وبگردی 20:06 - 08 اردیبهشت 1394
باشگاه خبرنگاران این قسمت از میوهها را نخورید
بسیاری از افراد معتقدند که میوهها و سبزیجات چون ترکیبات کاملا طبیعی و بدون هرگونه مواد شیمیایی و نگه دارنده هستند، پس منعی ندارد که تمام قسمتهای آنها بدون هیچ نگرانی و مشکلی خورده شود.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، به نقل از برترین ها
بادام تلخ ممنوع!
بادام تلخ محتوی مقادیر بالایی از آمیگدالین گلوکوزید است که در بدن به اسید پیروسیک یا همان سیانید هیدروژن تبدیل میشود. سیانید هیدروژن یکی از اصلیترین ترکیبات آفتکشهاست که در صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد و دقیقا همان ترکیب کشندهای است که نازیها برای کشتار دسته جمعی از آن استفاده میکردند.
بنابراین اگر در جنگلی مشغول پیادهروی بودید و به یک درخت بادام برخورد کردید، بهتر است مبادرت به خوردن نکنید چراکه این بادامها میتوانند محتوی مقدار قابل توجهی از آمیگدالین سمی باشند. اگر میزان این سم حدود 68 میلیگرم به ازای هر پوند(حدود نیمکیلوگرم) از وزن بدن برسد، میتواند ظرف چند ثانیه سبب مرگ شود. فرآیند حرارت دادن بادام میتواند با غیر فعال کردن آمیگدالین گلوکوزیداز مانع از مشکلات خطرآفرین آن شود.
دانههای سیب ممنوع!
شاید بسیار دیده باشید که بعضیها سیب را چنان میخورند که تنها قسمت زائد و دور ریختنیاش، چوب آن است. اگر شما هم از این گروه هستید بهتر است بدانید که دانههای سیب محتوی سم بسیار خطرناکی به نام آمیگدالین است. که تجمع و انباشته شدن آن به مرور زمان در بدن میتواند مشکل ساز باشد. آمیگدالین ترکیب سیانید و قند است که در بدن به سیانید هیدروژن تبدیل میشود. این ترکیب با آسیب رساندن به گلبولهای قرمز خونی، مانع از اکسیژنرسانی صحیح در بدن میشود.
البته جای شکرش باقی است که دانههای سیب پوشش تقریبا ضخیمی دارند که مانع خارج شدن آمیگدالین میشوند و تنها در صورتیکه این دانهها خرد شوند، له شوند یا زیر دندان جویده شوند، دیگر عامل محافظتی به حساب نمیآیند و از آن پس آمیگدالین به راحتی وارد بدن میشود و در دراز مدت میتواند صدمات جبران ناپذیری ایجاد کند. بنابراین بهترین حالت آن است که جانب احتیاط را رعایت کنید و از خوردن دانههای سیب جدا خودداری کنید.
سیب زمینی سبز ممنوع!
شاید بارها چشمتان به سیبزمینیهایی که قسمتهایی از آن سبز شده، افتاده باشد و با خود فکر کردهاید که این رنگ سبز روی سیبزمینی از چه میتواند باشد. زمانیکه سیب زمینیها در حال رشد هستند، آن قسمتهایی که خارج از خاک و در مقابل نور خورشید قرار میگیرد و همچنین در زمانهایی که تغییرات درجه حرارت بسیار زیاد است، پروسه سبز شدن در سیب زمینی اتفاق میافتد و مادهای سمی به نام سولانین در آن تشکیل میشود.
سولانین سمی بسیار خطرناک است که اگر مقدار آن بهطور قابل توجهی در بدن بالا برود، میتواند با تاثیر روی سیستم عصبی مشکلات متعددی را برای فرد ایجاد کند. در رابطه با سیبزمینیها همیشه یادتان باشد که هرگز سیبزمینیهای سبز را مصرف نکنید و قسمتهایی که به این رنگ هستند را هنگام پخت و پز برش بزنید و دور بریزید.
خوردن هسته زردآلو و هلو ممنوع!
خیلیها عادت دارند که پس از خوردن زردآلو، هسته آن را بشکنند و دانه آن را میل کنند چون بیشتر این افراد معتقدند که دانههای زردآلو، نفخ شدید این میوه خوشمزه را میتواند کنترل کند. البته این اتفاق در رابطه با هستههای هلو کمتر اتفاق میافتد. چرا که سختی بیش از اندازه هسته و تلخ بودن دانه آن معمولا مانع از خوردن آن میشود اما به هر حال در هسته هر دوی این میوههای تابستانی خوشمزه مقادیر قابل توجهی سم آمیگدالین موجود است که مشابه مکانیسمهای گفته شده میتواند برای بدن مشکلساز باشد.
خوردن گیلاس با هسته ممنوع!
مشابه همان مشکلی که در رابطه با دانههای سیب وجود دارد، هسته گیلاس هم محتوی آمیگدالین است. آمیگدالین موجود در هسته گیلاس هم میتواند به محض ورود به بدن با آزادسازی آنزیم گلوکوزیداز از دستگاه گوارش، متابولیزه شده و به سیانید و گلوکز تبدیل شود. سیانید آزاد شده ترکیبی بسیار سمی، خطرناک و حتی کشنده است که با اختلال در سیستم اکسیژنرسانی به سلولها میتواند سبب مرگ تدریجی سلول شده و در مقادیر بالا سبب مرگ فرد شود. پس به یاد داشتن این نکته بسیار حائز اهمیت است که هرگز گیلاس را با هسته نخورید. این اشتباه به ویژه در کودکان بسیار اتفاق میافتد و به سبب پایینتر بودن قدرت سیستم ایمنی در آنها میتواند خطر بیشتری به همراه داشته باشد.
دانههای گلابی ممنوع!
در رابطه با دانههای گلابی هم همان داستان گفته شده است. بسیاری از افراد گلابی را هم مشابه سیب تمام قسمتهایش را میخورند و تنها چوب آن را دور میریزند. دانههای گلابی هم محتوی مقادیر قابل توجهی از سم آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیانید میشود. ترکیب سمی حاصله میتواند با اختلال در سیستم اکسیژنرسانی برای بدن مشکلساز باشد. پس فکر نکنید که تمام اینها از طبیعت آمده است و خوردن تمام قسمتهای یک خوراکی مشکلی برای سلامتیتان به وجود نمیآورد.
برگ ریواس ممنوع!
همان قدر که ساقههای ترش مزه این گیاه میتواند اشتها برانگیز و پر خاصیت باشد، برگهای آن به سبب داشتن دو ترکیب به نام اکسالیت و آنتراکوینون گلیکوزید بسیار سمی و خطرناک است و در صورت مصرف طولانی مدت و انباشته شدن بیشاز حد این مواد سمی در بدن میتواند بسیار خطرناک باشد.
انتهای پیام/
بادام تلخ ممنوع!
بادام تلخ محتوی مقادیر بالایی از آمیگدالین گلوکوزید است که در بدن به اسید پیروسیک یا همان سیانید هیدروژن تبدیل میشود. سیانید هیدروژن یکی از اصلیترین ترکیبات آفتکشهاست که در صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد و دقیقا همان ترکیب کشندهای است که نازیها برای کشتار دسته جمعی از آن استفاده میکردند.
بنابراین اگر در جنگلی مشغول پیادهروی بودید و به یک درخت بادام برخورد کردید، بهتر است مبادرت به خوردن نکنید چراکه این بادامها میتوانند محتوی مقدار قابل توجهی از آمیگدالین سمی باشند. اگر میزان این سم حدود 68 میلیگرم به ازای هر پوند(حدود نیمکیلوگرم) از وزن بدن برسد، میتواند ظرف چند ثانیه سبب مرگ شود. فرآیند حرارت دادن بادام میتواند با غیر فعال کردن آمیگدالین گلوکوزیداز مانع از مشکلات خطرآفرین آن شود.
دانههای سیب ممنوع!
شاید بسیار دیده باشید که بعضیها سیب را چنان میخورند که تنها قسمت زائد و دور ریختنیاش، چوب آن است. اگر شما هم از این گروه هستید بهتر است بدانید که دانههای سیب محتوی سم بسیار خطرناکی به نام آمیگدالین است. که تجمع و انباشته شدن آن به مرور زمان در بدن میتواند مشکل ساز باشد. آمیگدالین ترکیب سیانید و قند است که در بدن به سیانید هیدروژن تبدیل میشود. این ترکیب با آسیب رساندن به گلبولهای قرمز خونی، مانع از اکسیژنرسانی صحیح در بدن میشود.
البته جای شکرش باقی است که دانههای سیب پوشش تقریبا ضخیمی دارند که مانع خارج شدن آمیگدالین میشوند و تنها در صورتیکه این دانهها خرد شوند، له شوند یا زیر دندان جویده شوند، دیگر عامل محافظتی به حساب نمیآیند و از آن پس آمیگدالین به راحتی وارد بدن میشود و در دراز مدت میتواند صدمات جبران ناپذیری ایجاد کند. بنابراین بهترین حالت آن است که جانب احتیاط را رعایت کنید و از خوردن دانههای سیب جدا خودداری کنید.
سیب زمینی سبز ممنوع!
شاید بارها چشمتان به سیبزمینیهایی که قسمتهایی از آن سبز شده، افتاده باشد و با خود فکر کردهاید که این رنگ سبز روی سیبزمینی از چه میتواند باشد. زمانیکه سیب زمینیها در حال رشد هستند، آن قسمتهایی که خارج از خاک و در مقابل نور خورشید قرار میگیرد و همچنین در زمانهایی که تغییرات درجه حرارت بسیار زیاد است، پروسه سبز شدن در سیب زمینی اتفاق میافتد و مادهای سمی به نام سولانین در آن تشکیل میشود.
سولانین سمی بسیار خطرناک است که اگر مقدار آن بهطور قابل توجهی در بدن بالا برود، میتواند با تاثیر روی سیستم عصبی مشکلات متعددی را برای فرد ایجاد کند. در رابطه با سیبزمینیها همیشه یادتان باشد که هرگز سیبزمینیهای سبز را مصرف نکنید و قسمتهایی که به این رنگ هستند را هنگام پخت و پز برش بزنید و دور بریزید.
خوردن هسته زردآلو و هلو ممنوع!
خیلیها عادت دارند که پس از خوردن زردآلو، هسته آن را بشکنند و دانه آن را میل کنند چون بیشتر این افراد معتقدند که دانههای زردآلو، نفخ شدید این میوه خوشمزه را میتواند کنترل کند. البته این اتفاق در رابطه با هستههای هلو کمتر اتفاق میافتد. چرا که سختی بیش از اندازه هسته و تلخ بودن دانه آن معمولا مانع از خوردن آن میشود اما به هر حال در هسته هر دوی این میوههای تابستانی خوشمزه مقادیر قابل توجهی سم آمیگدالین موجود است که مشابه مکانیسمهای گفته شده میتواند برای بدن مشکلساز باشد.
خوردن گیلاس با هسته ممنوع!
مشابه همان مشکلی که در رابطه با دانههای سیب وجود دارد، هسته گیلاس هم محتوی آمیگدالین است. آمیگدالین موجود در هسته گیلاس هم میتواند به محض ورود به بدن با آزادسازی آنزیم گلوکوزیداز از دستگاه گوارش، متابولیزه شده و به سیانید و گلوکز تبدیل شود. سیانید آزاد شده ترکیبی بسیار سمی، خطرناک و حتی کشنده است که با اختلال در سیستم اکسیژنرسانی به سلولها میتواند سبب مرگ تدریجی سلول شده و در مقادیر بالا سبب مرگ فرد شود. پس به یاد داشتن این نکته بسیار حائز اهمیت است که هرگز گیلاس را با هسته نخورید. این اشتباه به ویژه در کودکان بسیار اتفاق میافتد و به سبب پایینتر بودن قدرت سیستم ایمنی در آنها میتواند خطر بیشتری به همراه داشته باشد.
دانههای گلابی ممنوع!
در رابطه با دانههای گلابی هم همان داستان گفته شده است. بسیاری از افراد گلابی را هم مشابه سیب تمام قسمتهایش را میخورند و تنها چوب آن را دور میریزند. دانههای گلابی هم محتوی مقادیر قابل توجهی از سم آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیانید میشود. ترکیب سمی حاصله میتواند با اختلال در سیستم اکسیژنرسانی برای بدن مشکلساز باشد. پس فکر نکنید که تمام اینها از طبیعت آمده است و خوردن تمام قسمتهای یک خوراکی مشکلی برای سلامتیتان به وجود نمیآورد.
برگ ریواس ممنوع!
همان قدر که ساقههای ترش مزه این گیاه میتواند اشتها برانگیز و پر خاصیت باشد، برگهای آن به سبب داشتن دو ترکیب به نام اکسالیت و آنتراکوینون گلیکوزید بسیار سمی و خطرناک است و در صورت مصرف طولانی مدت و انباشته شدن بیشاز حد این مواد سمی در بدن میتواند بسیار خطرناک باشد.
انتهای پیام/
این قسمت از میوهها را نخورید جهان نیوز
6281438
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
مهمترین اخبار وبگردی
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اردیبهشت ۱۴۰۱ جایگاه «برترین پهلوان قرن» ایران به «سیدحسن رزاز» رسید که جهانپهلوان «غلامرضا تختی» گفته بود که من هرچه دارم از او دارم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» هر ساله میلیونها نفر از افراد بیخبر قربانی کلاهبرداریهای آنلاین میشوند. کلاهبرداران میتوانند صدمات جبران ناپذیری به موجودی بانکی، شهرت و زندگی شما وارد کنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اگر به معماهای تصویری علاقه دارید مطلب زیر را از دست ندهید.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اعتماد به نفس وابسته به سن نیست، بلکه به رفتار بستگی دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» خاطرات جبهه و جنگ تحمیلی ایران با رژیم بعث عراق تنها به چهار دهه قبل ختم نمی شود و حالا هم نقل این محفل و آن مجلس است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اولین نمونه بومی سازی شده ۶سیلندر بنزینی خورجینی ۴لیتری که چند روز پیش رونمایی شد، ویژگیهایی دارد که آن را نسبت به نمونههای دیگر منحصربهفرد میکند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» موسیقی متن و تیتراژ سریال تلویزیونی دلیران تنگستان از جمله ملودیهای ماندگار و با کیفیت مربوط به مجموعههای تلویزیونی سیما است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» موضوع خطاهای افراد در مأموریتهای اجرایی مسئلهای اجتناب ناپذیر است و در همه مشاغل و اقدامات اجرایی محتمل است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ در ۵ گروه صبح دیروز آغاز شد و امروز ۷ اردیبهشت به پایان رسید.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در این گزارش به روشهای کاهش دمای تلفن همراه و خطرات استفاده از آن در دماهای بالا پرداخته شده است.