علمی فناوری 09:15 - 08 اسفند 1399
نتایج یک کار پژوهشی نشان داد
نتایج یک پژوهش در آب‌میوه فروشی‌های جنوب شهر تهران نشان داد که ۷۹ درصد از آب‌میوه‌ها به باکتری‌های کلی فرم و غیر کلی‌فرم به صورت ترکیبی آلوده بودند.

آلودگی ۷۹ درصد از آب‌میوه‌های سنتی

به گزارش ایسنا، شناسایی و حضور برخی باکتری‌ها در یک محیط و یا ماده غذایی نشان‌ می‌دهد که یک آن محیط یا غذا به مدفوع آلوده شده است. باکتری‌هایی مثل «یرسینیا آنتروکلی تیکا»، «شیگلا» و «اشرشیا کلی» نمونه‌هایی از این باکتری‌ها هستند که می‌توانند باعث عفونت‌های معده‌ای روده‌ای شوند.

بررسی وجود این باکتری‌ها در نشان دادن آلودگی‌های ثانویه و عدم رعایت موازین بهداشتی به ویژه بهداشت فردی اهمیت زیادی دارد و می‌تواند در پیشگیری از وقوع عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذایی موثر باشد.

به همین دلیل پژوهشگران پاتولوژی، علوم آزمایشگاهی و میکروب‌شناسی، با انجام مطالعه‌ای آلودگی میکروبی آب‌میوه‌های سنتی عرضه‌شده در مناطق جنوب شهر تهران را بررسی کردند.

این مطالعه در نیمه دوم سال ۱۳۹۷ انجام گرفت و به صورت تصادفی ۲۵ آب‌میوه فروشی انتخاب و از هر مغازه چهار نوع آب میوه شامل آب انبه، آب هویج، آب سیب و آب کرفس، (جمعا ۱۰۰ نمونه) تهیه شد.

بر اساس استاندارد ملی ایران؛ در یک میلی‌لیتر آب‌میوه نباید هیچ‌یک از باکتری‌های پاتوژن وجود داشته باشد. همچنین اگر شمارش باکتری‌های کلی‌فرم «باکتری‌های شاخص کیفیت بهداشتی آب و غذا» از میزانی که تعیین شده است،‌ بالاتر باشد، نمونه غیرقابل مصرف خواهد بود.

در این پژوهش مشاهده شد که ۴۰ درصد از نمونه‌های آب‌میوه به یکی از باکتری‌های بیماری‌زا (اشرشیاکلی، شیگلا، سالمونلا و یرسینیا) که نباید در آب‌میوه حضور داشته‌ باشند، آلوده‌ بودند و قابل مصرف نبودند.

همچنین ۷۹ درصد از نمونه‌های آب‌میوه به باکتری‌های کلی فرم و غیر کلی‌فرم به صورت ترکیبی آلوده بودند.

در بررسی نوع آب‌میوه‌های آلوده مشاهده شد که باکتری اشرشیاکلی در هر چهار نوع آب‌میوه وجود داشت، باکتری شیگلا در آب هویج و کرفس و سیب، باکتری یرسینیا انتروکلی تیکا در آب کرفس و آب انبه و باکتری سالمونلا فقط در آب هویج مشاهده شد.

پژوهشگران این مطالعه با توجه به نتایج به‌دست‌آمده می‌گویند: دلیل حضور کلی‌فرم در این نمونه‌های آب‌میوه می‌تواند ناشی از وجود منابع مختلف مثل آب، خاک، مدفوع و ... باشد که تماس با هرکدام از این منابع می‌تواند باعث آلودگی محصولات شود. همچنین می‌توان عنوان کرد که در برخی موارد علت بار بالای میکروبی می‌تواند استفاده از مواد اولیه بی‌کیفیت یا کیفیت پایین، عدم شستشوی مناسب میوه‌ها، عدم انجام پوست‌گیری میوه‌ها در شرایط بهداشتی باشد.

این محققان عنوان می‌کنند: بخش دیگری از بار میکروبی ممکن است به علت آلودگی احتمالی یخ‌هایی باشد که برای خنک کردن استفاده می‌شوند. نگهداری نکردن از آب‌میوه‌ها در شرایط بهداشتی و آلودگی ظروف و وسایل عرضه آب‌میوه نیز می‌تواند از دلایل آلودگی این محصولات باشند.

در این مطالعه باکتری‌های یرسینیا انتروکلی تیکا (دو درصد)، سالمونلا (یک درصد)، اشرشیا کلی (۲۵ درصد) و باکتری شیگلا (۱۴ درصد) در آب‌میوه‌ها شناسایی شد.

در انجام این پژوهش؛ محمد مهدی سلطان دلال، حامد اصغرزاده، روناک بختیاری،‌ محمد کاظم شریفی یزدی، مهدیه پورمرادیان و فریبا نباتچیان؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران مشارکت داشتند.

نتایج به دست آمده از این مطالعه،‌ به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «تعیین میران فراوانی یرسینیا انتروکلی‌تیکا در آب‌میوه‌های سنتی آب‌میوه‌فروشی‌های جنوب شهر تهران» در مجله پیاورد سلامت دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شده است.

انتهای پیام


10967371
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان‌نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است