اقتصادی 02:30 - 03 آبان 1393
علی ابراهیمی:آخرین برآوردها در حالی از مصرف ۹۲ درصدی منابع آبی کشور در بخش کشاورزی و هدر روی بالای آب در این بخش حکایت دارد که وزارت جهاد کشاورزی آمارهای وزارت نیرو در این مورد را غیرکارشناسی می‌داند.

با رحیم سجادی، معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی گفت‌وگو کرده‌ایم.

  • مبنای وزارت کشاورزی برای نادرست بودن آمار اعلامی مصرف آب دربخش کشاورزی توسط وزارت نیرو چیست؟

وزارت نیرو با تحویل حجمی آب از طریق کنتور در بخش شرب و صنعت، میزان آب تحویل شده به این بخش‌ها و سهم آنها از منابع آبی کشور را مشخص می‌کند. بر این اساس بقیه منابع آبی مصرفی کشور به‌حساب بخش کشاورزی گذاشته می‌شود اما به کارگیری این شیوه برای تعیین سهم بخش کشاورزی از آب مصرفی نادرست است.

  • یعنی هیچ معیار دیگری برای سنجش آب مصرفی بخش کشاورزی وجود ندارد؟

براساس مصوبه هفته گذشته وزارت نیرو مقرر شده تا 400میلیون مترمکعب آب به کشاورزان شرق استان اصفهان تخصیص یابد. این آب از پایین دست سد زاینده رود در شهرکرد و براساس شاخص اندازه‌گیری که توسط وزارت نیرو تعیین شده راهی اراضی پایین‌دست می‌شود که 400کیلومتر با سد فاصله دارد. این میزان آب در رودخانه رها و بدون احتساب میزان هدر روی به‌حساب بخش کشاورزی گذاشته می‌شود. این یک نمونه آماری از تخصیص آب به بخش کشاورزی است؛ موضوعی که در خوزستان و سایر مناطق هم مصداق دارد.

  • آیا برآوردی از ذخایر آبی کشور که بر مبنای آن سهم 88میلیارد مترمکعبی کشاورزی تعیین شده باشد وجود دارد؟

آمار دقیقی در این زمینه وجود نداشته و اطلاعی ندارم که این آمارها از کجا می‌آید. همچنین وزارت جهادکشاورزی متولی بخش آب نیست. اما براساس برخی برآوردها اعلام می‌کنند که مثلا حجم منابع آبی حدود 96میلیارد مترمکعب است با کسر سهم 6درصدی بخش صنعت و سهم 2درصدی شرب بقیه آن به‌حساب کشاورزی گذاشته شده و رقم 88میلیارد مترمکعبی مصرف آب در این بخش تکرار می‌شود.

  • چرا وزارت جهادکشاورزی برآوردی از میزان آب مصرفی این بخش با توجه به مقدار آب بری محصولات ندارد؟

میزان آب بری در محصولات کشاورزی متفاوت است اما به‌طور متوسط میزان آب بری این محصولات 8تا 9هزار مترمکعب در هرهکتار است. اما برخی محصولات 20هزار مترمکعب آب‌بری دارند و آب بری گندم 6هزار متر مکعب است. با وجود این، نمی‌توانیم آماری از میزان مصرف آب در بخش کشاورزی ارائه کنیم و آمارهای ارائه شده توسط وزارت نیرو را هم قبول نداریم.


5029423
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس اقتصادی گفت: خوشبختانه در حوزه لاستیک خودرو‌های سواری کمبودی نداریم و این صنعت امسال ۳۰۰ میلیون یورو ارز برای تولید نیاز دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز خشکسالی گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و وضعیت مناسب دما، شرایط مطلوبی پیش روی کشاورزان دیم کار است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیراجرایی سندیکای چای گفت: برآوردها حاکی از آن است که تولید برگ سبز چای به ۱۴۵ هزارتن برسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل گمرک ایران گفت: میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به ۴۸۹ میلیون دلار رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: با توجه به نبود تقاضا در بازار داخل، صادرات دام راهکار ایجاد رونق و تحرک در صنعت دامپروری است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، از افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت توانیر گفت: با هدف عبور موفق از اوج بار تابستان امسال، ۲۶ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت ماه وارد مدار می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان توسعه تجارت از رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل بازرسی وزارت جهاد گفت: با توجه به تخصیص ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان و ثابت ماندن ارزش افزوده کالا‌های اساسی، هرگونه افزایش قیمت شکر، حبوبات و دیگر کالا‌ها گرانفروشی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه بارفروشان از توزیع روزانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن پیاز در میدان مرکزی خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است