فرهنگی‌هنری 09:15 - 02 خرداد 1394
«باب به معنای در و حوائج جمع حاجت است. باب الحوائج یعنی درهای حاجت؛ یعنی هر که حاجتی دارد، می‌تواند از این طریق حاجتش را بگیرد.

ایسنا: کارشناسان مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی، به این پرسش که «چرا به حضرت ابوالفضل(ع) باب‌الحوائج می‌گویند و باب‌الحوائج به چه معناست؟» پاسخ داده‌اند.



در پاسخ کارشناسان این مرکز که آن را در اختیار ایسنا قرار داده، آمده است:



«باب به معنای در و حوائج جمع حاجت است. باب الحوائج یعنی درهای حاجت؛ یعنی هر که حاجتی دارد، می‌تواند از این طریق حاجتش را بگیرد.



حضرت ابوالفضل العباس (ع) به جهت این که در درگاه خدا مقرب است، باب‌الحوائج خوانده می‌شود، چون می‌توان با توسل به آن حضرت، حاجت خویش را گرفت.



قرآن می‌فرماید: "اولیای خداوند با اذن و رضایت پروردگار می‌توانند مشکل‌گشا و باب‌الحوائج مردم باشند". (1)



البته عنوان باب‌الحوائج اختصاص به حضرت عباس(ع) ندارد، بلکه همه معصومان(ع) و برخی از اولیا باب‌الحوائج هستند؛ زیرا آنان در اثر تقوا و عبودیت، لیاقت این مقام را کسب کرده‌اند، ولی آنچه در عرف شهرت یافته، آن است که تنها به بعضی عنوان باب‌الحوائج اطلاق شده که حضرت عباس (ع) نیز در زمره آنان است.



از سویی دلیل خاصی وجود ندارد که چرا عنوان: باب الحوائج بر افراد خاص اطلاق می‌گردد. البته ابوالفضل العباس(ع)، از لیاقت و شخصیت بالایی برخوردارند.



شاید علت این که چنین مقامی به حضرت ابوالفضل داده شده است، به خاطر ایثار و فداکاری ایشان باشد، چون عبد صالح و مطیع خدا است، از اولی الامر پیروی کرد و دنیا را به آخرت فروخت و چنین مقامی پیدا کرد.



در راستای مقام بلند ابوالفضل العباس(ع) است که از او به عنوان عبد صالح یاد شده است: " السلام علیک ایّها العبد الصالح المطیع لله و لرسوله و لأمیرالمؤمنین".(2)»



پی‌نوشت‌ها:



1. بقره (2)، آیه 255؛ انبیاء (21) آیه 28.



2 .مفاتیح الجنان، ص435.




6423850
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» تازه ترین کتاب فرهاد حسن زاده با عنوان «امیرکبیر فقط اسم یک خیابان نیست» از سوی نشر محراب قلم منتشر شد و در دسترس علاقه مندان قرار گرفت.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مدرسه سرود و مداحی آرمان همزمان با عید سعید غدیرخم در فرهنگسرای رازی افتتاح می شود.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مناظره امام رضا (ع) با بزرگ یهودیان حاوی پیامی آخرالزمانی به تمام متدیّنین دنیاست تا نشان دهد یهودیت توانایی اثبات این موضوع را ندارد که نبوت در خاندان بنی اسرائیل متوقف شد تا اینکه بخواهد منجی آخرالزمان را به او نسبت دهد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» "خویشتن"، کتاب جدید حمیدرضا برقعی با استقبال شعردوستان در سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران به چاپ دوم رسید.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» وزیر فرهنگ در بیست ویکمین اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای پیشنهاد داد، دومین جشنواره بین المللی فیلم شانگهای در تهران برگزار شود.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» در حالیکه برخی کتابفروشان نسبت به پرداخت هزینه ارسال در نمایشگاه مجازی کتاب تهران انتقاد کرده اند، قائم مقام نمایشگاه می گوید: کتابفروشان تا سقف 30 میلیون تومان می توانند از هزینه ارسال رایگان بهره مند باشند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» حجت الاسلام قرائتی در تفسیر خود می نویسد عوامل انحرافِ از عدالت، یا بغض و کینه است، یا حبّ و دوستی. اگر انگیزه ی انسان، کینه های او شد، اخلاصی در کار نیست؛ اما اگر قیام برای خدا باشد، کینه ها در اجرای عدالت بی اثر می شود.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» سلطنت طلبان اکنون با بحران هویت مواجهند. در شرایطی که مردم دنیا علیه سیاست های حکام خود در دفاع از رژیم منحوس اسرائیل و در دفاع از مردم مظلوم غزه قیام کرده اند، این سلطنت طلبان تمام قد از مواضع اسرائیل خونخوار دفاع می کنند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» «صحن زلال»، نماهنگی از عرض ارادت علی محمد مؤدب به ساحت مقدس شمس الشموس، حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) به مناسبت دهه کرامت منتشر شد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» کتاب «یک سده معماری تهران» اثر نگار منصوری با نگاهی به معماری اماکن عمومی شهر تهران در قرن گذشته توسط انتشارات مرکز مطالعات شهرداری تهران در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است