربی سابق تیم ملی ایتالیا برای هدایت این تیم وارد مذاکره شده که آنها باید در مجموع ۳۰ میلیون یورو به دو سرمربی که امسال اخراج کرده‌اند، به عنوان غرامت پرداخت کنند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم فوتسال پسران ایران با برتری پرگل مقابل ازبکستان به فینال بازی‌های آسیایی جوانان در بحرین صعود کرد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» دختران ملی‌پوش کشورمان در رقابت‌های بحرین خوش درخشیدند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» باشگاه استقلال و فدراسیون فوتبال با رای کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا محروم شدند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است