علمی فناوری 10:29 - 18 اسفند 1399
دانشمندان گونه‌ی کوچک جدیدی از ماهی که اندازه‌ی یک قرص آسپرین است کشف کرده‌اند و نام آن را از روی همه‌گیری کووید-۱۹ انتخاب کرده‌اند.

کشف گونه‌ای جدید از ماهی که با الهام از همه‌گیری کووید-۱۹ نام‌گذاری شد

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزویک، این ماهی که "بلنی همه‌گیری"(pandemic blenny) نام گرفته است، در مقاله‌ای که در مجله‌ی Zootaxa توسط فیل هاستینگز(Phil Hastings) دانشمند موسسه‌ی اقیانوس شناسی اسکریپس(Scripps Institution of Oceanography) توصیف شده است.

ماهی‌های بلنی گروهی شامل بیش از ۹۰۰ گونه ماهی در سراسر جهان هستند. نام این گونه‌ی جدید از بلنی‌ها از انزوای هاستینگز در طول همه‌گیری کووید-۱۹ الهام گرفته شده است. همانطور که قلمرو کوچک این ماهی‌ها به آب‌های جزیره‌ی "کوکوس"(Cocos) در کاستاریکا محدود است.

زمین‌ها و آب‌های این جزیره‌ی آتش‌فشانی که در حدود ۳۵۰ مایلی(۵۶۳ کیلومتری) ساحل کاستاریکا در اقیانوس آرام واقع شده، منطقه‌ی طبیعی محافظت شده‌ای است که گونه‌هایی که هیچ کجای جهان وجود ندارند در آن زندگی می‌کنند.

هنگامی که مرکز اقیانوس‌شناسی در مارس ۲۰۲۰ به علت همه‌گیری بسته شد، هاستینگز  تعدادی از گونه‌های ماهی را از موسسه‌ی اسکریپس و همچنین موسسه‌ی تاریخ طبیعی اسمیتسونیان (Smithsonian) با خود به خانه برد تا آن‌ها را در تلاش برای یافتن گونه‌های جدید مطالعه کند. این تحقیق منجر به کشف " بلنی همه‌گیری" شد که نام علمی آن Coralliozetus clausus است.

هاستینگز در بیانیه‌ای گفت: یکی از کارهای لذت‌بخش معرفی یک گونه‌ی جدید انتخاب نامی خاص برای آن است. من در ابتدا قصد داشتم نامی متناسب با اندازه‌ی کوچکش بر روی آن بگذارم اما پس از بررسی نحوه‌ی پراکندگی محدود آن تصمیم گرفتم نام لاتین "clausus" به معنای محصور شده را به آن بدهم و هنگامی که به محدودیت خودم و دیگران در اثر همه‌گیری فکر کردم به آن نام "بلنی همه‌گیری" را دادم.

هاستینگز به نیوزویک گفت: ما اطلاعات کمی در مورد این گونه‌ی جدید داریم زیرا تنها ۲۱ عدد از آن جمع‌آوری شده که قدیمی‌ترین آن متعلق به سال ۱۹۹۳ است.

تفاوت اصلی آن با سایر گونه‌ها اندازه‌ی کوچکش است. بزرگترین "بلنی همه‌گیری" شناخته شده تاکنون تنها ۱۵ میلی‌متر طول دارد و نرهای بالغ ۱۲.۶ میلی‌متر هستند.

هاستینگز می‌گوید: به رغم اطلاعات کمی که داریم این گونه‌ی جدید احتمالا مانند گونه‌های هم‌خانواده‌اش دوست دارد در پوسته‌ی خالی صدف بماند.

این نوع صدف‌ها معمولا در سواحل سنگی کم عمق هستند که در آن موج‌هایی شدید وجود دارد. جمع‌آوری ماهی در این مکان‌ها کار دشواری‌است و کوچک بودن این گونه این کار را سخت‌تر می‌کند و احتمالا علت کمیاب بودنش نیز همین باشد.

به طور کلی یافتن این نوع "بلنی" کار دشواریست زیرا جثه‌ای ریز دارند و معمولا در کف اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند.

انتهای پیام


10982143
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است