علمی فناوری 13:16 - 19 تیر 1399
با کمک محقق ایرانی محقق شد
ذرات بسیار ریز که به طور کلی در محدوده اندازه ۱-۱۰۰۰ میکرومتر قرار دارند به عنوان سیستم ارسال داروی چند وجهی با مزایای فیزیولوژیکی و فارماکوکینتیک برای بهبود اثربخشی، تحمل و انطباق در بدن بیمار عمل می‌کنند.

ارائه مدلی برای بهبود جذب دارو در بیماران

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، با این حال تزریق ذراتی که به اندازه یک دانه ماسه هستند می‌تواند دشوار باشد زیرا می‌توانند در یک سرنگ معمولی مسدود شوند و در بدن وارد نشوند. دانشمندان موسسه ام.آی.تی اکنون با کمک محقق ایرانی "مرتضی سرمدی" مدل محاسباتی را ارائه داده‌اند که می‌تواند قابلیت تزریق چنین ذرات بسیار ریز را بهبود بخشیده و از مسدود شدن، جلوگیری کند. این مدل با بررسی عوامل مختلفی از جمله اندازه و شکل ذرات عمل می‌کند ، سپس یک طراحی بهینه برای تزریق را تعیین می‌کند.

"آنا جکلنک"(Ana Jaklenec) یک دانشمند تحقیقاتی در موسسه تحقیقات جامع سرطان ام.آی.تی گفت: مسئله اصلی گرفتگی/ مسدود شدن که در جایی از سیستم رخ می‌دهد و این موضوع از ارسال دوز کامل دارو جلوگیری می‌کند.

"مرتضی سرمدی" (Morteza Sarmadi) دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه ام.آی.تی گفت: تزریق و ارسال صحیح یک دارو به بدن بسیار مهم است، اما تلاش کمی برای بهبود روش‌هایی برای ارسال دارو انجام شده است. ما امیدواریم که کار ما بتواند ارسال صحیح و کامل داروها را بهبود بخشد.

برای بهبود قابلیت تزریق ذرات بسیار ریز تحلیلگران به طور آزمایشی تأثیرات اندازه و شکل ذرات ریز، گِران‌رَوی یا ناروانی آنها و اندازه و شکل سرنگ و سوزن مورد استفاده برای ارسال آنها را مورد بررسی قرار دادند.گِران‌رَوی یا ناروانی عبارت است از مقاومت یک سیال در برابر اعمال تنش برشی. به تعریفی دیگر، مقاومت اصطکاکی یک مایع یا گاز را در برابر شارش یا لغزیدن لایه‌ها، هنگامی که تحت تنش برشی قرار گیرد گِران‌رَوی می‌گویند. آنها ذرات در اشکال مکعبی، کروی و ذرات استوانه ای در اندازه‌های مختلف را آزمایش کردند و میزان تزریق همه را تخمین زدند.

دانشمندان سپس از داده‌ها برای توسعه نوعی از مدل محاسباتی موسوم به "شبکه عصبی" استفاده کردند تا پیش بینی کنند که چگونه هر یک از این موارد بر تزریق پذیری تأثیر می‌گذارد. مهمترین مؤلفه‌ها به اندازه ذرات ، غلظت محلول ، گِران‌رَوی یا ناروانی محلول و اندازه سوزن بستگی داشت.

دانشمندان از مدل خود برای تعیین اینکه چگونه تغییر شکل سرنگ می‌تواند بر تزریق اثر بگذارد استفاده کردند. آنها حتی یک شکل بهینه طراحی کرده‌اند که شبیه یک نازل است. دانشمندان با استفاده از طرح جدید سرنگ خود ، قابلیت تزریق ذرات بسیار ریز را آزمایش کردند و دریافتند که توسط آن درصد ارسال ذرات بسیار ریز از ۱۵ درصد به تقریبا ۹۰ درصد افزایش یافته است. محققان با استفاده از این مدل توانستند شش برابر بیشتر از قبل قابلیت ارسال دارو به بدن را افزایش دهد و دارو کامل و با موفقیت به بدن تزریق شود.

انتهای پیام


10610693
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان‌نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است