علمی فناوری 16:00 - 25 بهمن 1394
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: محیط داخل دهان، سرشار از انواع میکروب های مفید است. شست و شوی زیاد دهان، باعث از بین رفتن بسیاری از این میکروب ها می شود که این مساله سلامت زبان را هم به خطر می اندازد.

بهداشت افراطی زبان، خطرناک است

به گزارش سرویس علمی جام نیـوز به نقل از سینا،دکتر آرش منصوریان افزود: زبان به طور مستقیم با غذایی که مصرف می کنیم، در ارتباط است. این عضو بدن، پرزهای چشایی دارد و همواره در حال حرکت است. همینطور زبان ما، چون در حیطه دید افراد دیگر قرار دارد، حتی در رابطه های اجتماعی هم اثرگذار است و از لحاظ روانی نیز نقش مهمی دارد.



این متخصص بیماری های دهان و فک و صورت اظهار داشت: در داخل دهان، بویژه روی زبان، میکروب های زیادی وجود دارد. استفاده از دهان شویه ها در طولانی مدت و رعایت بهداشت به طور افراطی، باعث برهم خوردن این فلور میکروبی یا همان میکروب های مفید بدن می شود. بنابراین استفاده از دهان شویه ها، تنها برای دوره ای پنج یا شش روزه کفایت می کند.



وی ادامه داد: بهتر است بجای استفاده از دهان شویه ها، از آب نمکی که زیاد شور نباشد، استفاده شود. البته استفاده از آب نمک هم، دو یا سه بار در هفته توصیه می شود. از طرف دیگر، چون پرزهای روی سطح زبان بسیار نرم هستند، یکبار شتشوی زبان با یک مسواک نرم در طول روز هم می تواند از بوی بد دهان جلوگیری کند.



منصوریان یادآور شد: زبان برخی افراد، پر از شیار است و حتی گاهی یک شیار بزرگ و نسبتا عمیق در وسط زبان دیده می شود. توصیه می شود که این افراد حتما هر روز زبانشان را مسواک کنند.



این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: اگر بهداشت زبان، اصلا رعایت نشود، احتمال دارد که قارچ، گریبانگیر زبان شود که در این صورت، درمان های ضدقارچ توسط متخصص مربوطه آغاز می شود. در این حالت معمولا از دهان شویه ها استفاده می شود.



وی تاکید کرد: «آفت زبان» هیچ دلیل منطقی و خاصی ندارد. دلیل آفت زبان می تواند استرس، ضربه یا هر دلیل دیگری باشد. استفاده از داروهایی که در داروخانه ها وجود دارد، فقط می تواند به درمان علامتی آفت منجر شود. به عبارت دیگر فقط می تواند درد آفت را کاهش داده و دوره از بین رفتن آفت را کوتاه کند، اما نمی تواند به طور کامل، آفت را درمان کند.









2009


7683503
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است