دکتر عباس رضاییزاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، آتش زدن پس چر مزارع را از نظر علمی اشتباه دانست و گفت: آتش زدن راحت ترین راهی است که برای حذف کاه و کلش موجود در مزارع مورد استفاده زارعان قرار می گیرد، در حالیکه این کار از نظر علمی اشتباه است و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه افزود: آتش زدن بقایای گیاهی باقیمانده در مزرعه نه تنها هیچ سودی برای زمین ندارد، بلکه حتی می تواند نقش مهمی در کاهش مواد آلی موجود در خاک داشته باشد.
رضاییزاد آتش زدن بقایای گیاهی اراضی زراعی را در از بین بردن میکروارگانیسم های مفید خاک اثر گذار دانست و گفت: آتش زدن پس چر مزارع به این میکروارگانیسم ها آسیب جدی وارد می کند.
وی برگرداندن بقایای گیاهی مزرعه به خاک را در افزایش سطح ماده آلی خاک و افزایش میزان حاصلخیزی آن مهم ارزیابی کرد.
به گفته رضاییزاد آتش زدن پس چر مزارع باعث آلوده کردن هوا به لحاظ ورود دود و گرد و غبار ناشی از آتش سوزی می شود و از این حیث نیز پرداختن به آن به جهت ایجاد مشکلات زیست محیطی توصیه نمی شود.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه در ادامه آتش زدن پس چر مزارع را در بروز آتش سوزی های بزرگ نیز بی اثر ندانست و گفت: گاهی ممکن است دامنه آتش ناشی از آتش زدن بقایای گیاهی یک مزرعه به سطح منابع طبیعی کشیده شود و آتش سوزیهای بزرگی را در پی داشته باشد.
رضاییزاد در اختیار نداشتن ادوات لازم برای شخم اراضی زراعی را مهمترین دلیل سوق یافتن زارعان به سمت آتش زدن پس چر مزارع خود دانست و گفت: زارعان برای کشت محصول جدید ناچار به شخم زدن و برگرداندن کاه و کلش موجود در مزرعه به خاک هستند و چون ادوات لازم برای این کار را ندارند، به آتش زدن پس چر مزارع خود اقدام می کنند.
وی در ادامه جلوگیری از آتش زدن پس چر مزارع را نیازمند فرهنگ سازی دانست و کفت: در این خصوص اتخاذ سیاست های تشویقی برای زارعان می تواند مفید باشد، هرچند میزان پرداختن زارعان به آتش زدن مزارعشان خیلی کمتر از قبل شده است.
انتهای پیام
6845695