علمی فناوری 13:36 - 23 آذر 1397
پرتاب حیوانات به فضا از اواخر دهه ۱۹۴۰ آغاز گردید. در تاریخ فضانوردی حیوانات مختلفی برای انجام آزمایش به فضا پرتاب شدند. درباره میمون‌ها و سگ‌های فضانورد خبر و مطالب زیادی منتشر شده اما کمتر کسی اطلاع دارد که گربه‌ها هم به فضا سفر کرده‌اند.

فلیست؛ تنها گربه‌ای که طعم سفر به فضا را چشید+تصاویر

به گزارش ایسنا؛ فلیست اولین گربه‌ای بود که به فضا پرتاب شد. فلیست گربه‌ای سیاه و سفید بود که توسط یک فروشنده حیوان خانگی در خیابان‌های پاریس شکار و به همراه ۱۳ گربه دیگر توسط مرکز تحقیقات پزشکی هوایی فرانسه خریداری شد. این مرکز در سال ۱۹۶۳ تصمیم گرفت به انجام آزمایش‌هایی در زمینه تاثیرات فشار پرتاب موشکی و زندگی در شرایط بی‌وزنی دست بزند. آنها تصمیم گرفتند برنامه‌شان متفاوت از آمریکا و شوروی که روی سگ و میمون کار کرده بودند باشد و بالاخره گربه را انتخاب کردند. کار های تحقیقاتی و آموزش این گربه‌ها در مرکز تحقیقات پزشکی هوایی فرانسه انجام گرفت و بعد دوران تمرین و آموزش، دو گربه انتخاب و همراه با کارشناسان به مرکز پرتاب‌های موشکی فرانسه در الجزایر فرستاده شدند.

نخستین آنها به نام فلیست در ۱۸ اکتبر ۱۹۶۳ با یک موشک به اسم "ورونیک" که در حقیقت تغییر شکل یافته موشک وی-۲ آلمان بود به فضا پرتاب گردید. این ماموریت یک پرواز غیرمداری بود که ۱۳ دقیقه طول کشید و محموله آن تا ارتفاع ۱۵۷ کیلومتر بالا رفت و ۵ دقیقه بی‌وزنی را شامل شد. مخزن حامل فلیست پس از رسیدن به نقطه اوج، راه بازگشت را در پیش گرفت و به زمین فرود آمد. سه ماه بعد از سفر به فضا فیلیست را کشتند تا دانشمندان بتوانند مغز او را مورد بررسی قرار دهند.

دومین گربه در ۲۴ اکتبر یعنی یک هفته بعد با همین نوع موشک پرتاب شد اما این ماموریت با شکست مواجه و باعث مرگ حیوان گردید.

انتهای پیام


9999653
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است