علمی فناوری 20:00 - 06 آبان 1395
یکی از نگرانی هایی که مادران باردار را با آن مواجه کرده زمان و شرایط زایمان بوده که در مواردی به دلایل ناهنجاری هایی همچون تیروئید با مشکلاتی همراه می شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گاهی سوالات مختلفی همچون چه چیزی جان مادر و جنین را به خطر می اندازند؟ آیا مراجعه به مشاوره قبل از بارداری نیاز است؟ آیا دارو خاصی باید مصرف کنیم؟ آیا کم خونی یا فشار خون بالا در زایمان زودرس تاثیر دارد؟ تاثیر کم کاری تیروئید در زایمان زودرس چیست؟ مصرف غذاهای یددار چه اثری در زایمان دارد؟ برای جلوگیری از زایمان زودرس چه راه کارهایی وجود دارد؟ در ذهن زنان قبل از بارداری پیش می آید که برای دریافت پاسخ های خود حتما مطلب زیر را مطالعه کنند.


زیر و بم بارداری برای مبتلایان به تیروئید


تاثیر تیروئید در زایمان زودرس!
شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه به هم خوردن تعادل هورمون تیروئید روی سلامتی هر فردی تاثیر دارد، گفت: غده تیروئید، هورمون بسیار مهمی ترشح می کند و بر سیستم بدن تاثیر دارد.


وی با اشاره به اینکه تشخیص بیماری های تیروئیدی و درمان به موقع آن در سلامت زنان موثر است، اظهار داشت: کم کاری یا پر کاری تیروئید (به دلیل ترشح بیش از حد هورمون ها)  ممکن است باعث ایجاد عوارضی همچون اختلالات هورمونی، اختلال در تخمک گذاری، نازایی،  زایمان زودرس و سقط جنین در زنان شود.


این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه پرکاری تیروئید باعث لاغری، افزایش اشتها و حالت لرزش می شود، ابراز داشت: کم کاری تیروئید باعث افزایش وزن، حالت خواب آلودگی، پف آلود وکم تحرکی، افزایش ضخامت پوست و تغیراتی در موی افراد می شود.


افزایش ید، کم کاری تیروئید را جبران می کند!
نیرومنش با بیان اینکه بهتر است زنان قبل از دوره بارداری آزمایشات تیروئیدی انجام دهند، تاکید کرد: معاینات غده تیروئیدی همچون کم کاری و یا پرکاری تیروئید صورت گیرد تا در هنگام نیاز، از سوی پزشک دارو تجویز شود.


این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه با افزودن ید به نمک تا حدودی کمبود ید در کشور کنترل شده است، افزود: با افزایش ید در نمک کم کاری تیروئید و گواتر  تاحدی کنترل شده است که البته میزان شیوع این بیماری ها به ویژه کم کاری تیروئید در زنان بالا است و بعد از بررسی ها و آزمایشات قبل از بارداری و تشخیص اختلالات و بیماری های تیروئیدی درمان مناسب صورت گیرد.


وی با تاکید بر اینکه کم کاری تیروئید در زنان ممکن است باعث عقب افتادگی جنین شود، تصریح کرد: جنین های مادران مبتلا به کم کاری تیروئید امکان دارد دچار بیماری کرتینیسم شوند که معمولا نوزادانی با زبان بزرگی و از نظر رشدی و آی کیو پایین هستند.


نشانه های جنین زودرس!
نیرومنش ابراز داشت: رشد جنین به طور کامل انجام شده و معمولا 40 هفته حاملگی مادر به اتمام رسیده است.


وی ابراز داشت: اگر نوزادی قبل از هفته 37 حاملگی متولد شود زایمان زودرس اتفاق می افتد و معمولا نوزادان کم وزن هستند و آرگون های مختلف بدنشان ممکن است تکامل کامل نداشته باشد.


این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه نارس بودن ریه های جنین یکی دیگر از عوارض زایمان زودرس است، بیان کرد: در عارضه جنین دچار مشکلات تنفسی می شود، بنابراین نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتر در بیمارستان دارند و با تجویز دارو از مرگ و میر نوزادانی که زودتر از موعودبه دنیا می آیند جلوگیری می شود.


وی به دلایل زایمان زودرس اشاره کرده و اظهار داشت: دلایلی همچون زیاد بودن یا کم بودن مایع دور جنین، عفونت های رحم، خونریزی های دوران حاملگی، جنین های نارس دچار نقص مادر زادی، جنین کم وزن و اختلال خون رسانی به جنین که اگر زود تر از موقع متولد نشوند ممکن است منجر به مرگ داخل رحمی جنین شود و گاهی اوقات به علت فشار خون بالای مادر پزشک مجبور می شود برای حفظ جان هر دو، جنین را زود تر به دنیا آورد.


مصرف داروی تیروئیدی را به هیچ وجه قطع نکنید!
نیرومنش با بیان اینکه از دیگر عوامل زایمان زودرس کم کاری و پرکاری تیروئید است، اذعان داشت: به خانم ها توصیه می شود قبل از بارداری حتما برای مشاوره به پزشک مراجعه کرده تا معاینات و آزمایشات کامل انجام شود همچنین چنانچه کم کاری تیروئید یا پر کاری تیروئید تحت درمان قرار گیرند و در شرایطی که عملکرد غده تیروئید بهتر شده باشد به سمت حاملگی سوق داده شود تا حاملگی کاملا سالمی را طی کنند.


این متخصص زنان و زایمان درباره مصرف دارو، اظهار داشت: دارو های بی ضرر برای غده تیروئید وجود دارد که معمولا در طی حاملگی حتما باید ادامه پیدا کند و زنان به هیچ وجه سرخود به عنوان اینکه مصرف دارو شاید در حاملگی ضرر داشته باشد این داروها را قطع کنند.


وی با بیان اینکه مصرف ید باید توسط پزشک تجویز شود، تاکید کرد: زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند سه ماه قبل از دوران حاملگی از قرص اسید فولیک که سرشار ازویتامین B است مصرف کنند و در طی حاملگی نیز حداقل تا 3 ماهه اول می توانند ادامه دهند که البته با تشخیص بعضی پزشکان استفاده از اسید فولیک را تا 9 ماهگی هم می توان ادامه داد.


ید فولیک جایگزینی برای اسیدفولیک!
نیرومنش با تاکید بر اینکه در بعضی از بیماری ها میزان مصرف اسید فولیک باید بیشتر از معمول باشد، بیان کرد: در خانم های طبیعی اگر یک میلی گرم و یا 4 دهم میلی گرم اسید فولیک داده می شود، در بعضی موارد باید تا حدود 4 میلی گرم در روز اسید فولیک مصرف شود و اخیرا قرص های یدفولیک به بازار آمده که همراه اسید فولیک ید هم به میزان مورد نیاز وجود دارد و توصیه می شود خانم ها به جای اسیدفولیک از یدفولیک استفاده کنند. 


وی با بیان اینکه مصرف ید فولیک که مجموعه ید و اسید فولیک است برای تمامی خانم ها در دوران بارداری توصیه می شود، اذعان داشت: به دلیل کمبود میزان ید در غذاها و کمبود اسید فولیک که باعث ایجاد نقایص در مغز و جمجمه و نخاع جنین می شود، با مصرف ید فولیک، تا حدی ید مورد نیاز بدن و خواص اسید فولیک تامین می شود.


با توجه به نکات ارائه شده تشخیص و درمان به موقع کم کاری و یا پرکاری تیروئید هم به سلامت جنین و هم مادر کمک بسزایی می کند و با تشخیص به موقع تا حدی می توان از زایمان زودرس جلوگیری کرد.


انتهای پیام/



8250121
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان‌نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است