اقتصادی 16:50 - 17 مهر 1394
اولاف لیس، وزیر اقتصاد، حمل‌ونقل و کار ایالت نیدرزاکسن آلمان که در رأس یک هیأت بلند پایه 100 نفره متشکل از تجار و سیاستمداران آلمانی برای یک دیدار چهار روزه به ایران سفر کرده بود، به تشریح دستاوردهای این سفر پرداخت.

«غول گردشگری آلمان به ایران می‌آید»

لیس در این نشست که بعد از ظهر  سه شنبه در محل اقامت هیأت آلمانی در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، گفت «به عنوان سیاست مدار همیشه باید شجاعت لازم را داشت و تصمیمات جسورانه اتخاذ کرد  پس من در زمان مناسب به مکان مناسب سفر کردم».

 

لیس، تصریح کرد در این سفر آنچه بیشتر حائز اهمیت بود و جای شگفتی داشت، این بود که «به صورت مشخص و جزئی در مورد برنامه و پروژه‌ها بحث و گفت‌وگو شد و زمینه‌ی سفرها و دیدارهای بیشتر تجار و دست اندرکاران امر تجارت به ایران فراهم شد».

 

وی همچنین افزود اکنون می‌توان نشانه‌ها و علائمی که از مذاکرات دریافت شد را به آلمان برد و برای بسط تجارب از آن‌ها استفاده کرد.

 

لیس حضور یک هیأت 100 نفره در ایران را «یک رویداد بزرگ» توصیف کرد و در این رابطه گفت شدت و فشردگی مذاکرات به حدی بود که به عنوان مثال مجبور بودیم در یک روز به 4 وزارتخانه رفته و با مقامات ارشد آنجا ملاقات و مذاکره کنیم.

 

 

لیس در باره‌ی  امکان سرمایه گذاری شرکت‌های آلمانی در حوزه‌ی زیر ساخت‌های گردشگری و صنایع وابسته، با توجه به آمار و ارقام فزاینده میزان سفر گردشگران آلمانی و علاقه آن‌ها به بازدید از آثار باستانی و تاریخی ایران، گفت: «مذاکراتی برای همکاری و سرمایه گذاری در این حوزه انجام شده است.»

 

وی افزود: «باید بگویم در مذاکرات با مقامات ایرانی حتی این ایده مطرح شد که یک خط ارتباط پروازی مستقیم بین هانوفر و تهران راه اندازی شود.»

 

لیس گفت: «روز گذشته (دوشنبه) در دیدار با وزیر راه ایران موافقت‌های اولیه در زمینه‌ی  توسعه همکاری‌ها در عرصه‌ی خدمات هوایی انجام شد و می‌توان در این زمینه گام‌های بیشتری برداشت ... حتی صحبت‌هایی شده برای اینکه شرکت مسافرتی و گردشگری آلمانی «تویی» که بزرگ‌ترین شرکت جهانگردی در جهان است، در حوزه گردشگری ایران وارد شود و سرمایه گذاری کند.»

 

 

 

کیانوش رنجبر از دیگر اعضای هیأت آلمانی که مدیر عامل یک شرکت خدمات مشاوره‌ای در هانوفر است در این باره گفت: «این شرکت مشغول امکان سنجی و ارزیابی مجموعه‌ها جهت اجرای این پروژه است.»

رنجبر افزود «هنوز در این خصوص سندی امضا نشده اما مذاکرات اولیه با مقامات ایرانی در این حوزه مثبت بوده و وعده‌های همکاری داده شده است.»

 

وی تصریح کرد با انجام این سفر برای من و سایر دوستان مشخص شد که در ایران فضا و زمینه‌ی  لازم برای انجام فعالیت‌های اقتصادی کاملاً مهیا است. با این وجود وی شناسایی پیچیدگی‌های ساختار بازار ایران را حائز اهمیت توصیف کرد. 

 

رنجبر همچنین افزود این راه‌حل‌ها و مدل‌های همکاری باید به تناسب وضعیت اقتصادی ایران ارائه شود.

 

وی حمایت سیاسی وزیر اقتصاد ایالت نیدرزاکسن و حضور وی در رأس این هیأت را «کلیدی و مهم» دانست و خاطر نشان کرد: «اینکه نمایندگان پارلمان از احزاب مخالف این هیأت را همراهی می‌کردند را می توان یکی دیگر از نشانه‌های موفقیت این هیأت برشمرد.

 

 

 

لیس همچنین این فرضیه را که هدف از حضور شرکت های آلمانی و همکاری‌های تجاری و اقتصادی با ایران صرفاً تأمین منافع اقتصادی آلمان  است را رد کرد و گفت «هدف‌گذاری ما برای توسعه است و باید افقی ترسیم شود برای قدرت گرفتن اقتصاد و ایجاد اشتغال در ایران».

 

او در ادامه گفت که چندین سال زمان لازم  است تا این مذاکرات به بار نشسته و نتیجه آن را بتوان مشخصاً مشاهده کرد.

 

این مقام بلند پایه آلمان در پاسخ به سوال پرس تی وی درباره‌ی  اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر امکان سرمایه‌گذاری شرکت فولکس واگن در ایران با توجه به تعلیق همکاری شرکت‌های خودرو سازی ایرانی با شرکت‌های فرانسوی بدون رد و یا تأئید این اخبار گفت:«باید بگویم برای این تصمیم هنوز خیلی زود است، باید شرایط را بررسی کنیم و ببینیم که برای کدام یک از شرکا این دست همکاری‌ها با شرکت‌های خصوصی یا دولتی ایران امکان پذیر است.»

 

ریسک سرمایه گذاری در ایران

موضوع ریسک سرمایه گذاری در ایران نیز یکی دیگر از موارد مورد بحث در این نشست بود و پاسخ تجار آن بود که هرگونه همکاری و سرمایه گذاری در کلیه‌ی  بخش‌های اقتصادی به صورت گام به گام و تدریجی خواهد بود و در ابتدا با انتقال فناوری آغاز می‌شود، به مونتاژ و در نهایت به تولید منجر می‌شود. حاضرین همچنین هم عقیده بوده بودند که چنین طرح‌هایی زمان بر بوده و نیازمند صبر و حوصله است.

 

هورست شراگه، مدیرعامل اتاق صنعت و تجارت هانوفر نیز سفر هیات تجاری آلمان به ایران را یک «موفقیت بزرگ» توصیف کرد و گفت «این سفر از نظر سیاسی گشاینده مرزها بود و به همه نشان داد چگونه سیاست می‌تواند درهای بسته را باز کند.»

 

وی تصریح کرد: «در حقیقت بازتاب دریافتی از شرکت‌های حاضر در این سفر می‌تواند زمینه ساز کار اطلاعاتی برای بسط همکاری‌‍ها، انجام کار مطالعاتی برای برگزاری سمینار‌ها و آمادگی برای همکاری‌های بیشتر با شرکت‌های ایرانی در آینده باشد.»

 

همکاری در حوزه محیط زیست

آندریاس یاگر نیز که ریاست یک شرکت فعال در عرصه‌ی  فناوری‌های محیط زیست، تصفیه آب و صنایع مرتبط را بر عهده دارد در این نشست گفت شرکت‌های آلمانی ابراز تمایل کرده‌اند تا در زمینه‌ی  چالش‌هایی که ایران در حوزه کمبود آب و خشکسالی با آن مواجه است و از جمله تصفیه آب و بهینه‌سازی مصرف انرژی با شرکت‌های ایرانی همکاری داشته باشند.

 

وی افزود: «قرار است به زودی سمیناری با موضوع مرتبط با حضور شرکت‌های آلمانی در تهران برگزار شود.» 

 

یاگر گفت این پتانسیل و ضرورت را می‌بینیم که طی سه تا چهار سال آینده در این حوزه با ایرانی‌ها همکاری داشته باشیم. وی همچنین از علاقمندی شرکت‌های آلمانی فعال در این حوزه برای سرمایه‌گذاری در این حوزه خبر داد.

 

ایالت نیدرزاکسن که نام انگلیسی آن «لاور ساکسونی» است با هشت میلیون نفر جمعیت دومین ایالت بزرگ آلمان از حیث مساحت است و بسیاری از شرکت‌های پیشروی آلمانی از جمله شرکت خودرو‌سازی فولکس واگن که لیس عضو هیات مدیره‌ی آن است، در این ایالت مشغول به فعالیت هستند.

 

ایالت نیدرزاکسن، قطب حمل‌و‌نقل آلمان محسوب می‌شود و در زمینه‌ی لجستیک و فناوری‌های نوین از دانش خوبی برخوردار است. این ایالت همچنین در صنعت هوانوردی پیشرو است./110


7182912
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در واکنش به مباحث مطرح شده اخیر، مدیریت رشد نقدینگی در اقتصاد کشور در دوره اخیر را در وضعیتی کاملا با ثبات دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت گفت: تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی هم در حوزه صادرات و هم واردات دوبرابر خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل پشتیبانی امور دام گفت: با شیب ۲۷ درصدی طی یک‌ماه گذشته، روزانه خرید حمایتی مرغ به هزارتن رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته کاری که گذشت چهار روز شاهد ورود نقدینگی بودند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه به ۲۳.۵۱ درصد رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش ۴.۳۶ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس اقتصادی گفت: خوشبختانه در حوزه لاستیک خودرو‌های سواری کمبودی نداریم و این صنعت امسال ۳۰۰ میلیون یورو ارز برای تولید نیاز دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز خشکسالی گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و وضعیت مناسب دما، شرایط مطلوبی پیش روی کشاورزان دیم کار است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیراجرایی سندیکای چای گفت: برآوردها حاکی از آن است که تولید برگ سبز چای به ۱۴۵ هزارتن برسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل گمرک ایران گفت: میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به ۴۸۹ میلیون دلار رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است