علمی فناوری 10:25 - 12 مرداد 1394
دانشمندان موفق به ساخت نوعی ربات مینیاتوری شدند که قادر است به آسانی مانند برخی حشرات روی آب راه رفته و حتی از روی آب بپرد.

رباتی که روی آب راه می‌رود ‌

به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، بر اساس مطالعات انجام شده توسط گروهی از دانشمندان روی دسته‌ای از حشرات موسوم به آب‌پیمایان، اطلاعات فنی لازم برای ساخت ربات سبک وزن بدست آمده است.

دانشمندان معتقدند که با توسعه علوم رباتیک و مطالعات بیشتر درباره گونه‌های طبیعی می‌توان ربات گونه‌های نادرتری از جانداران مثل ستاره‌دریایی و یا حتی اختاپوس را نیز ساخت.

بسیاری از کارشناسان صنایع رباتیک در مورد قابلیت‌های این ربات افزودند: به طور کلی ساخت ربات‌هایی که قادر به راه رفتن و پریدن باشند به فناوری بالایی نیاز ندارد، اما این ربات قادر است تا علاوه بر راه رفتن بر سطح آب بدون فرو رفتن بپرد.

در واقع هنگام عمل پرش نیروی خلاف جهت به سطح زیرین منتقل می‌شود که در این دستاورد بدون هیچ‌گونه تداخل و پارگی در سطح آب عمل پریدن به آرامی انجام می‌شود.

دانشمندان در مورد مراحل مطالعه بر روی قابلیت راه‌رفتن روی آب برخی حشرات افزودند: برای مطالعه بر روی حرکات شگفت‌انگیز این حشرات در محیط آزمایشگاه یک سطح پوشیده از آب را آماده کردیم، سپس با تهیه نور کافی از دوربین‌های پرسرعت برای فیلمبرداری استفاده کردیم.

محققان پس از مشاهده رفتار حشرات آب‌زی دریافتند که این جانداران با حرکات منحصر به فرد پا و قرار دادن پاها به صورت مورب روی سطح آب مانع از فرو رفتن در آب می‌شوند.

به عبارتی آنها قادرند تا وزن بدن خود را طوری روی پاها تقسیم کنند که از غرق شدن در آب جلوگیری شود.

پژوهشگران پس از اندازه‌گیری میزان فشار وارده به سطح آب توسط حشرات اقدام به شبیه‌سازی شرایط موجود بر روی یک ربات مینیاتوری کردند که قادر است حرکات حشرات را تقلید کرده و مانند آنها از روی آب عمل پریدن را انجام دهد.

جزئیات این فناوری در مجله ساینس منتشر شده است.

انتهای پیام


6850303
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است