اجتماعی 15:07 - 09 خرداد 1394
روز جوان و دغدغه احیای یک سازمان
روز گذشته و در آستانه میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران خبر از تفکیک حوزه جوانان از وزارتخانه متبوع خود تا پایان سالجاری داد .

چرا هیچ کس متولی جوانان نمی شود؟
گروه اجتماعی- خبری که در ابتدا شاید امید های زیادی را برای دغدغه مندان این حوزه با احیای دوباره سازمان ملی جوانان ایجاد کند اما نگاهی کوتاه به سابقه ناکارآمدی چنین سازمانی تا پیش از این سوالات جدی در این زمینه به وجود می آورد .



به گزارش افکار نیوز ، از دی ماه سال ۸۹ که با طرح عجولانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانون تشکیل وزارتخانه ورزش و جوانان از بهم پیوستن سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان تصویب شد بسیاری از کارشناسان این حوزه اعتقاد داشتند این ادغام به هیچ عنوان صحیح نیست چرا که جذابیت های حوزه ورزش هیچ گاه اجازه نخواهد داد بخش جوانان جدی گرفته شود .



همان زمان در مجلس شورای اسلامی نیز این طرح مخالفان جدی داشت اما تلاش نمایندگان خانه ملت برای پاسخگو کردن عملکرد ورزشی ها در مقابل خود بالاخره به ثمر نشست اما این بار دولت تا مدت ها از تشکیل چنین وزارتخانه ای سرباز زد تا بالاخره تحت تاثیر فشارها و تذکرات رسمی علی لاریجانی مجبور شد با معرفی محمد عباسی وزیر سابق تعاون رسما تشکیل این وزراتخانه نوپا را قبول کند .



از ابتدای تشکیل وزارت ورزش و جوانان مشخص شد که دغدغه مخالفان این طرح چه در داخل مجلس و چه در بیرون آن به واقعیت نزدیک تر بوده است چرا که در طول ۵ سال گذشته حوزه جوانان وزارتخانه که عملا باید ۵۰ درصد فعالیت ها را به خود اختصاص دهد هیچ گاه نتوانست از زیر بعد روانی و بیش از حد جذاب ورزش خود را بیرون بکشد و تنها به یک نام و یک معاونت بی خاصیت و با کم ترین کارکرد در این وزارتخانه بدل گشت .



البته اگر بخواهیم نگاه واقع بینانه ای به حوزه جوانان داشته باشیم باید اذعان کنیم که قبل از ادغام نیز حوزه عملکردی سازمان ملی جوانان به هیچ عنوان پاسخگوی نیازهای این طبقه عظیم مردم کشور نبوده است چه اینکه در طول یک دهه فعالیت این سازمان تا قبل از ادغام هیچ گاه دستاوردی بیشتر از برگزاری همایش ها و یا فعالیت های آماری و پژوهشی از این نهاد عالی تصمیم گیر در حوزه جوانان مشاهده نشد .



رحیم عبادی، محمد جواد حاجی علی اکبری و مهرداد بذرپاش به عنوان سه رئیس تاریخ سازمان ناکام جوانان که عنوان معاونت رئیس جمهور را هم با خود یدک می کشیدند هیچ گاه نتوانستند در در دولت های خود جایگاه نهاد مورد ریاستشان را تا جایی ارتقا ببخشند که تصمیم ساز اصلی حوزه جوانان باشند .



البته در روزی که در دولت دوم اصلاحات تصمیم گرفته شد که شورای عالی جوانان با هدف حل مسایل جوانان، اعتلا و رشد نسل جوان کشور و استفاده بهینه از استعدادها و توانایی‌های نسل جوان به یکی از معاونت های رئیس جمهور و یک سازمان مستقل تبدیل شود، قرار بود این سازمان به ملجا اساسی جوانان تبدیل شود اما عملا به یک نماد بی هویت برای خالی نبودن عرصه تبدیل شد . شاید بخشی از همین ناکارآمدی بود که برخی از نمایندگان را بر آن داشت آن را در وزارتخانه ای ادغام کنند اما این بار هم دردی از جوانان دوا نشد .



اکنون معاونت جوانان سازمان ملی جوانان تنها یکی از هفت معاونت این وزارتخانه است که تنها سهم ۱۲ درصدی از بودجه کل این وزارتخانه را در اختیار دارد و با این شرایط به خوبی مشخص است که نمی تواند هیچ گونه عملکرد مثبتی در راستای تحقق اهداف خود داشته باشد .



باید توجه داشت که تجربه کارکرد حوزه جوانان در دو معاونت رئیس جمهور و معاونت یک وزارتخانه و عدم اختیارات لازم اجرایی در هر دو ساختار به خوبی این موضوع را ثابت کرده است که شاید باید مسائل جوانان را در جایی فراتر از این دو نهاد دید .



به طور مثال در هر دو ساختار وقتی قرار باشد در حوزه مسکن جوانان تصمیم گیری شود و در این خصوص تنها قدرت اجرایی تصمیم گیر وزارت راه و شهرسازی باشد چرا باید تنها به نهادسازی ها دلخوش کرد؟اصولا مسائل مرتبط با حوزه جوانان بسیار فراتر از آن است که بتوان آن را در داخل یک نهاد ساختار گرا محدود کرد .



شاید وجود همان شورای عالی که با حضور تمامی مسئولان کشور شکل بگیرد کارکردی بسیار بهتر از این داشته باشد که بخواهیم برای توجیه نسل جوان جهت توجه به این طبقه اقشاری حتما سازمان و یا نهادی تحت این عنوان در کشور داشته باشیم . الان به دلیل گستردگی مسائل جوانان بسیاری از ادارت ترجیح می دهند وظایف این حوزه را به دوش نگیرند اما در شورای عالی که واقعا موظف باشد در سطوح عالی تشکیل شود حتما هماهنگی های بین دستگاهی بیشتر خواهد شد و نتیجه آن از سازمان های ناکارآمد بدون بدوجه و حوزه قدرت اجرایی برای جوانان بهتر خواهد بود .

6471140
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» حسینی گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میانگین کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون (۷ اردیبهشت ماه) در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» بخشدار کن از حضور ۸ هزار گردشگر در جشنواره گیلاس خبر داد و گفت: رشد ۵۰درصدی گردشگر را در سومین جشنواره گیلاس روستا‌های سنگان چهارگانه شاهد بودیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه گفت: دستگیری صد‌ها دانشجو و استاد معترض به جنایات اسرائیل، نشان دهنده سهیم بودن آمریکا در نسل‌کشی صهیونیست‌ها است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده انتظامی کل کشور گفت: دشمن می‌خواهد از خاکریز عفاف و حجاب بگذرد، بعضی از خاکریز‌ها چه حفظ آن و چه از دست دادن آن تعیین کننده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» با اهتمام به اجرایی کردن اسناد بالادستی و برنامه ریزی در راستای تحقق اهداف سند تحول قضایی طرح دعاوی در دیوان عدالت اداری کاهش ۲.۹۳ درصدی داشته است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دبیری با اشاره به مردمی بودن نهاد شورای عالی استان‌ها گفت: اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و طبق وظیفه قانونی، همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» به مناسبت هفته سلامت در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) تهران از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.  
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهرداری منطقه ۷ تهران اعلام کرد که قطع برخی از درختان ضلع غربی باغ موزه قصر کنار دیوار نیروی انتظامی اجتناب ناپذیر بود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» اجتماع صادقیون در روز شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام در میدان صادقیه برگزار می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است