علمی فناوری 06:05 - 07 مهر 1399
در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد
گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با بهره‌گیری از الیاف کربنی، آلومینیوم و رزین پروتز پنجه کامپوزیتی را در کشور عرضه کردند که قابل استفاده برای افراد معلول دارای قطع عضو اندام تحتانی به خصوص قطع عضو زیر زانو است.

صدور مجوز برای تجاری‌سازی پروتز پنجه کامپوزیتی ایرانی/آمادگی دو کشور برای خرید

نیما جمشیدی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به طراحی و تولید پروتز "پنجه کامپوزیتی" در این شرکت، افزود: این پروتز از جنس الیاف کربنی اپوکسی، آلومینیوم و رزین تهیه شده است که نمونه آن تنها توسط یک شرکت آمریکایی تحت عنوان True step تولید شده که از نوع پروتزهای ذخیره کننده و بازگرداننده انرژی است.

وی با بیان اینکه این پنجه از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده که هر کدام از آنها وظیفه خاصی را ایفا می‌کنند، اظهار کرد: نمونه‌های دیگری از این پروتزها در دنیا نیز وجود دارد، با این تفاوت که مکانیزم آنها ثابت است  و از قطعات فلزی استفاده شده  و به گونه‌ای طراحی شده است که قطعات آن بعد از مدتی در اثر فشار تخریب می‌شوند، اما نمونه تولیدی ما و نمونه آمریکایی به‌گونه‌ای ساخته شده که سیکل خستگی طولانی‌تری داشته و تخریب نمی‌شوند.

جمشیدی به بیان عملکرد این پنجه اشاره کرد و توضیح داد: این پنجه در اولین لحظه تماس با زمین انرژی فرد معلول را ذخیره کرده و در لحظه جدا شدن از زمین انرژی را به فرد باز می‌گرداند؛ در نتیجه معلول، سیکل گام‌برداری را به صورت نرم‌تر و راحت‌تر طی می‌کند و باعث کاهش مصرف انرژی و کاهش آسیب می‌شود.

به گفته مجری طرح، کاربرد این محصول در افراد معلول دارای قطع عضو اندام تحتانی به خصوص قطع عضو زیر زانو است.

این محقق خاطر نشان کرد: عملکرد این دستگاه مبتنی بر طراحی پنجه و مواد کامپوزیتی مورد استفاده برای تولید این محصول است. در این فناوری، در هر کدام از قسمت‌های این پنجه از جنس‌های مختلفی از جمله کامپوزیت دو جزیی کربن اپوکسی، آلومینیوم، پلاستیک فشرده و ورق ۳۷ St استفاده می‌شود. پنجه کامپوزیتی به دلیل دارا بودن خاصیت انعطاف‌پذیری، سوپینیشن (Supination)  (در هنگام راه رفتن یا دویدن، وزن بر روی قسمت خارجی پا قرار می­‌گیرد) و پرونیشن (Pronation) (زمان جدا شدن پاشنه از زمین) بیشتری را به هنگام راه رفتن بر روی سطوح نامسطح و سنگ‌ریزه‌ها برای کاربران فراهم می‌کند و سبب می‌شود که فرد دیرتر تعادل خود را از دست دهد.

وی، قیمت پایین‌تر و خدمات پس از فروش را از مزیای این محصول در مقایسه با محصولات مشابه خارجی دانست و ادامه داد: با توجه به بازار متقاضیان در مراکز درمانی و توانبخشی، انتظار می‌رود که موفق به افزایش ظرفیت تولید و فروش شویم؛ این محصول دو سال گارانتی و ۱۰ سال خدمات پس از فروش خواهد داشت.

جمشیدی در مورد عملکرد این محصول نیز گفت: بخش فلزی پروتز وظیفه تکیه‌گاه اصلی را برای سایر قطعات کامپوزیتی ایفا می‌کند، به همین جهت سفت و سخت است و تا هنگام اعمال بارهای ضربه‌ای حین گام‌برداری، دویدن و پریدن‌ها، تغییر شکلی در آن ایجاد نشود.

مدیرعامل این شرکت در مورد چشم انداز آینده تولید پروتز پنجه کامپوزیتی نیز گفت: در حال پیگیر دریافت کارت بازرگانی و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای صادرات این محصول هستیم. از کشورهای ترکیه و عراق نسبت به خرید این محصول اعلام آمادگی کرده‌اند و نمونه‌هایی نیز ارسال شده است. بر این اساس در حال پیگیری دریافت تسهیلات تولید صنعتی از صندوق نوآوری و شکوفایی هستیم تا بتوانیم با ظرفیت بالاتری این محصول را تولید کنیم.

مدیرعامل این شرکت در مورد تسهیلات نمونه‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: ما تسهیلات نمونه‌سازی را به میزان ۹۶ میلیون تومان برای انجام تست خستگی، خرید دستگاه تست کنترل کیفیت جهت انجام تست‌های کنترل کیفیت و در نهایت اخذ مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی و ورود به بازار دریافت کردیم.

جمشیدی در مورد ارزش‌آفرینی‌های این محصول نیز خاطرنشان کرد: تولید پروتز پنجه کامپوزیتی ارزش افزوده زیادی شامل اشتغال‌زایی و کارآفرینی، جلوگیری از خروج ارز به وسیله کاهش واردات، افزایش توان تولید داخلی و خودکفایی برای کشور دارد.

انتهای پیام


10737202
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است