علمی فناوری 00:41 - 30 شهریور 1393
دانشمندان دانشگاه ام‌آی‌تی لباس سبک و پوست‌مانندی برای فضانوردان ارائه داده‌اند که مجهز به فنرهای کوچک است و این فنرها در واکنش به گرما منقبض می‌شوند.

لباس فضانوردی که مانند پوست دوم عمل می‌کند

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در آینده فضانوردان به جای به تن‌کردن یک لباس سنتی و تحت فشار گاز، لباسی سبک‌وزن و کش‌آمدنی به تن خواهند کرد که دارای فنرهای ریز و عضله‌مانند بوده و مانند پوست دوم عمل می‌کند. لباس به تجهیزات برق فضاپیما متصل می‌شود و این امر فنرهای آن را برای منقبض‌شدن و پیچیدن حول فضانورد نیرودهی می‌کند.

این لباس فشاربندی‌شده و تنگ و پوست‌مانند نه تنها از فضانورد پشتیبانی خواهد کرد بلکه آزادی بیشتری برای تفحص سیاره‌ای به او خواهد داد. برای درآوردن لباس نیز نیروی متعادلی لازم است و با اعمال این نیرو، لباس به شکل شل‌تر خود باز می‌گردد.

هم‌اکنون محققان دانشگاه ام‌آی‌تی گامی دیگر را برای مهندسی‌کردن لباس فضایی پوست دوم برداشته‌اند. داوا نیومن، استاد هوانوردی، فضانوردی و مهندسی سیستم‌ها در دانشگاه ام‌آی‌تی و همکارانش لباس‌های فشرده فعالی را طراحی کرده‌اند که مجهز به فنرهای کوچک بوده و این فنرها به گرما واکنش نشان می‌دهند.

فنرها از آلیاژ دارای حافظه شکلی (SMA) ساخته ‌شده‌اند. این نوع ماده یک شکل مهندسی‌شده را "به یاد می‌آورد" و هنگامی که خمیده می‌شود یا از شکل می‌افتد، با حرارت‌دیدن به شکل اصلی خود بازمی‌گردد.

تیم علمی فنرها را در سرآستین جاسازی و جریان برق را برای تولید حرارت به آن اعمال کرد. در یک دمای خاص، فنرها به شکلی که "به یاد می‌آوردند" منقبض شده و طی این فرآیند سرآستین را تنگ کردند. در آزمایش‌های بعدی دانشمندان دریافتند فشار تولیدشده توسط فنرها با فشار موردنیاز برای پشتیبانی کامل از یک فضانورد در فضا برابری می‌کرد. چالش آتی آن‌ها یافتن راهی برای تنگ نگه‌داشتن لباس اعلام شده است.

در حالی که محققان بیشتر بر کارکردهای این لباس در فضا تمرکز دارند، گفته می‌شود مواد و طراحی‌های به کاررفته برای تولید آن را می‌توان برای هدف‌های دیگری از جمله تولید لباس ورزش‌های و یونیفرم‌های نظامی به کار برد.

جزئیات این ابداع در مجله IEEE/ASME: Transactions on Mechatronics منتشر شد.

انتهای پیام


4755778
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است