علمی فناوری 10:35 - 04 مهر 1395
باشگاه خبرنگاران وقتی ماهی ها به جای سلامت جانتان را می گیرند
از این پس اگر در رستوران هوس خوردن ماهی قزل آلا به سرتان زد حتماً قبل از سفارش غذا از سرآشپز یک سئوال بسیار ضروری را بپرسید تا در آینده دچار انواع بیماری های مرگبار نشوید.
به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ماهی قزل آلا یکی از محبوب ترین ماهی ها در دنیا است و اغلب افراد آن را به عنوان انتخاب یک غذای دریایی در رژیم غذایی هفتگی یا ماهانه خود قرار می دهند.
تحقیقات جدید نشان می دهد این ماهی خوش طعم می تواند حاوی مواد سمی بسیار خطرناکی باشد که در فرد بیماری هایی مانندسرطان، مسمومیت غذایی، اختلال در سیستم ایمنی بدن، بیش فعالی، بهره هوشی پایین، مشکلات غدد درون ریز و انواع آلرژی را ایجاد کند.
شیوه پرورش ماهی قزل آلا در اکثر کشورهای دنیا و نگهداری آنها در استخرهای پرورشی که با مواد صنعتی تغذیه می شوند و استفاده از انواع کودها و آنتی بیوتیک ها، دانه سویا، روغن کانولا، آرد ذرت و مواد غذایی از این دست، باعث ایجاد سم در بدن ماهی می شود که ورود به زنجیره غذایی انسان ابتلا به انواع بیماری ها را در پی دارد.
استفاده از نوعی ماده رنگی به نام آستاگزانتین در استخرهای پرورش ماهی قزل آلا باعث خاکستری شدن رنگ بدن ماهی مانند انواع وحشی خود می شود که در طبیعت و رودخانه ها زندگی می کنند، این ماده برای مصرف توسط انسان ها بسیار خطرناک است ولی در برخی کشورها از این ماده برای همرنگ شدن ماهی های پرورشی و فریب دادن مشتریان استفاده می شود.
در ماهی های قزل آلای پرورشی به ویژه در کشورهای غربی انواع مواد سمی، امگا سه بسیار ناچیز، آنتی بیوتیک به میزان بالا در لایه های گوشت بدن ماهی و طعمی غیر طبیعی وجود دارد که توصیه می شود افراد تاحدامکان ماهی های طبیعی و غیر پرورشی مصرف کنند و در صورت استفاده از نوع پرورشی از سلامت ماهی و نوع تغذیه آن اطمینان کسب کنند.
ماهی منبع بسیار مغذی برای دریافت اسیدهای چرب امگاسه است که می تواند از ابتلای افراد به بیماری هایی چون سرطان، دیابت و نیز مشکلات قلبی عروقی جلوگیری کند.
مواردی چون نوع بسته بندی، برش قطعات ماهی و نگهداری تا قبل از خرید نیز در بروز بیماری در افراد مصرف کننده موثر است که عدم رعایت دقیق نکات بهداشتی توسط ماهیگیران، به ویژه ابزارهای آلوده ماهی گیری، نگهداری در سردخانه با دمای کم، خرید و فروش ماهی های بیمار و عدم توجه به مکان صید ماهی می تواند فرد خریدار را با مشکلات سلامتی مواجه کند.
همه ساله در دنیا تعداد زیادی از افراد در اثر مسمومیت با ماهی و یا بیماری های مزمن ناشی از جیوه یا آلودگی های موجود در بدن ماهی جان خود را از دست می دهند.
منبع:FHFN
انتهای پیام/
8183378
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
مهمترین اخبار علمی فناوری
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد بهزودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک بهروزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوریها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو» ژاپن میگویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتریهای مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیطهای آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیتهای کامپیوترها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخنهای دست و پا را درگیر میکند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار میشوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروههای آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سهشنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاههای پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا میکند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجارهای ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ میدهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسانها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.