علمی فناوری 09:34 - 08 شهریور 1394
محققان امریکایی مدعی‌اند ترکیب مناسبی از نوعی سلول‌های خورشیدی و باتری ارائه داده‌اند تا خودروهای برقی را با کارآیی بالاتری در مقایسه با روش‌های پیشین شارژ کند.

شارژ خودروی برقی حین حرکت با سلول خورشیدی

به گزارش سرویس علمی ایسنا، تیم تحقیقاتی معتقد است این سیستم به زودی امکان متصل‌شدن سلول‌های کوچک به یک خودرو را ممکن می‌سازد به طوری که خودرو حین حرکت و دست کم در روزهای آفتابی شارژ شود.

محققان دانشگاه کیس‌وسترن رزرو، چهار سلول خورشیدی پروسکایت را به باتری‌های لیتیمی فوتوشارژ متصل کردند و معتقدند این کارآمدترین پیکربندی تاکنون است.

تیم‌های علمی دیگر از سلول‌های خورشیدی پلیمری برای شارژکردن باتری‌های لیتیمی استفاده کرده‌اند اما کارآیی مطلوب حاصل نشده است. با این حال ترکیب به کاررفته توسط محققان حاضر در مقایسه با ترکیبات دیگر اجزای فوتوشارژ و باتری‌های سازگارپذیر یا ابرخازن‌ها، عملکرد بهتری داشته است.

سلول‌های خورشیدی پروسکایت خوش‌آتیه‌ترین فناوری‌های سلول‌ خورشیدی هستند که تاکنون ارائه شده‌اند زیرا توانایی تبدیل طیف وسیع‌تری از نور خورشید به برق را در مقایسه با سلول‌های سیلیکون‌محور دارند. این سلول‌های بلوری ساختاری شبیه به ماده معدنی به همین نام دارند.

دانشمندان سلول‌هایی با سه لایه تولید کردند که به یک فیلم منفرد پروسکایت تبدیل شدند؛ محققان سپس چهار مورد از این سلول‌های دارای مساحت یک میلی‌متر مربع را در مجموعه‌ای به یکدیگر متصل کردند.

زمانی که این مجموعه سلول‌ها برای شارژکردن باتری‌های لیتیم-یون به اندازه سکه به آن‌ها متصل شدند، تیم علمی به کارآیی 7.8 درصدی ذخیره‌سازی و تبدیل انرژی خورشیدی به برق دست یافت و برای چندین چرخه این کارآیی حفظ شد.

دانشمندان بر این باورند می‌توان در آینده از این سیستم در منازل و برای سوخت‌رسانی دوباره به خودروها استفاده کرد زیرا سلول‌های خورشیدی پروسکایت را می‌توان به عنوان فیلم انعطاف‌پذیری تولید کرد که روی خود اتومبیل نصب شوند.

جزئیات این مطالعه در مجله Nature Communications ارائه شد.

انتهای پیام


6977804
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان‌نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است