فرهنگی‌هنری 22:19 - 10 اردیبهشت 1395
همشهری آنلاین چطوری بچه‌محل؟
رضا رویگری :جوانی ما در تهران گذشت. شهری که روزگاری خوش‌آب و هوا بود با محله‌هایی قدیمی و با اصالت که شناسنامه و هویت داشتند.

شهری که اتوبوس‌های دوطبقه در خیابان‌هایش حرکت می‌کردند و مثل امروز اینقدر شلوغ نبود. شهری با جمعیتی بسیار کمتر از امروز.روزگاری بود که همسایه‌ها همدیگر را می‌شناختند و همدرد و همراه هم بودند. وقتی مراسم عروسی برگزار می‌شد همسایه‌ها حتماً حضور داشتند و حضورشان گاهی وقت‌ها حتی از فامیل‌ها پررنگ‌تر بود. مصیبتی هم که به یک خانواده وارد می‌شد اولین‌ها برای عرض همدردی و همراهی در برگزاری مراسم عزا باز هم همسایه‌ها بودند.

آن زمان‌ها بچه‌محل‌بودن ارج و قربی داشت. بچه‌محل‌بودن به معنای عضویت در یک خانواده بزرگ بود؛ خانواده‌ای که اهالی محل تشکیلش می‌دادند. هنوز استفاده از کلمه شهروند رواج نداشت، درباره فرهنگ شهری هم به ندرت در رسانه‌ها مطلبی منتشر می‌شد. با این همه وقتی به آن روزها فکر می‌کنم می‌بینم که چقدر اهالی محل هوای همدیگر را داشتند و شهروندان محترمی بودند.

سال‌ها گذشته، تهران به شهر شلوغ و پرهیاهویی تبدیل شده، بسیاری از خانه‌های قدیمی که برخی‌شان حیاط‌های باصفایی هم داشتند،‌جای خودشان را به آپارتمان‌ها و در مواردی به برج‌ها داده‌اند. مناسبات شهری هم با تغییر معماری متحول شده اما هنوز هم می‌شود ردپای مهربانی را در مردمان این شهر سراغ گرفت. هر چند زندگی در کلانشهری که مدرن‌شده مواردی را هم به مردم تحمیل کرده است.

مثلاً شما قبلا در یک محله قدیمی با همسایه‌هایی برخورد می‌کردید که سال‌های سال بود با آ‌نها آشنا بودید. حالا آن خانه‌های قدیمی جای خودشان را به آپارتمان‌های بزرگ داده‌اند و بسیاری از ساکنان این آپارتمان‌ها هم صبح از خانه به محل کارشان می‌روند و شب بازمی‌گردند.

خانه عملاً تبدیل به خوابگاه شده و همسایه فقط در حد پرداخت شارژ ماهیانه ساختمان و مواردی از این دست شناخته می‌شود. حالا داریم مشق همزیستی مسالمت‌آمیز را می‌کنیم ولی هنوز ریشه‌های پرقدرت فرهنگ و پیشینه‌مان را داریم که ما را کنار هم قرار می‌دهد. من این شهر شلوغ را به واسطه مردمان خوب و مهربانش دوست می‌دارم و پنهان نمی‌کنم که گاهی دلتنگ محله‌ها و بچه‌محل‌های قدیمی می‌شوم.

  • بازیگر تئاتر ، تلویزیون و سینما

7854029
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارگردان گفت: سال ۸۷ ایده‌ای به ذهنم رسید که مستندی درباره کاشت، داشت و برداشت محصول شالی بسازم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «آه سرد» در دومین حضور جهانی در چهل و ششمین جشنواره فیلم مسکو موفق به دریافت ۲ جایزه شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه «کافه مستند» با پخش مستند «آقای خاص» به کارگردانی سجاد ترابی سراغ ناگفته‌هایی از زندگی محمد بنا، سرمربی اسبق تیم ملی کشتی فرنگی رفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» امام هادی (ع) در روایتی تأکید کرده‌اند که زائر قبر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) همچون کسی است که حرم امام حسین (ع) را زیارت کرده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نغمه مستشار نظامی مخمسی را در استقبال از سروده رهبر انقلاب که در آستانه عملیات وعده صادق بیتی از آن را خواندند، سروده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» منتظری نمایشگاه کتاب تهران را پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران دانست و گفت: شعار سی و پنجمین دوره این رویداد در عین کوتاهی پیام‌ مهمی دارد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه‌ای با حضور کارگردان و بازیگران سریال «رستگاری»، از عوامل این مجموعه تلویزیونی تقدیر کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سینمای ایران در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه میزبان ۵۸۹ هزار مخاطب شد و «تمساح خونی» و «مست عشق» به رقابت پرداختند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرمربی فوتبال ساحلی گفت: زمانی که پنج میلیون نفر برای انتخاب «قهرمان ایران» رای می‌دهند قطعا کار رسانه ملی و عواملی است که برای این مراسم تلاش می‌کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر شعر و موسیقی سازمان صداوسیما گفت: بعد از اینکه حضرت آقا برای عملیات وعده صادق شعر سرودند، شاعران پنج کشور نیز در این زمینه شعر سرودند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است