علمی فناوری 14:55 - 29 مرداد 1396
محققان ساختار هسته‌ای - پوسته‌ای ساختند که می‌تواند در ساخت پیل‌های سوختی استفاده شود. در این ساختار نانوذرات ۷۵ نانومتر نقره توسط لایه‌ای به قطر یک نانومتر از پلاتین محاط شده‌است.

تولید نانوذراتی برای جذب بیشتر نور خورشید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، طی سال‌های اخیر، علاقه محققان به سوی کاتالیست‌های پلاسمونیک جلب شده‌است، کاتالیست‌هایی که می‌توانند از انرژی خورشیدی برای انجام واکنش‌های شیمیایی استفاده کنند. با این حال، بهترین مواد برای جذب نور فوتون خورشید باز هم کارایی لازم برای انجام فرآیند کاتالیستی را ندارند.

اخیراً محققان آمریکایی موفق به ارائه نانوذراتی شدند که دارای هسته پلاسمونیک بوده و قادر به جذب نور خورشید هستند. اطراف این هسته را یک لایه خارجی پوشانده است که قابلیت انجام فرآیند کاتالیستی را دارد.

این گروه تحقیقاتی نشان دادند که نانوذرات هسته‌ای - پوسته‌ای که آن‌ها ایجاد کردند را می‌توان برای انجام فرآیند حیاتی پیل‌های سوختی به کار برد. این گروه معتقدند که این نوع ساختارها با کمی تغییر می‌توانند برای انجام واکنش‌های دیگر به کار روند.

کاتالیست‌های رایج با استفاده از جهت‌دهی انرژی گرمایی کار می‌کنند. آن‌ها معمولاً انرژی دریافتی را برای سست کردن یک پیوند و کاهش انرژی اکتیواسیون به کار می‌برند.

در کاتالیست‌های پلاسمونیک، فوتون از طریق برهم‌کنش پلاسمونیک جذب شده و الکترون‌های پرانرژی تولید می‌شوند؛ الکترون‌هایی که قادر به سوق دادن واکنش ویژه‌ای هستند. متاسفانه فلزاتی نظیر نقره و طلا که برهم‌کنش پلاسمونیک قوی دارند، برای بسیاری از واکنش‌ها کاتالیست‌های خوبی نیستند. فلزاتی نظیر پالادیم و پلاتین که کاتالیست‌های خوبی هستند، برهم‌کنش پلاسمونیک ضعیفی با نور مرئی دارند.

این گروه تحقیقاتی ساختار هسته‌ای - پوسته‌ای ایجاد کردند که در آن ذره نقره با قطر ۷۵ نانومتر توسط یک لایه از پلاتین به قطر۱ نانومتر محاط شده‌است.

این گروه نشان دادند که ذرات نقره که معمولاً فوتون‌ها را پراش می‌دهند، در این ساختار موفق به جذب بخش عمده‌ای از نور شدند و الکترون حفره زیادی در پوسته پلاتین ایجاد کرد. این ساختار می‌تواند به‌صورت انتخابی اکسید شدن منواکسید کربن را در پیل‌های سوختی کاتالیز کند.

در حضور نقره خالص، ترکیب گازها باید تا دمای بیش از ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شود، اما با این کاتالیست دمای فرآیند به ۱۳۰ درجه کاهش می‌یابد.


9377440
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است